Drukke dagen vragen om makkelijke, smaakvolle recepten die je zonder gedoe op tafel zet. Deze spaghetti met kerrieroomsaus en garnalen is daar een perfect voorbeeld van. Terwijl jij je bezighoudt met werk, kinderen of gewoon een momentje voor jezelf neemt, doet de slowcooker al het werk.
De combinatie van romige kookroom, kruidige kerrie en sappige wokgarnalen zorgt voor een heerlijk gerecht waar het hele gezin van geniet. En het beste? De voorbereiding kost je slechts 20 minuten!

Slowcooker spaghetti met kerrieroomsaus en garnalen
Misschien denk je bij pasta niet direct aan de slowcooker, maar geloof me, het is een geweldige manier om de smaken goed in te laten trekken. In deze spaghetti met kerrieroomsaus en garnalen zorgen courgette en tomaat voor een lekkere basis, terwijl de kerriepoeder en gerookte paprikapoeder voor een kruidige twist zorgen.
De witte balsamicoazijn en verse dragon maken het geheel nét wat specialer. Voeg er een pittige rode peper aan toe als je van een beetje pit houdt, of laat deze achterwege voor een mildere variant. Na vier uur op low in de slowcooker is de saus heerlijk romig en vol van smaak. Serveer de spaghetti erbij en je hebt een verrassend eenvoudig, maar waanzinnig lekker gerecht op tafel.
Ingrediënten van deze spaghetti
- 400 gram spaghetti
- 2 courgettes
- 2 tomaten
- 300 gram passata
- 300 ml kookroom
- 5 teentjes knoflook
- 450 gram wokgarnalen (of kip)
- 10 gram verse dragon
- 2 el kerriepoeder
- 1 el gerookte paprikapoeder
- 1 groente bouillonblokje
- 1 rode peper
- 2 el witte balsamico azijn
- peper en zout naar smaak
Bereiding van de spaghetti met kerrieroomsaus en garnalen
Begin met het snijden van de courgette in halve maantjes en pers de knoflook uit. Doe beide in de slowcooker en verkruimel het bouillonblokje erboven. Voeg vervolgens de passata en kookroom toe, zodat er een romige basis ontstaat. Meng de kerriepoeder en gerookte paprikapoeder erdoor en leg de rode peper bovenop, zodat de smaak zich langzaam verspreidt.
Giet er een eetlepel balsamicoazijn bij voor een subtiele zoete zuurgraad. Snijd de verse dragon fijn en zet de slowcooker aan op low voor vier uur.
Nooit meer zoeken naar inspiratie
Leren experimenteren met de slowcooker
Maak na drieënhalf uur de garnalen schoon en voeg ze samen met de helft van de dragon toe aan de saus. Laat ze nog dertig minuten meegaren, zodat ze heerlijk mals worden. Snijd ondertussen de tomaten in kleine blokjes en meng deze in een kom met de resterende dragon, een eetlepel balsamicoazijn en een theelepel olijfolie. Breng de tomatensalsa op smaak met peper en zout.
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking en serveer deze met de kerrieroomsaus en garnalen. Schep er als finishing touch een beetje van de frisse tomatensalsa bovenop. Zo krijg je een heerlijk gebalanceerd gerecht dat romig, kruidig en fris tegelijk is.
Je kan de garnalen ook even 5 minuten bakken in de koekenpan met wat peper en zout en vlak voor serveren toevoegen aan de saus.