Een spaarchallenge volgen om extra te sparen

Kom jij altijd geld tekort en weet je niet goed hoe je moet sparen? Terwijl je wel het idee hebt dat je wat over zou moeten kunnen houden iedere maand? Doe dan eens mee aan een spaarchallenge om jezelf te motiveren om écht met geld sparen aan de slag te gaan.

Voor je het weet ben je een jaar verder en heb je zomaar € 5000,00 bij elkaar gespaard door het volgen van een spaarchallenge. Het kan echt! Wil je ook graag wat extra vet op je botten en een appeltje voor de dorst? Doe dan mee en volg onderstaande tips op. Succes!

spaarchallenge volgen

Een spaarchallenge volgen om je spaarpot te vullen

Er zijn verschillende spaarchallenges die je kan volgen. Je kan maandelijks geld sparen bijvoorbeeld, gewoon door automatisch geld over te maken naar een spaarrekening. Maar je kan ook wekelijks sparen volgens een spaarchallenge principe zoals hieronder.

Op deze manier leg je iedere week geld opzij zodat je na een jaar goed doorsparen zo’n € 5000,00 in je spaarpot hebt zitten.

Uiteraard kan je zo’n challenge gewoon online doen bij je bank en iedere week zo geld opzij schuiven naar een digitaal potje, maar er zijn ook genoeg mensen die zo’n spaarchallenge doen met ‘echt’ geld. In een spaarpot. Of in een envelop of desnoods een oude sok onder je matras.

Het maakt tegenwoordig allemaal niet meer zoveel uit natuurlijk, want de rente die je krijgt is niet echt om over naar huis te schrijven. Toch? Dus sparen op de bank is niet echt noodzakelijk. Vind jij het dan ook fijner om het sparen met cash geld te doen? Be me guest. Het gaat erom dat je de spaarchallenge volgt en volhoudt. Dat is het belangrijkste.

Pst, wil je wel digitaal sparen? Check dan Knab particulier eens. Een hele fijne bank waar je ook nog eens digitale potjes kan maken zodat je je spaarrekeningen de naam van je spaardoel kan geven. Zo hebben ik diverse potjes gemaakt allemaal voor een eigen doel. Super handig!

Tip: laten jouw inkomsten het niet toe om zoveel geld per maand te sparen? Maak dan een eigen spaarchallenge waarbij je bijvoorbeeld alle bedragen deelt door 2 of door 3 als dat beter bij jouw budget past.

1. Iedere week hetzelfde bedrag sparen

Je kan een spaarchallenge volgen waarbij je iedere week hetzelfde bedrag spaart. Zo weet je precies waar je aan toe bent met het sparen en weet je ook vooraf wat je in die week nog overhoudt om te besteden.

Als je het kan missen en je kan jezelf motiveren om zo wekelijks € 100,00 te sparen dan heb je aan het eind van het jaar middels de spaarchallenge toch een bedrag van € 5200,00 extra gespaard. En daar kan je aardig wat mee doen!

Je kan online zoeken naar een mogelijkheid om die spaarchallenge bij te houden als je dat prettig vindt, maar je kan natuurlijk ook zelf even ‘doodlen’ en een mooi A4’tje maken met alle spaarbedragen erop. Kleur iedere week een vakje in als je gespaard hebt en je houdt op een leuke manier je spaarchallenge bij.

2. Wekelijks een ander vast bedrag sparen via de spaarchallenge

Niet iedereen vind het prettig om iedere week hetzelfde bedrag te sparen. Bovenstaande spaarchallenge van Workjuice is dan een prima uitkomst. Door met wisselende spaarbedragen te werken heb je het de ene week wat ‘makkelijker’ dan de andere week.

Maar pas op: er zitten ook best pittige weken bij met bijvoorbeeld een bedrag van € 190,00 of € 200,00. Dat zijn flinke bedragen om ineens op te moeten hoesten.

Aan de andere kant heeft deze manier van sparen het voordeel dat je bij zo’n hoog bedrag denkt ‘ah, volgende week is het weer minder, dus toe maar’. En voor je het weet heb je die bedragen dus wel allemaal gespaard en zit je aan het doel van je spaarchallenge aan het einde van het jaar!

Bron: Pinterest Thelandofmilkandmoney

3. In je spaarchallenge wekelijks zelf bepalen wat je spaart?

Een derde mogelijkheid is om te gaan werken met een wat vrijere vorm van sparen. Het risico dat je hierbij loopt is dat je je laat verleiden tot het eerst sparen van de laagste bedragen. Doe je dat dan lijkt het misschien makkelijk vol te houden maar loop je naderhand wel tegen de hogere bedragen aan.

En als je dan meerdere weken hogere bedragen moet sparen volgens je challenge, dan kan dat natuurlijk erg lastig zijn.

Bovenstaande spaarchallenge van Thelandofmilkandmoney is daar een voorbeeld van. Met de bedragen van deze challenge spaar je overigens beduidend minder, namelijk € 1378,00 in een jaar. Even het dollar teken omdenken 😉 .

Wil jij graag meer sparen? Dan pas je bovenstaande toch lekker naar eigen inzicht aan! Hij is wel lekker fris en vrolijk deze spaarchallenge, vind je niet?

Welke vorm van sparen kies jij in je spaarchallenge?

Welke vorm van spaarchallenge je ook kiest, allemaal zorgen ze ervoor dat je beter leert sparen dan je voorheen deed. Want je doet nu iets extra’s ten opzichte van het verleden. En alleen dat is al een hele goede stap vooruit!

Het voordeel van digitaal sparen per maand

Als jij van jezelf weet dat je sparen lastig vindt, dan is het misschien beter om digitaal te sparen en dan ook maandelijks. Zodra je je salaris hebt ontvangen laat je automatisch een bepaald bedrag overmaken naar je spaarrekening.

Zo heb je zelf bijna niet het gevoel dat je dat geld mist omdat het eigenlijk maar heel kort op je lopende rekening staat. Daarnaast gebeurt het automatisch waardoor je zelf geen initiatief meer hoeft te nemen. En je kan het niet vergeten.

Tips om te geld (be)sparen als je daar moeite mee hebt

Er zijn nog een aantal blogs die je goede informatie verschaffen als je tips zoekt om geld te (be)sparen:

Ik wens je in ieder geval heel veel succes met het sparen en de spaarchallenge. Dat je op het eind van dit jaar maar een mooi bedrag bij elkaar gespaard mag hebben om iets heel leuks en waardevols mee te doen waar jij blij van wordt!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven