Snelweg Sprookjes voor het hele gezin; en ze reden nog lang en gelukkig

Er waren eens een vader en een moeder, en twee kinderen. Op een dag ging het hele gezin “gezellig” een autoritje maken. Wat was dat fijn! Maar na zo’n anderhalve kilometer, klonk er plots een hard gegil vanaf de achterbank. De kindertjes hadden ruzie gekregen om de tablet… Herkenbaar? Heb jij ook regelmatig te kampen met dit soort momenten? Dan hebben we een heel goed alternatief voor je. Met de Snelweg Sprookjes app tover je de sfeer in die auto in no time om. Zelfs tijdens lange autoritten, of misschien júist dan! De Snelweg Sprookjes interactieve luister app van Volkswagen helpt je daarbij.

Stel je voor: op het moment dat jullie een tunnel in rijden verdwijnt de dappere ridder in het sprookje in een donkere grot. Plotseling wordt het wel erg leuk om naar buiten te kijken! Zitten jullie regelmatig met de kinderen in de auto? Of staat er een lange rit voor de deur? Lees dan zeker nog even door, want de Snelweg Sprookjes uit deze gratis app zijn geweldig voor het hele gezin. En niet alléén omdat je er je kinderen stil mee krijgt! Daarnaast is het ook weer een extra voorleesmoment, en we weten inmiddels allemaal hoe belangrijk voorlezen is, nietwaar?

snelweg sprookjes app
Stockfoto van gezin in auto door Soloviova Liudmyla

⇒ Deze app van Volkswagen vind je hier

Snelweg Sprookjes luister app van Volkswagen

Heel wat Nederlandse kinderen zitten dagelijks in de auto. En dan zijn er ook nog de vele vakanties, uitstapjes, en bezoekjes aan opa en oma. Allemaal leuke dingen, maar die ritjes kunnen behoorlijk gaan vervelen op den duur. Dat leidt dan weer tot irritaties op de achterbank en voor je het weet is de sfeer in de auto omgeslagen. Jammer, en onnodig vind Volkswagen, autorijden met kinderen kan namelijk ook leuk zijn. De app met interactieve Snelweg Sprookjes maakt ieder ritje spannend. Wat zou er na de volgende bocht komen?

luisterapp snelweg sprookjes

En ze reden nog lang en gelukkig met de Snelweg Sprookjes

Zijn we er al bijna?” Meestal kunnen kinderen niet wachten tot het doel is bereikt. Maar de Snelweg Sprookjes app brengt daar verandering in. Nu mogen die ritten opeens best wel wat langer duren. De sprookjes uit de app zijn veel meer dan een gewoon luisterboek. Het zijn interactieve verhalen, die steeds inspelen op de omgeving waarin jullie rijden. Ga je een lange autoreis maken? Vergeet dan niet om ook even onze checklist te bekijken: alles wat je in de auto nodig hebt. Enne, vergeet die sprookjes nou niet he!

De Snelweg Sprookjes zijn te downloaden als een app, die werkt op alle Nederlandse snelwegen. Die zijn speciaal hiervoor opnieuw in kaart gebracht, met een focus op elementen in de omgeving. Denk dus aan tunnels (grotten!), maar ook aan masten, molens, borden, en ga zo maar door. Zaten je kinderen voorheen voortdurend met hun neus tegen een scherm? Dat neusje drukken ze straks gewoon weer tegen het autoraam! En zolang je geen chauffeur bent mag je dat ook best als volwassene doen. Want de Snelweg Sprookjes luister je namelijk met het hele gezin via de app. En voor je nu meteen afhaakt; dat is ook voor papa’s en mama’s helemaal geen straf.

Onze fantasie kan van tijd tot tijd immers best een flinke schop onder zijn jeweetwel gebruiken. Die van de kinderen draait vast al op volle toeren! Maar met deze app fantaseren en luisteren ouders en kinderen samen. Het is weer eens wat anders dan al die spelletjes voor onderweg. Hieronder lees je meer over het gebruik van de luisterapp.

snelweg sprookjes app

Hoe werkt de luisterapp Snelweg Sprookjes?

De Snelweg Sprookjes zijn dus als een (gratis!) app te downloaden voor zowel Android als iOS. Vervolgens luister je ze af op het besturingssysteem van de auto. Vooral vanwege het interactieve karakter zijn deze sprookjes wel érg leuk om te luisteren. Want je weet maar nooit wat jullie in de volgende tunnel te wachten staat. Lekker met zijn allen meeleven met de Snelweg Sprookjes, dat is misschien wel net zo leuk als voorlezen!

Over voorlezen gesproken: van 23 januari tot en met 2 februari zijn weer de Nationale Voorleesdagen. Zitten jullie alvast lekker in de verhalen-sfeer! Om het hele gezin alvast een beetje op te warmen heeft Volkswagen samen met Stichting Lezen en gerenommeerde kinderboekenschrijvers zoals Babette van Veen de interactieve app ontwikkeld. Verhalen die absoluut voorlees-proof zijn dus, alleen mogen papa en mama dit keer gewoon meeluisteren met de Snelweg Sprookjes app zonder zelf te hoeven lezen.

Wij zouden zeggen: riemen vast, en druk dat gaspedaal maar in.  En ze reden nog lang en gelukkig!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven