Sophie, de Nederlandse Bridget Jones, ook weer in Soof 2 hilarisch

Daar ging ik dan, om 10.00 s ’ochtends op een doordeweekse dag naar de bios. Tja, als op dat tijdstip de film draait die je graag wilt zien en je een oppas kan regelen, waarom ook niet? Popcorn en M&M’s gaan er ook op dit tijdstip wel in ;). De film die ik ben gaan kijken was Soof 2 en wat is die leuk! Maar voordat ik op de zaken vooruit ga lopen en maar door blijf ratelen over deze film, laat ik eerst even überhaupt wat vertellen over de film Soof voor de dames die het eerste gedeelte nog niet gezien hebben.

Soof, het eerste deel

Deze Nederlandse comedy film is uitgebracht in 2013 en gaat over een gezin met drie kinderen. Papa, mama, hun tweelingzoons en een puberdochter. De relatie tussen de man en vrouw, Kasper en Soof (voluit Sophie) is op zijn zachtst gezegd in een sleur geslopen. Soof houdt zich bezig met haar eigen cateringbedrijf, wat niet echt goed loopt.

Ze kan maar niet wennen aan moderne stijlen en blijft hardnekkig vasthouden aan het oude, vertrouwde. Kasper is daarbij vaak afwezig voor zijn werk en daardoor leven ze volledig langs elkaar heen (uhhhhhmmm, enigszins herkenbaar misschien?). Uiteindelijk loopt het huwelijk helemaal op de klippen als ze er beiden een soort van affaire op nahouden met twee BN’ers. Wie die twee BN’ers zijn en hoe het verder afloopt, dat hou ik lekker voor mijzelf 😉 . Ik vond de film in ieder geval een heerlijk vermaak!

Soof 2, een hilarische en waardige opvolger van Soof

En dan nu: Soof 2. Ik moet zeggen dat ik altijd wat sceptisch ben wat betreft een tweede deel. Vaak is het een slap aftreksel van het eerste deel, een soort van geldtrekker, en ben ik na een paar minuten al uitgekeken. Toen ik las dat er een vrouwelijke stormloop was op de kaartjes van Soof 2 en er een recordaantal kaartjes zijn verkocht voor de Ladies Night, was ik om. Deze moest ik blijkbaar ook zien 😉 .

Het verhaal van Soof 2

En ik moet toegeven, het was een leuke film en ja mijn vooroordelen over tweede delen was dit keer niet rechtvaardig. De film bevat een hoge dosis humor en neemt je écht mee in het verhaal. Het verhaal gaat natuurlijk over het gezin van Soof en Kasper die gelijk in de eerste minuten al uiteen worden getrokken.

Kasper wil namelijk scheiden en dit keer echt. Soof weet zich hier geen raad mee en begint beetje bij beetje steeds meer grip te verliezen op haar leven. Haar eetcafé loopt niet meer goed, haar puberende kinderen zijn heerlijk dwars, het co- ouderschap valt haar zwaar en dan heeft Kasper ook nog eens binnen no-time een nieuwe (jonge) vriendin. Genoeg redenen voor hilarische momenten à la Bridget Jones. Want als je ze met recht met iemand mag vergelijken, dan is het wel met Bridgie 😉 . Hoe dit verder allemaal afloopt, dat ga ik lekker weer niet vertellen, want dan is de lol eraf!

Lees ook: 5x waarom iedere vrouw een beetje Bridget Jones wil zijn

Een grote aanrader!

Soof is een heerlijk maf wijf die haar weg probeert te vinden als vrouw zijnde, maar ook als moeder zijnde als haar wereldje ineens instort. Het geeft een realistische, herkenbare weergave over het leven van een gescheiden vrouw van in de 40 met puberende kinderen. Hier en daar wat overtrokken, uiteraard!

De capriolen die Soof uithaalt -ook in Soof 2- en de charme die zij bezit, maken van haar een geweldige Nederlandse Bridget Jones. Ben je nog niet overstag? Aan het einde van de film worden door de volledige cast komische dansmoves geshowd op het nummer ‘Jodge me niet’. En ja naar alle eerlijkheid….deze dansmoves heb ik naderhand ook thuis uitgeprobeerd……

Heb jij Soof 2 al gezien? Laat ons weten wat jij ervan vond! Heb je Soof 2 nog niet gezien? Dan hebben wij tof nieuws voor je, want je kan bij ons kaartjes winnen! YEAH! Ons advies… kijk wel eerst even Soof 1 voordat je voor Soof 2 gaat zitten, dan is hij namelijk nóg leuker!

soof 2 winactie pakket

Winactie Soof 2 pakket

Wij mogen 2 Soof pakketten doorgeven. Wat er in zo’n Soof pakket zit?

 • 2 bioscoopkaartjes
 • de dvd van Soof 1
 • een echt Soof pakketje met Soof ovenwanten en een kookschort

Zo kan jij ook een beetje een Nederlandse Bridgie worden 😉 .

Meedoen? Laat ons in een reactie weten wie jij meeneemt naar Soof 2. Uiteraard wordt liken en delen van de actie gewaardeerd 😉 . De winactie loopt tot 26 december 2016.

Let op: deze winactie is afgelopen. De winnaars hebben bericht gehad.

 

75 gedachten over “Sophie, de Nederlandse Bridget Jones, ook weer in Soof 2 hilarisch”

 1. Soof 1 was hilarisch! Ben heel benieuwd naar Soof 2. Ik zou met mijn vriendin naartoe gaan. Ovenwanten zijn altijd welkom want hier bij ons verslijten ze snel.

 2. Avatar foto
  Corne Diepstraten

  Ik wil mijn vrouw graag meenemen. Gezellig naar de bioscoop in onze vakantie. Zij vond de eerste Soof ook zo leuk.

 3. Wat een leuke actie! Ik zou echt super graag willen winnen om samen met mijn beste vriendin die ik deze kerst precies 12,5 jaar ken naar SOOF 2 te gaan aangezien we grote fan zijn!!

 4. Ik wil mijn vriendin met de bioscoopkaartjes verrassen. We hebben de eerste Soof ook samen gezien en enorm ervan genoten.

 5. Ik neem mijn man mee, of hij wil of niet. 😀 Ik ga vaak met hem mee naar hersenloze actiefilms en nu mag hij mij een plezier doen. (Maar stiekem vindt hij Soof ook heel leuk)

 6. Ja LEUK!!! Ik heb Soof 1 gezien en dat smaakt naar meer……ik zet de popcorn vast klaar om eerst deel 1 te kijken en dan op de naar de bios!! 😀

 7. Ik vond Soof 1 hilarisch en wil dolgraag met mijn lieve vriendin Hyacint Delos naar Soof 2 in de bios!
  Dan kijken we eerst Soof 1 nog even op DVD vanaf de bank thuis om in de stemming te komen.
  Dat wordt vast een heerlijk meidenavondje uit, gezellig.

 8. Deel 1 was een hele leuke film. Zou gaaf zijn deze te mogen gaan zien in de bios. Maak graag kans op dit leuke pakket

 9. Wij (ik en mijn virendin) Hebben deze nog niet gezien. Zou super leuk zijn haar te verrassen met deze winactie om samen de film te gaan bekijken. Deel 1 vonden we geweldig.

 10. Gezellig met mijn dochter naar de film. Dan maken wij er een gezellige avond van. Eerst lekker uit eten en dan gezellig naar de film.Ik zie er nu al naar uit.

 11. Met mijn man: eerst een avond heerlijk lachen en daarna tot de conclusie komen dat we het toch maar met elkaar hebben getroffen

 12. Avatar foto
  Linda Raaijmakers

  als ik zou winnen nam ik Jolanda gezellig mee 😀 En om haar een keer het huis uit te krijgen heb ik het volgende gedaan:
  Facebook: Linda Raaijmakers (geliked en gedeeld)
  Twitter: lindaenbjorn (volg en retweet)
  Instagram: lindaenbjorn (volg en repost)
  YouTube: lindaenbjorn (geabonneerd)
  Pinterest: lindavanduren/ (volg en gepind)
  Google+: lindaenbjorn (volg en gedeeld)

  groetjes Linda

 13. Ik neem mijn vriendin mee. Ik ben meer van de romantische komedies dan zij maar samen hebben we het altijd erg leuk. Eerst lekker uit eten en dan naar Soof!

 14. Door mijn verhuizing zien mijn moeder en ik elkaar helaas niet vaak meer.
  Ik zou er samen een dagje uit van maken met mijn moeder!

 15. Ik zou heel graag met mijn tweelingzus naar soof 2 willen! Wij zijn ook samen naar soof 1 geweest en we hebben gehuild van het lachen. Het was om te gieren!!! Zo’n avondje wil ik graag over doen natuurlijk!!

 16. Geweldig wat super leuk, ik wil van deze leuke film samen gaan genieten met mijn dochter, er een heerlijke gezellige moeder/dochter dag van maken

 17. Soof 1 was de enige Nederlandse vrouwenfilm waarbij ik niet kon peilen of de tranen in de ogen van mijn vriend door het lachen of door de ontroerende momenten kwamen!

  Can’t wait to see Soof 2.. 🙂

 18. Sooo enorm lopen knorren van het lachen tijdens soof 1 in de bios met mn vriendin Marina! Wij moeten gewoon deel 2 zien 🙂 nog leuker als ik haar op het uitje kan trakteren… En mezelf natuurlijk 😉

 19. Avatar foto
  Anneliese de Waal

  Ik zou mijn moeder meenemen naar deze film, we hebben de eerste Soof ook samen gezien, was erg leuk om samen naar toe te gaan.
  Ik waag graag een kans.
  Groetjes van,
  Anneliese de Waal 🙂

 20. De 1e Soof film heb ik ook gezien en die was echt om te gieren…….ja zou graag samen met mijn tweelingzusje ook de 2e film willen zien. Kunnen we weer samen lachen 🙂

 21. Mijn twee buurvrouwen neem ik heel graag mee. We hadden al het plan om naar Soof 1 te gaan maar dat is helaas niet doorgegaan. Dus nu in de herkansing met Soof 2. Soof 1 kunnen we dan eerst kijken op de dvd. Zou helemaal perfect zijn! En ovenwanten en een keukenschort komt altijd van pas. Misschien met een etentje voorbereiden voor de buurvrouwen. Is wel helemaal in stijl!

 22. Samen met mijn vriendin Karina!
  Als 2 single ladies lijkt me dit een heerlijke film!
  Wie weet leren we hier nog een hoop van hihi!

 23. Leuke actie! Ik ga graag met mijn vriendin Wendy! Allebei ontzettend druk op het moment, dus een avondje met zijn tweeën uit naar zo’n leuke film zou niet mis zijn!

 24. Avatar foto
  Patricia De crom

  Supergaaf met mijn collega Kirsten.ik ga over een paar weken na meer Dan 11 jaar mijn Werk verlaten zou leuk zijn nog een gezellig bios avondje samen

 25. Wauw!! Wat een super leuk pakket met Soof ovenwanten en een kookschort. Geweldig. Ik zou graag naar Soof 2 gaan samen met mijn man. Gezellig samen een avondje ontspannen.

 26. Ik zou mijn moeder meenemen naar de bios! We maken niet zo vaak een uitje, maar dat vinden we wel heel leuk! Dus ik doe graag mee met de winactie!

 27. Soof 1 vonden we al superleuk, ben zo benieuwd naar de opvolger. De voorstukjes waren alweer hilarisch. En met leuke mannen, mmmmm 😉

 28. Ik ben met m’n moeder naar Soof 1 geweest en het was echt een super gezellig avondje uit! Het lijkt me dus fantastisch om met haar ook naar Soof 2 te gaan 🙂

 29. Avatar foto
  Ilse Brinkhuis

  Ik zou gezellig mijn beste vriendin meenemen. Die heeft dat wel verdiend na heel veel stress van de afgelopen periode

 30. Avatar foto
  Xaviera Jamie Jansen

  Ik neem mijn collega en vriendin Pauline mee want we zijn dol op dit genre films en kopen deze naderhand ook altijd nog op dvd! Soof 1 hebben we ook gezien en diemkreegmvan ons een dikke tien!

 31. Ik zou mijn beste vriendin meenemen. We zijn ook naar de eerste Soof geweest en gaan ook veel andere Nederlandse romcoms af. Altijd een leuke avond, zelfs als de film wat minder is. In deze film hebben we in ieder geval veel zin!

 32. HOLY MOLY!

  Zonder enige twijfel… mijn moeder. Ze is hopeloos verliefd op Fedja van Huet.
  Plaagt m’n vader ermee, het is hilarisch XD.
  We zijn nog niet naar Soof2 geweest, maar ze wil ontzettend graag. De trailer beloofde al veel goeds.
  Zou uit m’n stekkerdoos gaan van blijdschap voor dit pakket!
  Wie er ook wint, ik hang sowieso slingers op.

  Succes iedereen en hele fijne Feestdagen!

  Liefs.

 33. Ik zou mijn moeder meenemen naar de bios. We vertonen beide nogal veel eigenschappen van Bridget Jones en Soof. Hopelijk kunnen we door de film ons voorbereiden op dingen en minder klunzig worden (zoals toen mijn moeder tegen een reclamebord aan liep en zo weer met het bord mee omhoog veerde…) We hebben alle Bridget Jones al gezien en ook Soof 1, we lagen dubbel!

 34. Avatar foto
  Kristel brouwers-dijkhuizen

  Ooh super leuk soof 1 was al lachen gieren brullen nu zou ik mijn moeder mee nemen denk dat ze dat een leuk avondje.uit zou vinden lekker ontspannen kunnen lachen heerlijk.toch wat willen we nog meer en.lekker weg zwijmelen

 35. Avatar foto
  Adriana de Ruiter

  Wat een superleuke actie!!! Ik doe graag mee! Dat schort wil ik heeeeel graag hebben!!! En natuurlijk is het altijd leuk om een vriendin te mogen verrassen met een bioscoopbezoek! Dus ik ga heeeel hard duimen! 😀

 36. Heerlijk lijkt me om weer naar een avondje naar de film te gaan met mijn BFF. Allebei moeders in 2016 geworden en sindsdien geen tijd meer voor ons zelf…. We gaan gewoon via deze weg proberen en alsnog moeten de mannen thuis blijven.

 37. Even weg uit de sleur 😉 lekker ouderwets met mijn beste vriendin een avond uit. En papa heeft een heerlijke avond met zijn dochter. 🙂

 38. Avatar foto
  Heidie van der Steeg

  Ik heb Soof 2 nog niet gezien. De eerste film wel en die vonden mijn zus en ik geweldig. We zijn zeker van plan om nog naar Soof 2 te gaan, dus met het pakket zou ik erg blij zijn. Het is natuurlijk altijd leuk om Soof nog eens op dvd te kijken.

 39. Gaaf! Soof 1 met tranen van het lachen zitten kijken met beste vriendinnetje. Hoe gaaf zou het zijn als we samen Soof 2 ook kunnen kijken <3 En weer zoveel kunnen lachen, gieren, brullen…

  Groetjes Natalie

 40. Soof 1 was hilarisch, deze moet ook geweldig zijn.
  Ik neem mijn “BFF’ Mariska mee! Onze levens zijn zo anders, maar de vriendschap blijft! ❤️

 41. Lijkt me erg leuk! Zowel deel 1 als 2 nog niet gezien dus kom maar op! Ik zou mijn moeder vragen, gezellig moeder-dochter uitje!

 42. Super gaaf!! Ik heb Soof 1 gezien met mijn zus echt hilarisch!! Ik zou haar dan ook graag nog een keer mee willen nemen..

  Facebook: An Na

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven