Sneeuwpop maken zonder sneeuw? Appeltje-eitje!

Dochterlief vraagt alweer een aantal weken om sneeuw. Vorig jaar schreef ik al een blog over zelf sneeuw maken. Ook dat was heel leuk om te doen, maar daarmee zijn we er nog niet. Een sneeuwpop maken is natuurlijk het ultieme doel. Want als het winter wordt, en het loopt tegen de kerst, èn er kan geschaatst worden, dan mag een sneeuwpop niet achterblijven! Zelfs al ligt er nog geen sneeuw.

Nu ben ik geen voorbeeld-knutsel-diy-moeder, maar zo nu en dan kan ik me even laten gaan 😉 . En daar wordt dan ook direct van geprofiteerd! Dit keer door 4 kinderen die graag alle 4 een sneeuwpop maken tot prima DIY klus zagen. Mèt de nodige hulp van -je raadt het al- moi.

sneeuwpop maken

Sneeuwpop maken

Nu snap je wel dat ik dan klusjes uitzoek die niet al te lastig zijn. Deze sneeuwpop maak je in no-time en je hoeft er ook niet zo heel veel bijzonder spul voor in huis te hebben. Waarschijnlijk kan je het zo uit je kasten grissen en ontpop jij je tot een ware held met deze sneeuwpop maken DIY.

Benodigdheden per sneeuwpop

  • een witte sok
  • stofje voor sjaal (heb ik ook weer een sok voor gebruikt)
  • 2 knoopjes
  • Zwarte en oranje stift
  • crèpe papier
  • rijst
  • schaar
  • 2 elastiekjes

Een sneeuwpop maken, hoe doe je dat nu precies?

Je gooit eerst een dot rijst in de sok, totdat hij zo vol zit dat je een dik lijfje hebt. Dan draai je er een elastiekje omheen en voilà, het lijf is klaar. Dan weer wat rijst voor zijn hoofd, en weer afbinden met een elastiekje. Nu heb je een stevig lichaam met hoofd en nog een plukje sok daarboven. Dat plukje kan je zo kort mogelijk afknippen.

sneeuwpop maken

De 2 knoopjes op zijn buik hebben we er gewoon opgeplakt met wat lijm. De oogjes en de neus zijn getekend en de sjaal is in ons geval ook weer een reepje gestreepte sok, maar daar kan je een willekeurig stukje stof voor gebruiken natuurlijk. Deze wikkel je gewoon om als sjaal.

Het hoedje hebben we gemaakt door een cirkel uit crèpe papier te knippen en deze op één plek in te knippen tot het midden. Dan kan je de cirkel over elkaar schuiven en heb je een chinees hoedje. Ongetwijfeld zijn er nog mooiere hoedjes te maken, maar deze variant bij de sneeuwpop is wel héél snel en makkelijk te maken. Echt iets voor mij;) .

sneeuwpop maken

Deze sneeuwpop maken lukt je werkelijk in 5 minuten als je wilt. Leuk voor bij de kerstboom of in het kerstdorp, of gewoon lekker een hele familie warm bij de openhaard 😉 . Maak er gelijk nog wat kaarsen bij en je bent helemaal in winterse stijl.

Oja, psssttt… er zat 1 jongen bij… raadt even welke sneeuwpop hij geknutseld heeft is!

sneeuwpop maken

Wil je liever op een andere manier een sneeuwpop knutselen check dan het blog van collegablogger Linda.

4 gedachten over “Sneeuwpop maken zonder sneeuw? Appeltje-eitje!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven