Sollicitatie outfit dames: kleren maken de werkende vrouw

Heb je binnenkort een sollicitatiegesprek voor de baan die je zo graag wil? Spannend! Het is belangrijk dat het gesprek goed verloopt, maar dat is niet alles. Jouw eerste indruk is minstens zo belangrijk. Je kleding en je houding moeten representativiteit uitstralen. Zorg dus dat je er verzorgd uitziet als je op gesprek gaat en dat je sollicitatie outfit tip top in orde is. Daarnaast voel je jezelf een stuk beter als je wat aandacht aan je uiterlijk besteed hebt. Opgedirkt? Nee! Verzorgd? Ja! Lees hier alles over de sollicitatie outfit dames.

Lees ook: Haal meer uit je LinkedIn profiel met deze tips

Tips voor je uiterlijke verzorging

Om een geslaagde eerste indruk te maken krijg je maar één kans. No pressure dames 😉 . En het zal heus niet dat jurkje of die pantalon zijn die ervoor zorgt dat je die baan krijgt. Maar een verzorgde uitstraling helpt wel. Niet alleen je kledingstijl, maar ook bijvoorbeeld make-up, tattoes & piercings en verzorgde haren hebben invloed op hoe jij overkomt op de recruiter. Het is belangrijk dat je fris ruikt, maar overdrijf niet. Teveel parfum is over het algemeen not done. Evenals het dragen van bijvoorbeeld te sexy kleding en teveel accessoires wordt niet echt als de juiste sollicitatie outfit gezien. Neem daarom de titel ‘dress to impress’ niet te letterlijk. Hou het bescheiden en elegant, voor de allerbeste eerste indruk. En denk eraan, geen al te blote sollicitatie outfit dames!

Sollicitatie outfit dames

Bij een sollicitatie outfit dames is er aanzienlijk meer keus dan voor de heren. Bij hen gaat de creativiteit vaak niet verder dan een pak met-of-zonder-streepje. Dames kunnen zichzelf wat meer uiten via hun outfit. Maar pas op, want een modeflater is snel gemaakt. Ook bij een sollicitatiegesprek. Voor een gepaste kledingstijl, is het goed om te kijken naar het bedrijf en de functie waarvoor je solliciteert.

De formele sollicitatie outfit dames

De bedrijfscultuur kun je meestal vinden op de website van het bedrijf. Als de organisatie zeer formeel is, kun je het beste kiezen voor een zakelijke en professionele outfit. Dit kan bijvoorbeeld een mantelpakje zijn of een nette pantalon met een blouse en colbert. Zorg dat je altijd een panty draagt als je voor een rok kiest en dat de rok tot over je knieën komt! Stijlvolle hakken zijn gepast, maar niet te hoog. Houd het bij een centimeter of vijf.

Sollicitatie outfit formeel

De semi-formele sollicitatie outfit

Ga je solliciteren in bijvoorbeeld de commerciële sector? Dan zie je voornamelijk semi-formele outfits. Dit biedt meer mogelijkheden. Denk aan een nette chino (in een neutrale kleur) met een blouse of een shirt in combinatie met nette schoenen. Meer kleurencombinaties zijn mogelijk, maar vermijd prints & patronen, want dat leidt af. Kies daarnaast niet snel voor sneakers of een jeans, alleen als je echt zeker weet dat dit gewaardeerd wordt. Ook dat kan je vaak wel afleiden van de website.

Sollicitatie outfit semi-formeel

De comfortabele outfit

Ben je er uit? Wordt het een formele, of toch een semi-formele sollicitatie outfit dames? Afhankelijk van het bedrijf waar je gaat solliciteren is die keuze vast snel gemaakt. Maar er is nog één belangrijk punt niet genoemd. Natuurlijk is het ook belangrijk dat je kleding draagt waarin je je prettig voelt, zodat je zelfverzekerder overkomt. Blijf bovenal vooral jezelf, want alleen dan kom je natuurlijk over. Draag je normaal nooit hakken, voel je nu dan niet gedwongen dat opeens wel te doen. Daardoor zal je je op de toch al spannende dag alleen maar minder zeker voelen. Hetzelfde geldt voor jurkjes. Met een nette pantalon is ook niets mis.

En het allerbeste accessoire blijft een goede portie zelfverzekerdheid! Ga dus niet alleen voor een professioneel uitziende outfit. Maar zeker ook voor een sollicitatie outfit dames waar jíj je goed in voelt.

Sollicitatie? Lekker shoppen!

Nog op zoek naar de juiste sollicitatie outfit dames? Dan heb je een mooi excuus om lekker te gaan shoppen. En dat kan nog gewoon vanuit je luie stoel 😉 . Veel webshops hebben zelfs een speciale ‘sollicitatie afdeling’ . Dan heb je in een oogopslag alle (semi)formele sollicitatie outfits op een rijtje.

Bij Zalando shop je niet alleen een professionele sollicitatie outfit bij elkaar, je krijgt er ook nog eens sollicitatie tips. Even je huiswerk doen en daarna lekker shoppen, ideaal toch? 😉

Bij Otto is de sollicitatie afdeling al voor je gesplitst in formeel en semi-formeel. Wel zo handig! Je vindt er een uitgebreid assortiment sollicitatie outfits dames en heren.

Dress for Succes

Als werkzoekende beschikt niet iedereen over een inkomen. In ieder geval niet als je werkt zoekt omdat je nog geen baan hebt. Speciaal voor die mensen is Dress for Succes opgericht. Een mooi initiatief waar we toch even op willen wijzen. Omdat je misschien zelf geen geld hebt om een dure sollicitatie outfit bij elkaar te shoppen. Of omdat je nog een paar pantalons of jurkjes in de kast hebt hangen. Gekocht voor een sollicitatie gesprek hangen de pakjes op den duur vaak werkloos in de kast. Doneer ze dan aan Dress for Succes (geld doneren is ook mogelijk). Zij zorgen ervoor dat de kleding terecht komt bij sollicitanten die hem heel goed kunnen gebruiken. En wie weet draagt jouw oude pakje wel bij aan de toekomst van iemand anders. Mooi toch?

Lees ook: Hoe modebewust ben jij als (werkende) moeder?

 

1 gedachte over “Sollicitatie outfit dames: kleren maken de werkende vrouw”

  1. Dé gouden tip: ga vantevoren kijken welke kleding men draagt bij het bedrijf waar je gaat solliciteren. Gewoon even om het hoekje kijken, eventjes binnenlopen of eens op de website kijken. Zo kan je kledingkeuze niet misgaan!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven