Heb je tijd voor een cursus? Bij Soofos studeer je nu gratis!

Soofos, een van de grootste e-learningplatformen van Nederland biedt Nederlanders die gedwongen thuis zitten door de coronacrisis gratis cursussen aan. Op deze manier wil het platform Nederlanders een hart onder de riem steken en ze de mogelijkheid geven om een online cursus gratis te volgen.

Tof idee toch, of niet dan? Lotte en ik hebben even gekeken op hun platform en je kan er echt alle kanten op. Heb jij altijd al een blog willen starten maar denk je dat je er niet uitkomt? Je kan hier online een cursus WordPress volgen als je wilt, en nu dus gratis. Of een cursus SEO om je blog juist op te krikken.

Gratis online cursus volgen bij Soofos

Maar ook cursussen over bijvoorbeeld Photoshop, Excel, yoga, fotografie en tekenen zijn nu gratis online te volgen. Deze lessen worden veelal gegeven door zzp’ers en ondernemers, die allen hard getroffen worden door de huidige coronacrisis.

Toch willen de instructeurs (die betreffende zzp’ers) en Soofos iets terug doen. Online leren en een online cursus volgen is namelijk een ideale tijdsbesteding tijdens het binnenblijven. Je kan op een toegankelijke en leuke manier iets nieuws leren en daarmee je skills uitbreiden als je dat wilt. Of juist je creatieve kant gaan exploren. Dat geldt voor volwassenen en kinderen.

De cursussen zijn zeer volledig en zijn afhankelijk van het onderwerp in vier uur tot vier dagen te volgen waarna een certificaat volgt. Er is een selectie van cursussen beschikbaar gesteld om gratis te volgen en iedereen kan er één kiezen. Het starten van een online cursus kan hier en is mogelijk tot 6 april. Het grote voordeel is dat je de cursus die je start ook na 6 april nog af kan maken. Je bent dus niet verplicht om deze binnen 2 weken af te ronden.

Toch wat tijd vrijmaken voor creativiteit

Misschien vind je je dat je het te druk hebt in deze periode om nog een gratis online cursus te volgen maar het kan ook zo zijn dat je – net als ik- nu na de eerste weken bedenkt dat er toch wel wat tijd overblijft. Vul dan die tijd in met iets positiefs. Iets wat je eigenlijk altijd al hebt willen doen, maar waar het normaal gesproken nooit van komt. Als je het nu niet doet… wanneer dan wel?

Lotte en ik hebben bedacht dat we ook een cursus van Soofos samen online gaan volgen en we willen iets uitkiezen om onze creatieve kant een boost te geven. Even die online typecursus aan de kant aan creatief bezig zijn. Ik twijfel alleen nog tussen een cursus aquarellen die me super lijkt of een cursus tekenen wat ik ook erg leuk vind.

Zo heb ik in het verleden al eens wat tekeningen gemaakt van onze vakantieadresjes in mijn bulletjournal, maar ik zou het graag beter willen leren. Hieronder wat ik tot nu toe gemaakt heb 😉 . Mijn grote valkuil zit hem in het feit dat ik het nooit goed genoeg vind, en daar wil ik graag vanaf.

Waar zou jij jezelf graag verder in willen verdiepen? Wie weet hebben ze daar ook wel een online gratis cursus voor!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven