Een snoepfeestje of smikkelfeestje vieren? Zo maak je er een succes van!

Welk kind wil er nu geen snoepfeestje? Werp één blik op alles wat je bij een smikkelfeestje kan bestellen en je ziet al allemaal lekkers voorbij komen. Dat wordt gegarandeerd een succes voor een kinderfeestje.

En Marinka weet daar alles van want die organiseerde zo’n snoepfeestje voor een van haar kinderen, met behulp van een tof kinderfeestje pakket van Suus! Ze laat je hieronder graag meer zien over hoe dit kinderfeestje gevierd is en wat ze allemaal gedaan hebben.

Zo kan je gelijk wat inspiratie opdoen.

snoepfeestje organiseren

De voorbereiding van het snoepfeestje

We kregen een zeer compleet pakket opgestuurd en met veel plezier werd de doos voor het snoepfeestje door Abel geopend.

Het is alleen al zo een leuk gezicht om alles bij elkaar te zien, omdat het zo leuk matcht. Ik hou ervan!

De uitnodigingen voor het smikkelfeestje werden geschreven en aan de vriendjes en vriendinnetjes uitgedeeld. Abel was vooral aan iedereen aan het verkondigen dat hij een snoepfeestje ging geven. Is natuurlijk ook een heerlijk thema voor kinderen!

Als het aan hem lag, waren er denk ik een stuk of 30 kinderen uitgenodigd. Het draaiboek voor het feest hen ik op de mail gekregen. Dat werkt ideaal, want je wordt direct op weg geholpen met de organisatie van zo’n smikkelfeestje.

Hoe bereid je nu zo’n snoepfeestje voor?

Hoe te beginnen; simpel maar doeltreffend voor een fantastisch smikkelfeestje

Je begint bovenaan het draaiboek en leest bladzijde voor bladzijde door. Het is slim om dan meteen even mee te schrijven. Schrijven ja, heerlijk zo met een pen en papier. Wat moet je eventueel nog aanschaffen?

Maak een totaallijstje van wat je nog nodig hebt én streep af wat je al in huis hebt liggen voor je snoepfeestje.

Hier vind je ook vanalles om een smikkelfeestje mee aan te kleden

Een speurtocht voor je snoepfeestje

Als je de voorbereiding voor jezelf makkelijker wilt maken dan ga je dus eerst even naar Suus kinderfeestjes.

Want bij een snoepfeestje hoort bijvoorbeeld een smikkel speurtocht, maar ook een lekkere snoepbingo en misschien ook wel een bouwplaat voor een traktatiedoosje. Toch?

Of je het kinderfeestje nu bij slecht weer of bij mooi weer viert, dat maakt voor het snoepfeestje thema niets uit. Alle spellen voor de speurtocht zijn uitgeschreven voor zowel buiten als binnen.

Natuurlijk hoop je dat je lekker naar buiten kan, maar mocht dat niet het geval zijn, dan is dat geen probleem.

Genoeg lekkers bij de spelletjes

Een snoepfeestje zonder snoep is niet de bedoeling natuurlijk. Abel heeft niet voor niets voor een smikkelfeestje gekozen. Er moet dus genoeg lekkers zijn. 

Ik schrijf per spel op wat er nodig is en maak een lijstje ‘overig’. In dit geval heb ik er bijvoorbeeld ook voor gekozen om het eea aan eetbare decoratie te maken en ik wilde de kinderen aan het einde een snoepzakje laten vullen om mee te nemen. Dus even wat extra snoep gehaald. Ik heb in mijn hele leven denk ik nog nooit zoveel snoep gekocht.

De dag voor het feestje heb ik zoveel mogelijk voorbereid zodat op de woensdagochtend alleen nog de aankleding hoeft te gebeuren.

Zo heb ik alvast de slingers klaargemaakt, de uitdeelzakjes gevuld, de tas met benodigdheden voor de speurtocht klaargezet, diploma’s geschreven en nog wat leuke extra’s geknutseld.

enorme zuurtjes zelf maken ter decoratie van het snoepfeestje

Tip voor leuke decoratie van het snoepfeestje

Blaas een aantal ballonnen op. Rol daar crêpe-papier omheen gerold en daarna pak je ze mooi in in inpakfolie. Zo maak je enorm grote zuurtjes ter decoratie. Dat is weer eens wat anders dan een gewone ballon aan de muur!

zelf slingers maken voor een snoepfeestje

Maak er bijvoorbeeld zelf je slingers leuk mee.

De dag van het smikkelfeestje zelf

Het is zover, Abel heeft er weken naar uitgekeken en vandaag is dan echt het smikkelfeestje een feit. De kinderen komen om 12:30 uur mee uit school. we zingen, pakken cadeautjes uit en in de tussentijd gooi ik pizza’s in de oven.  

Ze genieten van de lekkere pizzapunten en na het eten beginnen we met het eerste spel van ons snoepfeestje.

Bingo met smarties als eerste spelletje

Alle kinderen krijgen hun eigen Bingokaart en een doosje smarties. Op de kaart staan afbeeldingen die allemaal te maken hebben met het snoepfeest natuurlijk.

Op ieder kloppend plaatje wordt een smartie gelegd en met een volle rij is er de eerste Bingo.

Sommige kinderen vinden dat een directe aanleiding om de rest van het doosje ook leeg te eten en anderen kunnen zich wat langer beheersen en willen nog een rondje spelen, haha.

Snoephuisjes maken van cake tijdens het smikkelfeestje

Snoephuisjes maken; onmisbaar tijdens een snoepfeestje

Ze vinden het blijkbaar tijd om echt te snoepen. De tomatensaus wordt dus van tafel geveegd en er wordt plaats gemaakt om snoephuisjes te gaan maken. Nou, daar komen de kids wel voor aan tafel.

Ik heb schaaltjes met allerlei lekkers op tafel gezet waarmee ze kunnen decoreren. Sommigen zijn hier mee bezig, anderen stoppen het lekkers gelijk in hun mond. Maar op het einde van de rit worden alle huisjes prachtig versierd en vervolgens natuurlijk opgesnoept. Watnt dat mag op een snoepfeestje.

speurtocht smikkelfeestje draaiboek

De smikkelfeestjes speurtocht

Tijd om even te spelen, op te ruimen en de speurtocht uit te zetten. 

Bij de speurtocht die we bij dit snoepfeestje hebben gekregen hoort een filmpje ter voorbereiding van de speurtocht.

Uit het filmpje blijkt dat een snoepjesdief een snoepwinkel heeft beroofd en dat het niet mogelijk is om de buit te vinden. Maar daar gaat deze groep kinderen wel even wat aan doen natuurlijk. En aangezien het droog is gaan we dat lekker buiten doen!

De kinderen volgen de routekaarten die bij de speurtocht zitten en komen onderweg de opdrachtkaarten tegen. 

Tijd voor een opdracht dus. Hoeveel opdrachten je wilt doen in de speurtocht bepaal je zelf, want hoe meer jij er op hangt, hoe meer spellen er gespeeld worden. Zo kan je ook de tijdsduur van de speurtocht zelf bepalen.

Het is op die manier heel goed aan te passen!

We doen verschillende spelletjes onderweg zoals bijvoorbeeld spek happen, snoepjes memory en een snoep roulette. Al die spelletjes worden in het digitale draaiboek uitgelegd.

De pauze hebben we ongeveer halverwege gepland en hierbij kiezen we voor hartige en gezonde lekkernijen, zodat ze ook nog iets verantwoords binnenkrijgen.

Tip: Tijdens de speurtocht is het slim om meteen de kaarten weg te halen. Dat scheelt weer in later opruimen en je bent er dan toch.

snoepjes uitdelen voor het kinderfeestje

Na de speurtocht tuigen we weer naar huis

Weer terug thuis staan er allemaal potten gevuld met verschillende snoepjes en mogen de kinderen zelf hun snoepzakje vullen. Hoe leuk is dat!

Ook zit er bij het pakket een diploma, kleurplaat en een knutselplaat. Trots op hun diploma en de platen nemen ze alles mee naar huis samen met het snoep,- en uitdeelzakje. 

De kinderen hebben het enorm naar hun zin gehad en daar doen we het voor!

Ook zo’n draaiboek met speurtocht en dergelijke bestellen? Dat doe je bij Suus!

Het voordeel van kinderfeestjes die al deels zijn voorbereid

Een kinderfeestje geven dat al tot in de puntjes is uitgewerkt is een verademing vind ik. Ook dit snoepfeestje bewijst dat weer, net als het kinderfeestje met koken dat we eerder gedaan hebben, voor de verjaardag van Aaron.

Een top concept

Ik vind dit echt zo’n top concept. Vooral het draaiboek helpt je ook echt op weg. En dan is het natuurlijk ook fijn als je wat dingen erbij kan bestellen om de juiste sfeer neer te zetten tijdens het snoepfeestje.

Je besteld alles via de site en je hebt gewoon een compleet feest! Alles is tot in de puntjes uitgewerkt en je hoeft alleen nog de benodigdheden te kopen en te verzamelen.

Het scheelt enorm veel tijd, nadenken en voorbereiden want bijna alles is al voor je gedaan. 

En of het nu mooi weer is of regent, de plannen kunnen sowieso doorgaan omdat ook de spellen voor binnen allemaal al bedacht en uitgewerkt zijn.

Krijg je er onverwachts nog kindjes bij dan bestel je gewoon wat extra materiaal en dat wordt dan nagestuurd.

Bij Suus is er overigens keuze uit heel veel verschillende soorten feesten, niet alleen dit snoepfeestje. Er zit ongetwijfeld een thema kinderfeestje bij waar jouw kindje zin in heeft!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven