SpaceXperience; een must-see show met André Kuipers in Ziggo Dome

Heb jij thuis ook zo’n astronaut-in-de-dop? Dan is de show SpaceXperience een regelrechte aanrader en ongetwijfeld dito hit! Astronaut André Kuipers neemt ons in SpaceXperience mee in de wereld van planeten, ruimtevaart, raketlanceringen en ‘being an astronaut’.

Wat is SpaceXperience ?

Je kan SpaceXperience zien als een reis door de ruimte. Het is een live spektakel ter gelegenheid van ’60 jaar Ruimtevaart’, waarbij André Kuipers ons in de Ziggo Dome meeneemt in deze bijzondere wereld. Niet eerder is een dergelijk spektakel in deze vorm neergezet.

SpaceXperience met André Kuipers

Waarom 60 jaar ruimtevaart?

60 jaar geleden werd er voor het eerst iets de ruimte ingeschoten en in een baan om de aarde gebracht. Nu -60 jaar later- heeft André Kuipers er zijn missie van gemaakt om te laten zien hoe kostbaar onze planeet is.

Interesse in de ruimte en in André Kuipers

Was jij zelf als kind ook altijd al zo geïnteresseerd in dit onderwerp? Ik wel! Op de basisschool deed ik een spreekbeurt over de maan en dat kan ik me nog heel goed herinneren. Ik had een bal bij me die de maan moest voorstellen en legde daarmee ook het proces uit van volle maan, eerste kwartier, laatste kwartier etcetera. Magisch vond ik het.

Frank en ik zijn een paar jaar geleden ook naar een show van André Kuipers geweest. Toen een combinatie van klassieke muziek met een enerverende lezing van André over zijn ervaringen in de ruimte. Wat kan die man vertellen zeg! Een genot om naar te luisteren en ik hing dan ook aan zijn lippen. Net als Luc overigens die een half jaar later met Frank een theatershow van André Kuipers bezocht, in een kleinere setting.

De ruimte heeft me altijd enorm geboeid en de manier waarop André Kuipers zijn verhaal verteld is leerzaam en entertaining tegelijk, zo heb ik eerder al mogen ervaren. Ik werd dan ook meteen getriggerd toen ik deze show zag. Ik hou ervan om mijn kinderen fascinerende dingen te laten beleven en de SpaceXperience show van André Kuipers lijkt me zeker in dit rijtje thuishoren. Misschien is het ook wel iets voor jou en je kinderen?

Lees ook: Europapark Duitsland voor een weekendje weg

Wat kan je verwachten in deze show van André Kuipers?

SpaceXperience wordt geen standaard show met een ruimtevaartpraatje. Met behulp van de allernieuwste special effects en state-of-the-art technieken komen entertainment, spektakel, wetenschap, techniek en duurzaamheid samen in een indrukwekkende ‘in the round’ show met André Kuipers in het middelpunt. Hier een kleine impressie van de show.

https://youtu.be/2kIxnXdczbo

Een universum vol sterren, planeten en vliegende objecten. Hier krijg je toch zin in?!

Wanneer en waar is de show?

SpaceXperience vindt plaats op 11 November en start om 15.45. Een uitstekende tijd, ook voor de iets kleinere liefhebbers onder ons! En dat komt goed uit want de show is geschikt voor jong en oud, van 5 tot 95 jaar! Leuk voor de hele familie dus.

De show vindt plaats in Ziggo Dome, Amsterdam.

Kaartverkoop SpaceXperience

Tip Kaarten zijn te koop via Ticketmaster. Kosten per ticket vanaf € 35,40 (inclusief servicekosten).

Heb ik je enthousiast gemaakt? Dan hoop ik je daar te zien, want wij gaan zeker te weten naar deze once-in-a-lifetime SpaceXperience 😉 . Laat het me even weten als je ook gaat, vind ik leuk!

Tips als opwarmer voor SpaceXperience

Misschien is 11 November nog ver weg voor je gevoel. Dan is het zeker leuk om in de aanloop naar dit event je kinderen een beetje ‘op te warmen’ met onderstaande tips.

Lees ook: 8 gratis uitjes

Spaaractie ruimtevaartkaartjes Albert Heijn

Je nu namelijk meedoen aan de leuke spaaractie bij Albert Heijn. Vanaf 15 mei tot 11 juni kan je in totaal 160 verschillende kaartjes sparen die met de ruimte te maken hebben. Uiteraard is er ook een bijpassend album 😉 .

Tentoonstelling terug in de ruimte

Vanaf 26 mei is in Space Expo Noordwijk, het bezoekerscentrum van de Europese Ruimtevaartorganisatie ESA/Estec, de nieuwe tentoonstelling ‘Terug uit de Ruimte’. Ook deze kan je in de aanloop naar SpaceXperience als uitje met je kinderen gaan bezoeken. Op deze tentoonstelling vind je privé items van André Kuipers terug en ook de Sojoez-capsule waarin André naar de ruimte vloog.

 

1 gedachte over “SpaceXperience; een must-see show met André Kuipers in Ziggo Dome”

  1. Wij zijn een tijdje terug ook bij een presentatie van hem geweest. De meiden vonden het superleuk en sparen nu dan ook heel hard sparen voor hun plakboek. De show in de Ziggo zouden ze ook geweldig vinden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven