Soms valt het mee, soms valt er regen

Bij het organiseren van een evenement komt heel wat kijken. Zeker bij een jaarlijks terugkerend dorpsfeest zoals in mijn dorp. Er komen zo’n 25.000 bezoekers op af, best druk dus voor een dorp waar maar 5000 mensen wonen. Sinds een paar jaar heb ik de kinderactiviteiten in het zogenaamde Ot-en-Sien-straatje op me genomen. Stiekem gaan daar altijd heel wat uurtjes werk inzitten. Pony’s regelen voor het kinderringsteken, vrijwilligers werven, prijsjes inkopen, straatartiesten inhuren en ga zo maar door. En dat is dan alleen ‘mijn onderdeel’.  Naast mij zijn honderden vrijwilligers en een bestuur betrokken bij deze gezellige en heel drukbezochte dag.

Dit jaar had ik het al vroeg allemaal op de rit, alles stond op tijd klaar en het rooster met vrijwilligers was zowaar ingevuld.  Ik zou geen stress hebben dit keer! Maar wie er 13 augustus bij was, raadt al wat er roet in het eten gooide: jawel, regen. Veel regen!  De intocht en de toespraken van onze voorzitter en de burgemeester bleven gelukkig droog, maar na elf uur was er geen houden meer aan en kwam het water met bakken uit de hemel. Met man en macht probeerde iedereen er het beste van te maken. Met kletsnatte haren en broekspijpen hielden mijn vrijwilligers de sjoelbak en het blikgooien in de spelletjeskraam dapper gaande. Het schminken moesten we helaas achterwege laten en ook de pony’s hebben een groot deel van de dag op stal doorgebracht. Na drie uur werd het iets beter en hebben ruim 125 kinderen toch nog een rondje kunnen ringsteken. Wel zo leuk als je er helemaal voor uit Limburg komt…

Alle voorbereidingen ten spijt, was de Burghse Dag dit jaar niet zo mooi als andere jaren. Maar het publiek heeft ons niet laten zitten. Mensen hielden de moed er in, trokken hun regenponcho tevoorschijn en gingen toch op zoek naar dat onderdeel wat ze ‘altijd zo leuk vinden’. En met je auto uit de modder getrokken worden door een tractor maak je ook niet iedere dag mee. Mooi verhaal voor thuis. Om vijf uur was het stralend weer en leek het alsof er geen drupje regen gevallen was. Misschien hebben de weergoden ons juist wel een handje willen helpen met al die regen. Zodat we voor volgende jaren eens nadenken over een slecht weer scenario. Bij deze dus: bedankt! Denk ik.

2 gedachten over “Soms valt het mee, soms valt er regen”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven