Speelgoed van het jaar 2018: de genomineerden en de winnaars

Het is weer zover: de leukste verkiezingen van het jaar staan voor de deur! De speelgoed van het jaar 2018 verkiezingen. De verkiezingen van speelgoed van het jaar vinden altijd in september plaats en vanaf half augustus tref je dan ook alle genomineerden voor het speelgoed van het jaar 2018 in dit artikel.

Update: Het blog over Speelgoed van het Jaar 2019 is inmiddels online; daar vind je het genomineerde speelgoed van 2019

Wat vinden onze kinderen belangrijker dan speelgoed? Niets toch! Een van de redenen dat wij deze verkiezingen altijd nauwlettend in de gaten houden. Maar niet de enige reden uiteraard. Soms zie je door de bomen het bos niet meer in de enorme speelgoed berg die er is en is het heel fijn om de ervaringen en suggesties van anderen hierover te horen. Op die manier kan je zelf een bewustere keuze maken over welk speelgoed voor jullie het speelgoed van het jaar gaat worden!

Het leukste buitenspeelgoed voor kinderen voor gegarandeerd uren speelplezier vind je hier.

Speelgoed van het jaar 2018

De Speelgoed van het Jaar 2018 jury let niet alléén op of speelgoed vermakelijk is. Liefst gaan ze ook voor leerzaam speelgoed. Zo sla je dus 2 vliegen in een klap. In dit blog lees je weer alles over de genomineerden van dit jaar, zodra die bekend zijn.

De Speelgoed van het Jaar verkiezing bestaat altijd uit verschillende leeftijdscategorieën. Peuters en pubers spelen immers niet met hetzelfde speelgoed. Hieronder zie je welke categorieën er zijn voor de verkiezing van het Speelgoed van het Jaar 2018.

 • Speelgoed categorie 0-3 jaar
 • Speelgoed categorie 4-5 jaar
 • Speelgoed categorie 6-7 jaar
 • Speelgoed categorie 8-9 jaar
 • Speelgoed categorie 10-11 jaar
 • Speelgoed categorie 12-17 jaar
 • Speelgoed categorie 18 jaar en ouder

In iedere categorie zullen door een vakjury verschillende genomineerden gekozen worden. En de winnaar? Die mag jíj aanwijzen. Misschien kan je mini-me je van advies voorzien? Super leuk natuurlijk om in September zelf je stem uit te brengen op een van onderstaande genomineerden.

De nominaties voor speelgoed van het jaar 2018

Hieronder kan je lezen welk speelgoed per leeftijdcategorie is genomineerd om Speelgoed van het Jaar 2018 te worden. Van babyspeelgoed voor de allerkleinsten tot entertainment voor volwassenen. Welk speelgoed is bij jullie favoriet?

Tip:Je hoeft onderstaande speelgoed uiteraard niet allemaal zelf te kopen. Heeft je kindje iets gezien wat het graag wil hebben? Laat ze een online verlanglijstje maken bij Listi. Hartstikke handig! Daar zie je ook direct waar het het goedkoopst te verkrijgen is.


Genomineerden speelgoed van het jaar; 0-3 jaar

De eerste categorie waarvoor het allerleukste, leerzaamste en mooiste speelgoed wordt verkozen is 0 tot 3 jaar. Omdat tussen een baby en een peuter nu eenmaal veel verschil zit, geldt dat ook voor het speelgoed in deze categorie. De genomineerden zijn:

 1. Bla Bla Blocks – Vtech
 2. Rockit dansen en wiebelen – FisherPrice
 3. My first Tractor Set – Smartmax

Vanaf welke leeftijd kan je kind alleen buiten spelen, en hoe pak je dat aan?

1. Bla Bla Blocks – Vtech

Met blokken spelen is natuurlijk niet nieuw. Maar dit zijn niet zómaar blokken. De bouwblokken van Vtech reageren op de bouwers! Kunnen we het maken? Nou en of: deze speelgoed van het jaar  2018 genomineerde blokken geven je handige tips en reacties. En de Bla Bla Blocks zijn geschikt voor baby’s én peuters. Zodra ze wat groter worden kunnen ze aan de grotere bouwwerken beginnen. Enne, niet raar opkijken als je peuter opeens ‘in zichzelf praat’. Waarschijnlijk heeft hij of zij het tegen die mooie blokken.

⇒ Dit speelgoed is vanaf medio september verkrijgbaar in de winkel

speelgoed van het jaar 2018 fisherprice rockit

2. Dansen en wiebelen Rockit – FisherPrice

Rockit en Spark is een tweetal van FisherPricewat op elkaar reageert én op je kindje. Dit gebeurt door middel van interactieve lichtjes, geluiden, liedjes en zinnen. De onderwerpen hebben te maken met het alfabet, kleuren en leren tellen. Onderwerpen die een kindje tussen de 0-3 jaar uiteraard boeien. Het bijzondere van dit speelgoed is dat het meegroeit met je kindje door de slimme technologie die gebruikt wordt. Hierdoor worden veel aspecten van de ontwikkeling van jonge kinderen gestimuleerd.

Fisherprice Rockit is nu verkrijgbaar in de winkel voor een prijs van € 56,95

my first tractor set speelgoed van het jaar genomineerd

3. My first Tractor Set – Smartmax

SmartMax maakt het met deze Tractor Set voor jonge kinderen mogelijk om het magnetisme te ontdekken. Met dit veelzijdige speelgoed kan je kindje bouwen en vol fantasie spelen. Het thema tractor gecombineerd met dieren is een schot in de roos. Dit genomineerde speelgoed van het jaar 2018 is goed voor de ontwikkeling van de fijne en grove motoriek.

⇒ My first Tractor Set kost € 24,99 en is nu verkrijgbaar bij oa Intertoys


Genomineerden speelgoed van het jaar; 4-5 jaar

De volgende categorie voor Speelgoed van het Jaar 2018 is speelgoed voor kids van 4 tot en met 5 jaar. De kleuters, dus 😉 . Kleuters hebben vaak veel fantasie, die ze graag in hun spel gebruiken. Ga voor speelgoed dat je kleuter uitdaagt, en dat de fantasie stimuleert. Wat dacht je van de genomineerden die je hieronder ziet?

 1. Plas Dans Baby – Hasbro
 2. Trap er niet in – Hasbro
 3. Happie Haai – Goliath
 4. Mobiele aanvalstoren van de dwergen – Playmobil
 5. WowWee fingerlings HUGS – Eldohm
plas dans baby van hasbro, speelgoed van het jaar 2018 nominatie

1. Plas Dans Baby, speelgoed van het jaar van Hasbro

Een toffe interactieve pop die op het potje kan gaan. De favoriete ‘actie’ die kleine kinderen met hun pop nabootsen…. drinken en op het potje gaan. Er wordt water gedronken door middel van het flesje en de pop geeft aan wanneer ze op het potje moet. Het grappige is dat deze pop eigenlijk ‘voorleeft’ wat wij onze kinderen in de zindelijkheid willen leren. Zelfs het handen wassen en belonen met een sticker komt aan de orde. De pop kent meer dan 50 verschillende geluiden en bewegingen en kan dus ook dansen.

⇒ De Plas Dans Baby kost € 69,95 maar is voor € 65,95 verkrijgbaar bij Bol.com

trap er niet in hasbro speelgoed van het jaar 2018, drollenspel

2. Trap er niet in – Hasbro

Een spelletje met drollen is altijd leuk natuurlijk 😉 . In dit geval mogen de kids geblinddoekt zoveel mogelijk drollen op de mat ontwijken. Diegene die het minst in de poep staat die wint uiteraard! Het geinige van dit spel is dat kinderen eerst -met volop fantasie- zelf de drollen maken van klei en daarna het spel start.

⇒ Trap er niet in kost € 27,99 en is verkrijgbaar bij Intertoys

3. Happie Haai – Goliath

Jaaaa, we gaan weer vissen. Een spelletje met ‘vissen’ mag natuurlijk niet ontbreken bij de speelgoed van het jaar 2018 nominaties. De visjes moeten dit keer uit de mond van Happie gevist worden. Maar vis je de verkeerde vis eruit… dan springt Happie ineens omhoog naar je hengel. Een super leuk hectisch spelletje wat voor veel geschater zal zorgen.

⇒ Happie Haai kost € 22,99 en is verkrijgbaar bij Bol.com

4. Mobiele aanvalstoren van de dwergen – Playmobil

Ridders, dwergen, bouwen en fantasie. Dit Playmobil speelgoed is uiteraard een grote liefhebber bij veel kinderen. Wie heeft er niet met Playmobil gespeeld? Kom maar op met die rollenspellen. Goed voor uren speelplezier.

⇒ Adviesprijs van deze Playmobil toren is € 74,95, maar bij Bol.com verkrijgbaar voor € 57,95!

wowwee fingerlings hugs speelgoed van het jaar

5. WowWee fingerlings HUGS – Eldohm’s speelgoed van het jaar

Wij hebben al eens eerder over deze schattige aapjes geschreven, de WowWee Fingerlings. En blijkbaar zijn wij niet de enige fans, want de WowWee Fingerlings Hugs zijn nu genomineerd als Speelgoed van het jaar 2018. Het interactieve knuffelaapje is 40 cm hoog kan 40 verschillende geluidjes maken die vooral erg vermakelijk zijn. Verkrijgbaar in de kleuren roze en blauw.

⇒ WowWee Fingerlings  HUGS kosten € 29,99 en is verkrijgbaar bij Intertoys


Genomineerden speelgoed van het jaar; 6-7 jaar

De volgende leeftijdscategorie is 6 tot en met 7 jarigen. Die gaan maar al te graag een wedstrijdje aan. Kinderen van deze leeftijd vinden het vaak leuk om een competitie element in hun spel te hebben. En in hun speelgoed! Dit zijn de genomineerden voor speelgoed van het Jaar 2018 in deze categorie.

 1. Mind Designer Robot – Clementoni
 2. Poopsie Slime Surprise Poop Pack – MGA Entertainment
 3. L.O.L. surprise under wraps – MGA Entertainment
 4. Concept kids dieren – Enigma distribution
 5. Squirrels go Nuts – Smart

1. Mind Designer Robot – Clementoni

Een van mijn favorieten van de speelgoed van het jaar 2018 nominaties, de Mind Designer Robot. Deze educatieve robot leert kinderen de basisprincipes van coderen en programmeren. Spelenderwijs. Mind tekent en is op afstand bestuurbaar met je smartphone of tablet. Daarnaast kan je hem besturen met je stem vanwege de spraakherkenning. Naast dat Mind kan tekenen (in opdracht) kan hij ook een uitgestippelde route op een spelbord volgen. Dit ‘speelgoed van het jaar 2018’ bevordert het ruimtelijk inzicht en het planvermogen bij kinderen.

⇒ Mind Designer Robot kost € 54,99 en is vanaf eind september verkrijgbaar

2. Poopsie Slime Surprise Poop Pack – MGA Entertainment

Alweer iets met poep 😉 . Magische eenhoornpoep maken van slijm. Nog steeds enorm populair natuurlijk, slijm maken. Mengen en mixen, unboxen en slijm… de perfecte combi volgens veel kinderen. En daarnaast zit er weer een verzamelelement in!

⇒ Poopsie Slime Surprise Poop Pack kost € 10,99 en is verkrijgbaar bij oa Intertoys

3. L.O.L. surprise under wraps

L.O.L Surprise is een naam die je als ouder vast wel kent. De ‘verrassingseieren’ waren al een feestje om laag voor laag uit te pakken. Maar nu is er nog een verrassingselement aan toegevoegd. Met een vergrootglas moet je op zoek naar een geheime code om echt alle verrassingen te ontdekken. Succes! 😉

⇒ L.O.L. surprise under wraps kost € 14,99 en is verkrijgbaar bij Toychamp

4. Concept kids dieren – Enigma distribution

Concept Kids dieren is een leuk bordspel voor de hele familie. Raad zoveel mogelijk dieren en zorg dat jullie team wint! Het spel is al geschikt voor kindjes vanaf 4 jaar. Met extra spelregels zorg je ervoor dat het een stuk moeilijker wordt, voor kinderen vanaf 6 jaar.

⇒ Concept kids dieren kost € 14,99 en is verkrijgbaar bij Intertoys

5. Squirrels go nuts

Nog een gezelschapsspel: Squirrels go nuts. Als je van schuifpuzzels houdt is dit spel een aanrader. Anders kan het behoorlijk wat frustraties opleveren 😉 . De bedoeling is dat je de eekhoorns helpt met het verstoppen van hun voorraad noten. Wanneer al je noten verstopt zijn, heb jij gewonnen. Maar dat valt nog niet mee met al die lastige opdrachten!

⇒ Concept kids dieren kost € 14,99 en is verkrijgbaar bij Bol.com


Genomineerden speelgoed van het jaar; 8-9 jaar

In deze leeftijdscategorie merk je dat kids echt zelfstandiger beginnen te worden. Ze ontdekken op eigen houtje de wereld. Gaan minder uit van hun fantasie, maar meer van hun eigen kennis. En gelukkig is er voor deze kids een heleboel mooi speelgoed om lekker mee te experimenteren. Dit zijn de genomineerden voor Speelgoed van het Jaar 2018 voor 8- en 9-jarigen.

 1. Gravitrax Starter Set van Ravensburger
 2. Boomtrix van Goliath
 3. Monopoly valsspelers editie van Hasbro
 4. The Climbers van 999 Games
 5. Twickto Aviation 1 van Twickto

1. Gravitrax Starter Set

Een kogelbaan, daar speelden onze opa’s en oma’s al mee. En nu is er een in een wel heel leuk, modern jasje. Met de Gravitrax Starter Set bouw je zelf een 3-D baan, waarin je knikkers eindeloos rond kunnen blijven rollen. Goed voor het ruimtelijk inzicht van je kind (en heel vermakelijk 😉 ).

⇒ De Gravitrax Starter set is verkrijgbaar bij Bol.com en kost €62,87

2. Boomtrix

En nog een spel met een kogelbaan: Boomtrix. Hier maak je een soort hindernisbaan die je kogel moet afleggen. Via trampolines de bal in het doel krijgen; dat valt nog niet mee! Een heel verslavend spel dat met extra onderdelen uitgebreid kan worden om het nog spannender te maken.

⇒ De Boomtrix Starter set is verkrijgbaar bij Bol.com en kost €35,95.

3. Monopoly – De Valsspelers editie

Het allereerste spel waar je officieel vals mág spelen! Ben jij er ook zo dol op om de regels te omzeilen? Dan wordt het tijd dat jullie de Valsspelers editie van Monopoly gaan uitproberen. Komt jij overal mee weg? Of beland je toch weer in de gevangenis?

⇒ De Monopoly Valsspelers editie is verkrijgbaar bij Bol.com en kost €29,95.

4. The Climbers

Een blokkentoren bouwen, dat is natuurlijk kinderspel. Maar daar zit jouw (niet zo heel kleine) kind vast niet meer op te wachten! Laat je vooral niet afleiden door de blokken in The Climbers. Nog belangrijker dan strategisch bouwen is namelijk dat jouw pion naar boven mag klimmen. Een leuk puzzelspel voor de hele familie.

⇒ The Climbers is verkrijgbaar bij Bol.com en kost €39,95. 

5. Twickto Aviation 1

Je eigen helikopter bouwen, dát is pas een uitdaging! Toch kan ieder kind het met dit bouwpakket van Twickto Aviation 1. En voor je denkt dat jouw kind al genoeg constructiespeelgoed heeft: deze heli wordt maar liefst 119 centimeter lang. Veel bouwplezier met een heel mooi eindresultaat, dus 🙂 .

⇒  Twickto Aviation 1 kost €84,99 en is verkrijgbaar bij Intertoys


Genomineerden speelgoed van het jaar; 10-11 jaar

De puberteit komt nog net niet om de hoek kijken (of net wel) maar je kind is toch nog echt een kind. Ook in deze leeftijd spelen ze nog graag. Voor zo lang het nog duurt natuurlijk. Toch is het niet meer het speelgoed waar ze mee zijn groot geworden. Technisch educatief speelgoed is in deze leeftijdscategorie heel populair. Net als spelletjes doen. Hieronder lees je welk speelgoed in deze categorie is genomineerd om Speelgoed van het Jaar 2018 te worden.

 1. Manhattan van 999 Games
 2. Reis door de ruimte met André Kuipers van Just Games
 3. Recoil van Goliath
 4. Nintendo Labo mixpakket van Nintendo
 5. Cube Puzzler Pro van Smart

1. Manhattan

Word jij de grootste vastgoedmagnaat van Manhattan? Met dit spel kan je héél rijk worden… Maar ook straatarm! Bouw zoveel mogelijk wolkenkrabbers om je tegenspelers te verslaan. Maar voor je het weet pikken ze jouw bouwgrond in! Dit spel is een goed lesje in ruimtelijk inzicht, planning en flexibiliteit.

⇒ Manhattan kost €29,99 en is binnenkort verkrijgbaar.

2. Reis door de Ruimte met André Kuipers

Zijn jullie ook zo fan van André? Hij zet zich al jaren in om kinderen (en grote mensen) geïnteresseerd te krijgen in de ruimtevaart. En nu is er dus dit borspel: Reis door de Ruimte met André Kuipers. Je gaat op zoek naar verschijnselen en objecten in het universum. Voltooi zo veel mogelijk missies om dit spel te winnen (en ook nog eens heel veel op te steken over het heelal!).

⇒ Reis door de Ruimte met André Kuipers is verkrijgbaar bij Bol.com voor €17,95.

3. Recoil

Zijn jullie kinderen ook fan van lasergamen? Met Recoil hoef je er de deur niet meer voor uit. Recoil is een schietspel – maar dan wel eentje dat kids niet vanuit hun luie stoel kunnen spelen! De set bestaat uit 2 geweren waar je je smartphone op kan installeren. Et voila; de kids zitten in hun eigen virtuele wereld. Maar dan wel in eentje waar ze zullen moeten blijven bewegen om buiten schot te blijven 😉 . Het spel verbruikt trouwens geen data, alleen batterij. Die van hun smartphones, en die van je kinderen zelf!

⇒ De Recoil Starter set is verkrijgbaar bij Bol.com en kost €150,00

4. Nintendo Labo Mixpakket

Meer uit je Nintendo Switch halen? Dat kan, met dit Nintendo Labo Mixpakket. Maak interactieve creaties zoals een piano, een hengel of een motor. En na het bouwen? Dan kan je met je zelfgemaakte gadgets spelen! In combinatie met de Nintendo Switch en de Joy-Con controllers tover je je bouwsels om tot unieke spelcomputers. En wees gerust ouders: er zit een hele goede handleiding bij 😉 .

⇒ Het Nintendo Labo Mixpakket is verkrijgbaar bij Bol.com voor €64,99.

5. Cube Puzzler Pro

Dat een groot spel ook in een kleine verpakking past bewijst Cube Puzzler Pro. Een, of eigenlijk: een heleboel, puzzels in één kleine kubus. Als je de kubus open maakt, vormt het ook een spelbord. En daardoor zijn er nog veel meer puzzels op te lossen. Heel veel mogelijkheden in een klein spel. Ideaal voor op vakantie!

⇒ De Cube Puzzler Pro kost €14,95 en is verkrijgbaar bij Bol.com


Genomineerden speelgoed van het jaar; 12-17 jaar

Speelgoed voor pubers en jongvolwassenen, horen we je denken? Jazeker: voor spelen word je nooit te oud. Je hebt er alleen steeds minder tijd voor 😉 . Met spelletjes kan je je kennis testen, én veel plezier hebben. Of is jouw puber meer into bouwpakketten of puzzels? De keuze is reuze; bekijk de nomineerden voor Speelgoed van het Jaar 2018 voor deze categorie maar eens.

 1. The Great Tour, van Selecta Spel en Hobby
 2. Azul, van Enigma Destribution
 3. Muse, van 999 Games
 4. Crystal Card Kit (18×18 cm), van IT Netherlands

1. The Great Tour

Bij bordspel The Great Tour maak je een reis langs alle hotspots van Europa. Maar let op de tijd: je bent een ware snelheids-toerist. Bezoek zoveel mogelijk bezienswaardigheden en versla je tegenstanders. En leer spelenderwijs nog een lesje topografie en cultuur ook 😉 .

⇒ The Great Tour is verkrijgbaar bij Bol.com en kost €30,09.

2. Azul

Wil jouw oog ook wat? Dan is bordspel Azul zeker een aanrader 😉 . In dit spel moet je voor de Portugese koning zijn paleis decoreren. Met de mooiste tegels, natuurlijk! Verzamel de mooiste combinaties en zorg dat jij het paleis het mooiste ‘aankleedt’. Maar pas op dat je geen materialen verspilt, want dat levert strafpunten op…

⇒ Het bordspel Azul is verkrijgbaar bij Bol.com voor €39,95.

3. Muse

Alweer een spelletje in de categorie speelgoed van het jaar 2018 voor kinderen van 12 tot 17 jaar. Maar dit is niet zomaar een kaartspelletje… In Muse nemen 2 teams het tegen elkaar op. Elk team heeft een muze, die ervoor moet zorgen dat het team zoveel mogelijk kaarten wint. Alleen mag de muze niet zelf bepalen hoe de aanwijzingen gegeven moeten worden… Dat doet de tegenpartij 🙂 . Een echt partyspel voor jongeren, dat ook nog eens mooi is vormgegeven.

⇒ Partyspel Muse is verkrijgbaar bij Bol.com voor €19,95.

4. Crystal Card Kit (18×18 cm)

Diamond painting is een ware hit, onder volwassenen én kinderen. Deze pakketten bestaan uit een voorbedrukte kaart, een envelop, gekleurde diamantjes, een werkpen, een blokje wax én (altijd handig) instructies. Maar die kunnen we je nu ook al geven 😉 . Doop je werkpen in de wax, pak een diamantje en plak die op het juiste symbool op je kaart. Kind kan de wax… o nee, de was doen! Er zijn heel veel verschillende designs beschikbaar, dus je kan lekker door hobby’en 🙂 .

⇒ De Crystal Card Kits zijn verkrijgbaar bij Bol.com voor €9,99.


Genomineerden speelgoed van het jaar ; 18 jaar en ouder

Speel jij nog wel eens? Echt niet? Jammer, want samen een spelletje doen is en blijft gezellig. Als iedereen tenminste een beetje tegen z’n verlies kan. Ook onder jongvolwassenen zijn spelletjes razend populair. Toch gezelliger dan met zijn allen een film kijken, toch? En er is voor de grote kinderen onder ons weer genoeg speelplezier. Dit zijn de genomineerden voor Speelgoed van het Jaar 2018 voor de categorie 18 jaar en ouder.

 1. Paco Sako (van Paco Sako)
 2. iKNOW Hitlist (van Selecta spel en hobby)
 3. Exit (van 999 Games)
 4. Jurassic World the Boardgame (van Just Games)

1. Paco Sako

Schaken kennen we allemaal. Maar waar draait het om bij schaken? Elkaar slaan. De koning omver werpen. Oorlog, haat en nijd dus. En daarom is er nu: Paco Sako. Voor alle liefhebbers van een potje schaak – en de lieve vrede. Je speelt het met hetzelfde bord, en doet dezelfde zetten. Alleen dat slaan, dat is er niet meer bij. In plaats daarvan omarm je de stukken van je tegenstander. En, als je het ver genoeg schopt, ook diens koning natuurlijk 😉 . Een hele mooie variant op het klassieke schaakspel!

⇒ Paco Sako is verkrijgbaar bij Bol.com en kost €50,42.

2. iKNOW Hitlist

Een fijn gezelschapsspel voor vriendenavondjes. Hoeveel weet jij te vertellen over één onderwerp? Lukt het je om alle 8 de antwoorden bij een onderwerp te raden? Terwijl de zandloper langzaam leegloopt… De onderwerpen zijn breed, dus als het goed is maakt iedereen kans. Als je tenminste snel genoeg bent 😉 .

⇒ iKNOW Hitlist is verkrijgbaar bij Bol.com voor €19,99.

3. Exit

Escape Rooms, daar lusten we allemaal wel pap van! En Exit is daar een leuke tafel-variant van. Puzzel jezelf uit je gevangenis door alle codes te breken. Echt een spel voor wie van nadenken en puzzelen houdt! En er zijn allerlei verschillende varianten beschikbaar, dus als je fan bent kan je voorlopig nog wel even doorspelen 😉 . Zo kies je bijvoorbeeld uit De grafkamer van de farao, Het vergeten eiland, De verlaten hut of De evacuatie van de Noordpool.

⇒ Exit is verkrijgbaar bij Bol.com en kost €12,95.

4. Jurrassic World the Boardgame

Voor de fans van Jurrassic World én bordspelletjes is er goed nieuws. Dit spel is namelijk het beste van 2 werelden 😉 . Samen met je vrienden maak je een waar dinosauruspark. Verdeel de taken goed, want er is genoeg te doen. Maarre, je moet wel oppassen dat de dino’s niet ontsnappen… Een fijn gezelschapsspel waarin je goed moet kunnen samenwerken!

⇒ Jurrassic World the Boardgame is verkrijgbaar bij Bol.com en kost €39,99.

Dat zijn alle genomineerden! Enne, je kan nog stemmen wie volgens jou de titel Speelgoed van het Jaar 2018 verdient 🙂 . Welk speelgoed is volgens jou de winnaar?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven