Een badkamermeubel met solid surface wastafel

Bij het maken van de keuze van een badkamermeubel kom je voor een aantal vraagstukken te staan. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het type meubel, de kleurstellingen, het materiaal en het wastafelblad. Wil je losse kommen of bijvoorbeeld een solid surface wastafel? Of liever een dubbele solid surface wastafel?

Wij hebben die keuzes inmiddels gemaakt en ik neem je hieronder graag mee in wat uitleg over het materiaal en de redenen waarom we hebben gekozen voor een eiken badkamermeubel met wastafel blad van solid surface.

badkamermeubelen met solid surface wastafelblad

Badkamermeubel met wastafelblad van solid surface

Ondanks dat het vrij nieuw materiaal is, heb je vast al wel eens van een solid surface wastafel gehoord. Maar weet je ook wat de voordelen van deze wastafels zijn? In dit artikel lees je alles over deze bijzondere wastafels.

Waar is dit type wastafel van gemaakt?

Een solid surface wastafel is een wastafel die gemaakt is van onder andere kunststof. Maar eigenlijk is het een gegoten steensoort die bestaat uit natuurlijke mineralen, acryl, hars en polyester. Een composiet.

Door deze materialen samen te voegen ontstaat een massieve steensoort waarvan je een solid surface wastafel kan maken.

Maar je kan er nog veel meer mee! De mogelijkheden qua vormgeving zijn namelijk eindeloos. Van heel bijzonder tot gewoon een fijne solid surface dubbele wastafel met wastafelblad ineen.

Materiaal van de solid surface wastafel

Het materiaal waar de solid surface wastafel van gemaakt is is sterk, duurzaam, vlekwerend en kan in allerlei verschillende kleuren en designs worden uitgevoerd. Door het toevoegen van pigment kan je namelijk allerlei verschillende kleuren krijgen.

Door de duurzaamheid van het materiaal gaan solid surface badkamer producten dan ook een lange tijd mee.

Ondanks dat solid surface een duurzaam en krasbestending materiaal is, kan het voorkomen dat er een kras ontstaat. Niet zomaar, maar zou je moedwillig het solid surface willen beschadigen dan lukt dat. Het grote voordeel van solid surface is dan echter wel dat het uitstekend te repareren is.

Kijk hier als je meer wilt weten over solid surface en de mogelijkheden.

Makkelijk te onderhouden

Daarnaast is het materiaal ook hygiënisch en makkelijk in onderhoud. Een wastafel (of welk ander meubelstuk dan ook) van solid surface heeft namelijk geen poriën waarin vuil kan komen te zitten. Hierdoor blijven de wastafels lang mooi en is het niet veel werk om ze schoon te maken.

Eigenlijk is schoonmaken met een natte doek al voldoende! En gebruik je dan ook nog een waterontharder in huis, dan heb je helemaal bijna niets te poetsen 😉 .

De uitstraling van een solid surface wastafel

Daar kunnen we eigenlijk heel kort over zijn, maar toch wil ik hier het een en ander over zeggen. De uitstraling van een solid surface wastafel is echt heel erg chique.

De hoogwaardige kwaliteit van het materiaal zie je terug in de looks van het product. De meeste solid surface wastafels die je momenteel ziet hebben een mat witte uitstraling. Maar zoals gezegd zou je dus ook andere kleuren kunnen krijgen.

Feit blijft wel dat -als je voor de standaard kleuren gaat- je waarschijnlijk wat minder zal betalen dan voor een volledig op maat gemaakt product en design.

solid surface wastafel

En dan nu onze redenen voor een solid surface wastafel

Bovenstaande voordelen van een solid surface wastafel zijn voor jullie misschien al doorslaggevend genoeg. Maar mocht je toch nog twijfelen over bijvoorbeeld dit materiaal of zo’n trendy natuurstenen waskom op je wastafelblad? Lees dan mijn redenen voor een dubbele solid surface wastafel hieronder nog even.

Pubers in de badkamer

Voor mij zijn onze pubers de voornaamste reden om te kiezen voor een solid surface wastafelblad. Hiermee bedoel ik dan een dubbele solid surface wastafel en werkblad (met aflegdeel) ineen.

Hoe mooi ik een natuurstenen kom ook vind als wastafel, op een houten blad. Het is niets voor ons.

Ik zie het al helemaal voor me. Na de gehele badkamerverbouwing zijn we dan eindelijk klaar en hebben we een prachtige ruimte waar we lekker kunnen douchen. Onze eigen ‘spa’. Maar vergeet niet dat de ruimte ook gebruikt wordt voor tandenpoetsen, make-uppen, make-up afhalen, haren föhnen en nog veel meer.

Vooral dat tandenpoetsen en make-uppen dat is mij een doorn in het oog met pubers. Overal ligt tandpasta en uitwasbare wattenschijfjes vol met resten make up. Hoe mooi je wastafel ook is met houten blad, bij ons zal het dagelijks gebruik ervoor zorgen dat het na een half jaar toch nét wat minder mooi is.

Ik zie de waterkringen nu al voor me op het wastafelblad als het niet van solid surface is. En ja, ook ik probeer afspraken te maken met mijn pubers over het netjes houden van de badkamer en dergelijke. Maar ik weet nu al dat dat hem niet gaat worden.

Dus: choose your battles! Ik heb geen zin in iedere dag strijd. Vandaar ook dat we hebben gekozen voor een prachtig solid surface wastafelblad mét wastafels ineen. Zo is het geheel uitstekend bestand tegen pubergedrag!

Jammer genoeg kan ik je nog geen foto laten zien, want we zijn nog niet klaar, maar ik hoop dat we over een aantal weken zo ver zijn!

Vieze randen onder je waskom

Ik ben geen meester poets. Ik doe wat er moet gebeuren (soms ook niet) , maar zeker niet meer. En het idee dat er waskommen op mijn wastafelblad staan met randjes waar je niet goed bij kan om schoon te maken, dat staat me gewoon niet aan.

Liever veeg ik even gauw met een natte doek over het geheel en ga ik weer andere dingen doen. In plaats van peuteren met een satéprikker om de vuiligheid onder de waskom vandaagn te halen 😉 .

Heb jij een solid surface wastafel in huis? En zo ja, hoe bevalt hij jullie?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven