Speelhoek tips voor een gezellige en handige inrichting

Een speelhoek inrichten om je kinderen nieuwe uitdagingen en volop speelplezier te geven is natuurlijk fantastisch, maar hoe richt je nu een goede speelhoek in? Deze tips helpen je op weg!

speelhoek inrichten

Nog maar een paar weken en het is alweer zomervakantie. Begint het bij jouw kinderen ook alweer te kriebelen? Heerlijk natuurlijk, je kids weer 6 weken thuis, maar het kan ook voor spanningen en de nodige uitdaging zorgen. Zeker als ouders niet de luxe hebben dat ze anderhalve maand vrij van hun werk kunnen nemen.

Gelukkig zijn er vaak oppas-opa’s en -oma’s en vriendjes om bij te spelen, maar dan blijft de vraag hoe die zes weken precies gevuld moeten worden… Hoe vaak krijg jij in de vakantie de opmerking “Maaam, wij vervelen ooons” te horen? Wij hebben de oplossing voor je, de ideale ‘zoethouder’. Lees hier tips om een ideale speelhoek in te richten! En als het dan nog niet beter wordt? dan kan je altijd onze tips nog lezen over wat je kan doen als je je verveelt.

Een speelhoek inrichten met deze tips

Op internet vind je uiteraard volop inspiratie om de speelhoek leuk in te richten. We geven je graag een aantal tips mee. Het is natuurlijk fantastisch als je kinderen een eigen speelkamer hebben, maar niet iedereen heeft daar de ruimte voor. Toch is een aparte speelhoek in de kamer dan wel fijn.

Het maakt dat kinderen op hun eigen stekkie volledig los kunnen gaan, zonder dat ze steeds moeten nadenken over de spulletjes van papa en mama. Een eigen speelhoek bevordert het spelen, zo simpel is het.

De leukste verkeerskleden voor de speelhoek vind je hier

1. Aparte hoekjes inrichten

Heb je wel een redelijk ruime kamer die je als speelkamer kan inrichten, dan is het heel fijn als je verschillende speelhoeken maakt. Denk daarbij aan een hoek waarin je kind naar hartelust kan knutselen en tekenen (met bijvoorbeeld het bureautje van hieronder).

Ook een chill plek is natuurlijk heel fijn. Om zo’n plek extra knus te maken kan je gebruik maken van veel kussens, een zitzak of bijvoorbeeld een gordijn wat je ervoor hangt. Heel lekker voor je kind om zich even in die speelhoek terug te trekken en een boekje te lezen. Een tipitent in deze hoek is ook fantastisch natuurlijk.

Lekker actief spelen mag ook niet ontbreken, dus dat zou dan de derde hoek van de speelruimte kunnen zijn. Een hoek waar lego friends en playmobil dragons overheersen bijvoorbeeld.

2. Mogelijkheden om op te bergen

Wil je de speelhoek een beetje opgeruimd houden, dan is het zaak dat je genoeg manden en bakken hebt om het speelgoed in op te ruimen. Ook een handige variant om op te ruimen is de Play&Go opbergzak. De leukste opbergmanden voor de kinderkamer zorgen er ook nog eens voor dat het niet alleen opgeruimd is, maar dat het er ook leuk uitziet!

3. Uitleven mag

Het is niet altijd even makkelijk voor kinderen om ‘rustig’ te spelen. Natuurlijk willen ze zich graag uitleven en al hun energie kwijt. Lukt dat niet buiten vanwege het weer, dan is een springmatras een mooie oplossing voor in de speelhoek. Gaat in ieder geval je bank niet aan gort 😉 .

Heb je binnen heel veel plek, of misschien geen tuin en wil je je kinderen wat extra’s geven? Dan zijn ringen of een schommel helemaal te gek om binnen te hebben. Op een zolder ofzo aan dikke houten balken, super leuk!

4. Beetje schilderwerk doet wonderen

Een beetje schildewerk doet het altijd goed. Schilder wat vlakken op de muur voor een speels effect, of juist met krijtbordverf om ervoor te zorgen dat er direct ook op gespeeld kan worden.

Leuk voor in de speelhoek

Wat voor weer het ook gaat worden in de zomer, als je voor het juiste speelgoed zorgt deert een storm hier of een hittegolf daar je niet meer. En je kinderen ook niet! Wij hebben een ideale speelhoek voor je samengesteld, waar zowel binnen als buiten gespeeld kan worden.

Zorg bij het inrichten van je speelhoek voor een goede basis. Met dit houten bureautje kan je kleintje vast oefenen voor als het straks echt tijd is om in de schoolbanken plaats te nemen. Of gewoon lekker aan kleuren, dat kan ok natuurlijk. De hoogte van het tafeltje is 49cm, de zithoogte van de stoel 22cm. Onder het tafelblad zitten twee opbergvakken en op het blad kan met krijt een mooie tekening gemaakt worden. Eerder op zoek naar een bureau voor een tienerkamer, check dan dit blog!

Dat hout een heerlijk product is om kinderspeelgoed van te maken (want het is zo lekker stevig) bewijzen ook deze vliegtuigen. . Dit speelgoed vraagt er namelijk om mee gespeeld te worden! Laat de fantasie van je kinderen maar gaan. Een echte aanwinst voor in de speelhoek dus.

Sfeerfoto speelhoek van Shutterstock, gemaakt door Photographee.eu

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven