Waar blijven jouw sokken na het doen van de was?

Twaalf paar sokken heb ik vorige week gekocht. TWAALF PAAR! Inmiddels heb ik nog twee paar over: dat zijn de paren die nog ongebruikt in de kast liggen. De rest is foetsie, spoorloos, weg, niet meer terug te vinden. Hoe is het toch mogelijk dat een groot deel van wat je in de wasmachine stopt er niet schoon of, in het ergste geval, helemaal niet meer uit komt?

sokken

Sokken raken hun maatje kwijt

Als ik bedenk wat er in de loop van de jaren allemaal al verdwenen is in dit huishoudelijk apparaat. Het begint uiteraard met de sokken. Je stopt er twee, vier, zes of een ander even aantal sokken in, maar de kans dat er ook een even aantal uitkomt is nihil. Zeg maar gewoon uitgesloten. Inmiddels heb ik al heel wat wasmachines versleten en minstens zoveel monteurs over de vloer gehad. Als het enige onmisbare huishoudelijke apparaat in huis, op de koelkast na, het weer eens had begeven, is de oorzaak nog nooit een sok geweest die in de afvoer was blijven steken.

Enorme hoeveelheden muntgeld, paperclips, papiertjes, snoepjes, elastiekjes, bankpasjes, rijbewijzen, pennen, koffielepels en bakken zand hebben al een keer in de afvoer gezeten. Echter op wonderbaarlijke wijze ben ik nog nooit een sok tegengekomen. Daarbij komt dat er bij ons nooit een even aantal sokken ingaat. Dit om de eenvoudige reden dat ik na een rondje sokken rapen echt niet ga tellen hoeveel sokken ik in de machine stop. Ook sorteer ik ze niet van tevoren of stop ze apart in een sloop of waszak. Als ze uit de was komen gooi ik ze allemaal in een grote mand, vervolgens mogen ze het zelf uitzoeken.

Een groot deel van wat ik iedere dag was blijkt van niemand te zijn. Vorige week heb ik alle spijkerbroeken die rond slingerden in de wasmachine gedaan. Opmerkelijk in deze is dat er altijd een aantal broeken overblijven die van niemand blijken te zijn. Omdat ik met drie jongens die dezelfde smaak en maat hebben niet weet welke broek van wie is, hangen deze broeken nu over een leuning te wachten op de rechtmatige eigenaar. Soms wurmt manlief zich in een van die broeken waarop er vervolgens vanzelf een begint te gillen, je hebt mijn broek aan.

Anders is het met handdoeken. Die zijn wel van iedereen. Met een groot gezin heb je heel veel handdoeken. Deze slepen ze overal mee naar toe. Naar de training, de sportschool, maar ook naar hun eigen kamer en héél soms terug naar de badkamer (zie ook mijn eerdere blog 😉 . Het komt dan ook regelmatig voor dat als ik me wil afdrogen er in geen velden of wegen een schone handdoek te vinden is. Soms heb ik de dag er voor nog 15 handdoeken staan wassen. Dan nog krijgen ze het voor elkaar om deze binnen 24 uur door het hele pand te verspreiden. Ieder een eigen kleur, eigen logo, motief, alles heb ik al geprobeerd. Niks helpt. Zoals mijn wasmachine sokken doet verdwijnen, zo laten mijn kinderen de handdoeken verdwijnen. Gisteren stelde mijn oudste voor om bij iedereen een eigen wasmand op zijn kamer te zetten, zodat ze voortaan zelf voor hun was zouden zorgen. Prima idee. Vandaag ga ik vier wasmanden kopen. Het volgooien zal het probleem niet zijn. Maar wat er daarna mee gaat gebeuren? Geen idee. Ze zullen er met Kerstmis nog wel staan 😀

9 gedachten over “Waar blijven jouw sokken na het doen van de was?”

  1. Sokken bij elkaar zoeken vind ik echt het meest irritante moment van de week. Sorteer ze dan op lengte nadat ik ze eerste binnenste buiten moet keren. En inderdaad er blijven er altijd een paar over zonder maatje. Die gaan dan in een mand en die zoek ik dan weer uit als echt alle sokken op zijn. Biologisch afbreekbare wegwerpsokken, dat zou wat zijn!

  2. Ik heb wel een wasmand met weessokken. Ik kan de andere helft van de paren niet meer vinden en bewaar ze in de hoop ze weer samen te kunnen brengen met hun sokkenmaatje. Soms komt er nog een terug, achter de bank gevallen of in een dekbedhoes verdwenen, maar meestal blijven ze wees en worden ze door de kinderen vermaakt tot sokpop.

  3. Haha, als mam van 3 !nmiddels grote kids herken ik een paar zaken in jou verhaal. mijn oplossing: 5 wasmanden waar alles door henzelf wordt gesorteerd. Wat er niet inligt wordt niet gewassen! Lukt inmiddels aardig, hoor!En kousen, dat is ook een ramp 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven