Spaghetti met gehaktballen; het favoriete recept van de kinderen

Een heerlijke spaghetti met gehaktballen is helemaal niet zo moeilijk om te maken. Toegegeven, als je wat gehaktballetjes moet draaien dan kost dat inderdaad iets meer tijd dan dat je gehakt rult. Maar de smaak is er dan ook naar! Want eigenlijk is een spaghetti met gehaktballen toch écht lekkerder dan een spaghetti met geruld gehakt. Behalve dan als je mijn bolognesesaus in de slowcooker maakt, die is ook echt om je vingers bij af te likken. Probeer het zelf maar eens met onderstaande recept. Ik ben benieuwd wat jij ervan vindt!

Spaghetti met gehaktballen; favoriet bij kinderen én volwassenen

Niets is fijner dan kinderen die lekker eten, toch? Ik kan er in ieder geval echt van genieten als iedereen zit te smullen aan tafel. Dat lukt helaas niet met alles, want ze moeten eten wat de pot schaft. De ene keer is dat deze lekkere spaghetti met gehaktballen, maar het kan ook zomaar witlof zijn. En ook al gaat die laatste er soms ook best in, de spaghetti vinden ze toch wel een stuk lekkerder.

Deze spaghetti is niet moeilijk om te maken. Je hebt net wat meer tijd nodig voor het maken van de gehaktballen, maar dat is dan ook alles. Heb je onderstaande ingrediënten in huis en een grote roestvrijstalen koekenpan? Dan kan je aan de slag!

spaghetti met gehaktballen

Ingrediënten spaghetti met gehaktballen

Als ik gehakt ga rullen in de pan dan gebruik ik rundergehakt. Maar voor gehaktballen is half om half een stuk lekkerder. De gehaktballen zijn dan minder droog en dat maakt de spaghetti nog smakelijker. Onderstaande is voor 4 personen en een beetje. Wij houden eigenlijk altijd nog het een en ander over en dat gaat mooi de vriezer in. Makkelijk om een volgende keer snel op te warmen als je geen tijd hebt om te koken.

Ingrediënten voor de spaghetti en de saus

  • 300 gram spaghetti
  • 1 pakje tomatenblokjes (ongeveer 400 gram)
  • 3 knoflookteentjes
  • 1 theelepel tijm
  • 2 pakketten macaroni & spaghettipakket van 450 gram per stuk
  • 1 uitje
  • beetje geraspte kaas (wij gebruiken 30+ kaas omdat we die altijd hebben, maar een andere kaas is ook lekker)
  • 1 bouillonblokje (runder)
  • klein pakje boursin
  • verse basilicum
  • eventueel peper en zout

Ingrediënten voor de gehaktballetjes

  • 500-600 gram half om half gehakt
  • 1 ei
  • 1 theelepel mosterd
  • 2 theelepels oregano
  • 1 theelepel kruidenbouillonpoeder
  • 2 eetlepels paneermeel
  • heel klein beetje olijfolie

Zo maak je deze overheerlijke spaghetti met gehaktballen

gehaktballen voor bij spaghetti

Start eerst met de gehaktballen:

Meng het gehakt met het ei, de mosterd, de oregano, de kruidenbouillon poeder en de paneermeel. Maak er door even te kneden een mooie massa van en draai dan gehaktballen voor in de spaghetti. Maak de ballen niet te groot.

Pak de roestvrijstalen koekenpan en doe daar een klein beetje olijfolie in. Bak de gehaktballen rondom bruin en haal ze dan weer uit de koekenpan. Ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn. Omdat je half om half gehakt gebruikt komt er meer bakvet uit de gehaktballen. Gooi dit bakvet niet weg, je hebt het straks nog nodig.

lekkere spaghettisaus met gehaktballen

Maak nu de rest van de spaghettisaus:

Snipper de ui en pers de knoflook. Fruit in het bewaarde bakvet de gesnipperde ui (goed blijven doorroeren) totdat deze begint te glimmen. Voeg de uitgeperste knoflook toe en bak nog even zacht door. Bak de 2 pakketten met groenten mee voor 5 minuten en voeg daarna het pakje tomatenblokjes toe met de tijm en het kleine pakje boursin. Voeg ook het bouillonblokje toe.

Roer alles goed door en voeg de gehaktballetjes weer toe aan de roestvrijstalen koekenpan. Laat de spaghetti saus met gehaktballen zachtjes pruttelen gedurende 15-20 minuten. De gehaktballen zijn na deze tijd helemaal gaar en heerlijk van smaak!

In de laatste 10 minuten kook je de spaghetti volgens de bereidingswijze op de verpakking en rasp je de kaas. Pluk wat verse basilicum blaadjes en breek of snij deze grof. Als de spaghetti klaar is giet je deze af en voeg je deze toe aan de gehaktballen in de saus. Schep nog even goed om het eten is klaar om op te dienen. Mocht je smaak willen toevoegen dan kan je daar het peper en zout nog voor gebruiken, maar wat mij betreft is dit niet echt nodig.

Garneer de spaghetti met gehaktballen met de geraspte kaas en een beetje basilicum. Uiteraard kan je er nog een lekkere salade bij serveren, maar deze spaghetti zit zo boordevol groenten dat je het daar niet voor hoeft te doen 😉 .

Eet smakelijk!

RECENSIEOVERZICHT
smaak
bereiding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here