Last van snotterschaamte *steekt hand op*

Herken jij het ook, de last van snotterschaamte? Sinds we twee weken geleden van ongeveer -15° naar + 20° gingen hier in Brabant is er geen houden meer aan. Het hooikoorts seizoen brak in vol ornaat los en ik had van de een op de andere dag last van snotterschaamte!

Snotter maar lekker door met je snotterschaamte

Nu ben ik niet de enige blijkt wel, want het woord snotterschaamte is sinds de Corona uitbrak een nieuw uitgevonden woord. En het grappige ervan (vind ik dan) is dat het niet alleen lekker bekt maar ook echt waar is. Zeg nu zelf ‘Snotterschaamte’ is een prachtig woord toch? Het feit dat het schaamtegevoel ook echt daar is dat kan ik volmondig beamen.

Het toeval wil namelijk dat twee weken terug – in dat heerlijke lenteweekend in de winter- mijn broer namelijk spontaan besloten had om op zijn wielrenfiets langs te komen. Om naar onze verbouwingsvorderingen te kijken. Totaal onverwachts kwam hij dus binnen zetten en dat vind ik mega gezellig. Maar nog voordat ik hem op de normale manier kon begroeten rolde er over mijn lippen… ‘sorry hoor, ik snotter, maar het is geen Corona hoor. Ik heb weer last van hooikoorts’.

Niet normaal toch eigenlijk dat je je zo kan schamen voor het feit dat je je neus steeds ophaalt? Dat is echt iets van het laatste jaar voor mij terwijl ik toch al jaren last heb van hooikoorts. En ook al gebruik ik gelijk vanaf het moment dat ik het voel opkomen mijn medicijnen, het werkt niet zo goed dat ik van mijn snotterschaamte af ben. Snotteren en niezen doe ik nog steeds, al is het gelukkig wel minder.

Manieren om je hooikoorts klachten te verminderen

Hooikoortsklachten aanpakken is natuurlijk de eerste vereiste in je strijd tegen de snotterschaamte. Dat kan op verschillende manieren, maar op voorhand is niet te zeggen welke methode voor jou het beste werkt. Ik ben al jaren aan het uitproberen. Vooralsnog zit ik aan de Loratadine. Dat werkt alleen niet voldoende, en daarnaast slik ik liever geen medicijnen als ik het ook op een andere manier kan oplossen. Vandaar dat ik op zoek ga naar alternatieven. Heb jij last van hooikoorts symptomen check dan ook onderstaande tips eens.

Honing van een lokale imker

Een ander middel tegen de snotterschaamte zou honing van een lokale imker kunnen zijn. Of in ieder geval honing die geproduceerd is door de bijen uit jouw buurt. Een lepeltje honing per dag zou namelijk je hooikoorts drastisch moeten kunnen verminderen. Ik had het nog niet eerder uitgeprobeerd maar be nu dus op zoek naar lokale honing. To be continued zeg maar.

Je neus spoelen

Wat ook kan helpen tegen de pollen is je neus spoelen. De pollen blijven namelijk in je neus hangen waardoor ze je blijven irriteren. Als je je neus wilt reinigen van het stuifmeel en de pollen om je hooikoortsklachten te verminderen dan kan je dat doen met de Rhino Horn. Een ideale neusspoeler. In het filmpje hieronder zie je hoe eenvoudig dat spoelen gaat.

De zoutoplossing waarmee je spoelt kalmeert het neusslijmvlies waardoor je weer makkelijker kan ademhalen.

Etherische oliën tegen hooikoorts en snotterschaamte

Naast bovenstaande methodes om je hooikoorts te beteugelen en van je snotterschaamte af te komen kan je ook nog etherische oliën proberen. Eucalyptus olie werkt ontsmettend en effectief tegen bacteriën. Het werkt daarnaast slijmoplossend en daarmee tegen luchtwegkwalen waaronder hooikoorts. Ook Tea tree olie of Manuka etherische olie zijn ook zeer effectief tegen allergieën. Je hebt trouwens ook Manuka honing. Beetje duur, maar schijnt mega gezond te zijn.

Hebjij ook last van snotterschaamte? Hoe ga jij daar mee om?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven