Een speelkamer voor de kinderen; dit zijn de voordelen

De voordelen van een speelkamer zijn oneindig. Misschien heb jij het al wel eens overwogen maar heb je nog een klein ‘duwtje’ in de juiste richting nodig? Lees dan hieronder meer over de voordelen van een speelkamer voor je kinderen in huis.

Voordelen van een speelkamer voor je kinderen in huis

Merk jij dat je af en toe knettergek wordt van je kinderen, bijvoorbeeld als ze vrienden over de vloer hebben of als ze een drukke bui hebben?

In dat geval kun je een aantal dingen doen. Je kan ze naar hun kamer sturen om daar te gaan spelen, of je dirigeert ze met goed weer naar buiten.

Maar wat als het regent en je de slaapkamers vooral overzichtelijk wilt houden? Je weet op voorhand dat de slaapkamer door je kinderen omgetoverd wordt tot een speelkamer waarbij de vloer bezaaid ligt. Niet echt praktisch als je kind moet gaan slapen.

Overweeg jij om een speelkamer voor de kinderen te creëren, los van hun eigen slaapkamer? Wij zijn voor! Er zijn ontzettend veel redenen om dit te realiseren en het kan je ook een hoop opleveren! We leggen ze graag aan je voor, zodat jij hier je voordeel mee kan doen.

speelkamer voordelen

1. Woning opgeruimd houden

Als jij een extra zolder over hebt en je hier niet direct een bestemming voor hebt, dan kun je deze omtoveren tot een speelkamer voor je kids, met alle voordelen van dien.

Met een paar kleine aanpassingen maak je deze volledig speelproof. Kies bijvoorbeeld duurzaam speelgoed van hout, welke je eventueel nog een likje verf kunt geven met de Sigma S2U Nova Satin. Deze verf kun je in bijna elk gewenste kleur laten maken, wat natuurlijk ideaal is in een speelkamer. Ook leuk trouwens om dan met eenzelfde kleur de muur te verven.

Het grootste voordeel van een aparte speelkamer is dat je al het speelgoed op één plek houdt, waardoor de rest van je woning lekker opgeruimd blijft.

2. Productiever werken is een groot voordeel van een speelkamer

Als jij een speelkamer voor je kinderen maakt, voorkom je dat je kids om de vijf minuten aan jouw bureau staan.

Dit scheelt je een hoop vragen over of ze buiten mogen spelen, wat drinken mogen of op de computer mogen spelen met hun vriendjes of vriendinnetjes.

Breng ze een kan limonade en wat bekers boven en laat ze lekker hun gang gaan. Zo leren ze ook nog zelfstandig zijn, terwijl jij wat werk gedaan krijgt. Een win-win situatie noemen wij dat!

Uiterarad hoeven we je niet te vertellen dat het voordeel van een speelkamer alleen werkt als je kinderen ook de leeftijd hebben dat ze zelfstandig kunnen spelen. Bij hele kleine kinderen gaat deze vlieger niet op natuurlijk, maar bij schoolkinderen zeker.

3. Jouw eigen interieurkeuzes behouden

Dit is een voordeel van de speelkamer waar ik zelf ook wel gelukkig van word. Ik kan redelijk goed tegen geluid om me heen en kinderen die me roepen om wat te vragen. Maar ik hou zo van een fijn interieur en daar past speelgoed nu eenmaal niet zo goed tussen.

Een groot voordeel van een speciale speelruimte voor je kinderen is dat jij gewoon nog van je eigen interieurkeuzes kunt genieten.

Je kunt jouw houten vloer gemakkelijk laten liggen, omdat de kans op schade door het speelgoed minimaal is. Daarnaast vallen er waarschijnlijk geen glazen limonade over jouw bank of tafel en kun je ook alle breekbare decoratie items laten staan.

Kortom, je huis wordt niet direct een enorm gezinshuis waarbij alles rondom de kinderen is ingericht. Hoewel dit niet voor iedereen een probleem is, zijn er vast ook ouders die ook nog erg van hun eigen smaak wat betreft interieur kunnen kiezen.

4. Speelgoed lekker laten liggen

Opvoedkundig is dit misschien niet de beste optie, maar ik kan er wel van genieten als ik niet iedere minuut van de dag over speelgoed struikel dat eigenlijk opgeruimd moet worden.

Spreek met je kinderen af dat de speelkamer hun domein is, een groot voordeel is dan ook dat zij zelf verantwoordelijk worden gemaakt voor het speelgoed dat er ligt.

Erger jij je dara toch aan? Dan is het goed om bijvoorbeeld eenmaal per week af te spreken dat deze speelkamer helemaal opgeruimd moet zijn. Bijvoorbeeld vlak voordat jij hem dan kan schoonmaken. Al het speelgoed netjes in opbergmanden, opbergboxen of kasten opruimen en daarna kunnen ze zich weer opnieuw gaan vermaken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven