Sollicitatie bij Appie, door Ilse Annegarn

Geachte heer Janssen,

Bij deze solliciteer ik naar de functie van caissière in uw supermarkt.

Het is absoluut niet zo dat u mij heeft weten te prikkelen met de volledig fantasieloze vacaturetekst. Zonder die toelichting had ik ook wel begrepen dat het vooral kassawerk is, en dat je goed met klanten en met geld om moet kunnen gaan.  De reden dat ik solliciteer heeft dan ook absoluut niets met de functie-inhoud te maken maar met persoonlijke motieven.

Eerlijk gezegd moet er thuis gewoon geld in het laatje komen en als dat via uw kassalade kan dan is me dit om het even.

Het werk op zich lijkt me erg vervelend maar dat weet u zelf ook wel, want steeds als ik uw supermarkt bezoek, zit u in uw eigen veilige bedrijfsleidershokje, en niet achter die tochtige kassa’s. Dat laat u anderen doen.

Ik denk dat ik het infantiele werk aan kan want ik ben erg goed in dingen vastpakken en verplaatsen. Ik ben thuis continu dingen kwijt die ik blijkbaar ongemerkt verplaatst hebt. Afrekenen moet ook geen probleem zijn ondanks mijn dyscalculie; ik typ gewoon in wat ze geven en dan geeft de kassa aan wat ik terug moet geven. Ik weet van mijn toekomstige collega’s dat ook zij buitengewoon gestresst raken als iemand er ‘voor het gemak’ muntgeld bij geeft, dus we zorgen gewoon voor voldoende wisselgeld in de kassalade.

Ik kan goed met mensen omgaan en dit zou wel eens een nadeel kunnen zijn in uw winkel, want op zich kan ik zelfs échte gesprekken met mensen aangaan, en dit is natuurlijk niet de bedoeling. Als het goed betaalt kan ik me echter ook best beperken tot het caissière idioom: ‘hebt u een bonuskaart”, ‘wilt u er zegeltjes bij”, ‘kunt u uw k..kind van de lopende band afhalen’ en ‘wilt u het bordje deze kassa gaat sluiten’ even achter uw boodschappen op de band zetten”?

Voor uw bedrijf kan het ook een groot voordeel zijn dat ik in het verleden veel gestolen heb en dat ik dit niet te tolereren gedrag onmiddellijk herken.

U vraagt iemand die representatief is en daar moest ik wel erg om lachen. Hebt u uzelf al eens goed in de spiegel bekeken? Ik zou niet graag vlees uit uw handen aanpakken op de vleesafdeling, maar ja, aan de andere kant kunt u er natuurlijk ook niets aan doen dat je als snotaap van 22 al bedrijfsleider kunt worden bij de Albert Heijn. Maar wees niet bezorgd, ik zie er goed uit,  ook al zie je daar niets meer van met die belachelijke schorten die u het personeel voorschrijft. Ik stuur bij deze een foto van mezelf mee. Ik draag hierop mijn vaders blauwe pyjama, zodat u ongeveer kunt zien hoe ik er in de AH outfit uit zal zien.

Het lijkt me dat ik nu wel genoeg over mezelf heb verteld, ik heb echter nog wel enkele vragen voor u. Klopt het dat u vaak onredelijk uitvalt en dat je elk kassaverschil zelf bij moet leggen? En is het ook waar dat u in uw hokje dingen doet die eigenlijk beter plaats kunnen vinden in hokjes waar wèl luxaflex inzitten?

Nou, ik hoop dat u me op gesprek laat komen (ik zit echt heel erg krap omdat ik al heel erg lang zonder werk zit, eigenlijk heb ik nog nooit gewerkt). Ik stel voor dat we het sollicitatiegesprek dan niet in uw glazen hokje doen want mijn vriend is nogal jaloers.

Met vriendelijke groeten,

Eefje

PS Mijn telefoonnummer is: 06-35189641. Als u de voicemail krijgt moet u niet schrikken; het is niet echt een hijger, dat was maar een grapje voor mijn vrienden

Wil je nog meer lezen van Ilse? Kijk dan hier

Wij maken in sommige blogposts gebruik van affiliate linkjes. Klik je door via zo'n linkje en doe je een aankoop dan ontvangen wij op dat moment een kleine commissie. Dit kost jou niets extra, je betaalt de normale prijs voor het product. Wij ontvangen de commissie namelijk van de verkopende partij. Doe je een aankoop via een van deze linkjes? Dan wil ik je uiteraard heel erg bedanken! Jij zorgt er mede voor dat we MamsatWork kunnen blijven voortzetten. Ook al ontvangen we soms een compensatie voor blogs, we doen altijd ons best een eerlijke mening te geven over een product of onderwerp en zullen nooit iets vermelden waar we niet achter staan.

Over de auteur

7 gedachten over “Sollicitatie bij Appie, door Ilse Annegarn”

 1. Ik zeg opsturen! Ik lig in een deuk, héérlijk! Zo herkenbaar, want ja, ook ik heb bij de Appie gewerkt, weliswaar bij het brood, en het enige ‘leuke’ is dat we ’s avonds de overblijfsels mee naar huis mochten nemen, hahahaha hoe sneu!!

 2. Beste Eefje,
  Bedankt voor uw sollicitatie naar de functie van kassa medewerkster. Na een zorgvuldige afweging hebben wij besloten om met andere sollicitanten verder in gesprek te gaan. We hebben niet voor u gekozen, omdat wij op zoek zijn naar iemand zonder vooroordelen en met respect voor anderen. Vooroordelen kunnen namelijk negatieve gevolgen hebben op de manier waarop u met mensen omgaat.
  Wij danken u voor de genomen moeite en wensen u veel succes met eventuele andere sollicitaties.

  hartelijke groet, Barbara, namens Dhr Janssen

 3. Avatar foto
  ilse annegarn

  Tuurlijk is dit de manier! Ik ben ook loopbaanadviseur, dus ik weet ook alles van solliciteren! Gewoon zoiets versturen en als ze er kritiek op hebben zeggen dat je het zo van mij geleerd hebt! Succes ermee!!! 🙂

 4. Avatar foto
  Jeanne van Dijk

  Ha die Ilse,

  O o o, ik zag het al weer voor me…dat heb ik altijd met jouw blogs!! hihi

  Ik was vanmiddag bij het UWV en ja, daar kwam wel naar voren dat je moet zien op te vallen tussen alle tientallen anderen die op dezelfde advertentie reageren…. Maar of dit nou voor mij de juiste manier is????
  Ik denk er nog even over…

  Groetjes,
  Jeanne

 5. hahahaha hilarisch..

  Vraag me af of ik dit zo wel moet doen tijdens mijn sollicitaties.

  Ach kan het natuurlijk een keer proberen 😉 .

  Maar ja als ik snel aan het werk wil, kan ik het beter laten.

  Dilemma!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven