Speelpark Oud Valkeveen: een pretpark voor de allerkleinsten

Bij Mirjam thuis zijn ze dol op pretparken. Als gezin maken ze dan ook regelmatig tijd vrij voor een bezoekje aan een attractiepark. Over Speelpark Oud Valkeveen hadden ze al veel goede verhalen gehoord, dus toen ze werden uitgenodigd om daar een dag door te brengen, sprongen zee gelijk in de auto!

Maar was Speelpark Oud Valkeveen wel echt zo leuk als ze hadden verwacht? Lees hieronder meer over hun ervaringen.

Lees ook: een overzicht van alle speeltuinen in Nederland.

Speelpark Oud Valkeveen

Over Speelpark Oud Valkeveen in Naarden

Zo’n 400 jaar geleden kocht een rijke koopman uit Amsterdam een lap grond in Oud-Naarden. Hij bouwde er een boerderij en de rest van de grond werd verhuurd voor onder andere landbouw.

In de zomer trok het landgoed veel toeristen uit de omgeving aan, omdat er destijds nog een stuk strand aan de Zuiderzee lag. Het werd op een gegeven moment zelfs zo druk, dat de eigenaren van de boerderij besloten er een pannenkoekenhuis te beginnen. Dat bleek een groot succes.

Rond 1930 werd er daarom een speeltuin bij gemaakt en rond 1943 werd er ook nog een grote kanovijver aangelegd. Dit bleek de succesvolle basis voor het drukbezochte speelpark Oud Valkeveen dat vandaag de dag nog altijd in trek is bij jong en oud.

In 2020 werd speelpark Oud Valkeveen zelfs uitgeroepen tot leukste speeltuin in Noord-Holland! Je vindt deze speeltuin aan de Oud huizerweg 2 in Naarden.

speeltuin Oud Valkeveen

Speeltuin voor de allerkleinsten

Kinderen van alle leeftijden zijn welkom bij Speelpark Oud Valkeveen. Toch merkten wij tijdens ons bezoek al snel dat de meeste attracties voornamelijk gericht zijn op kleine kinderen. Erg leuk voor onze kinderen van 4 en 7, aangezien dit bij de meeste pretparken in Nederland juist niet het geval is.

Direct bij binnenkomst zie je een restaurant met daarachter een grote speelweide. Je vindt hier diverse speeltoestellen waar je niet voor in de rij hoeft te staan. Eigenlijk bestaat het Oud Valkeveen speelpark uit verschillende kleine speeltuinen met bekende speeltoestellen als een glijbaan, een klimrek en wiebelbruggetje in een grote zandbak. Daar tussen zijn er een aantal grotere attracties gebouwd.

pretpark Oud Valkeveen

Zo lang moet je zijn voor sommige attracties in dit Oud Valkeveense speelpark

De attracties zijn heel geschikt voor kleine kinderen. Bij sommige attracties moet je kind een bepaalde lengte hebben. Zo mag je vanaf 1.20m in De Vliegende Valk en in Ooigevaar moet je de zeer specifieke lengte van 1.07 hebben bereikt, eer je op de bank plaas mag nemen.

Er zijn zelfs attracties waar maximum lengtes staan aangegeven. Onze boomlange tiener is dus niet welkom in de Bijenzweefmolen waar je maximaal 1.50m voor mag zijn.

Echt wilde attracties zijn hier niet te vinden. De meest snelle en hoge attracties zijn de Drakenbaan en De Vliegende Valk. Beide zijn achtbanen.

Er is zelfs een mini-land waar dreumessen lekker de ruimte hebbn om te spelen en te ontdekken.

Dus ook al wordt er gezegd dat dit een pretpark voor alle leeftijden is, Ik zou het niet aanraden om hier te komen met kinderen ouder dan 12 jaar. Die zullen zich misschien snel vervelen.

Oud Valkeveen speelpark

Weinig overdekte attracties in speelpark Oud Valkeveen

Ik denk zelf dat een bezoek aan Speelpark Oud-Valkeveen het leukst is bij mooi weer. Er zijn namelijk weinig overdekte attracties (behalve een bioscoop, een klein Playmobil speelplein en een onderwaterwereld speelparadijs).

En omdat je de meeste afstanden door gras en zandgrind aflegt, is het wel zo fijn als je dat niet tijdens (of vlak na) een dikke regenbui hoeft te doen.

Bovendien zijn er voldoende plekken om lekker af te koelen. Zo is er een afgebakend strand waar je even een frisse duik kunt nemen, kun je tijdens een rondje op de waterfiets je hand in het water dippen en ligt bijvoorbeeld de Mega Glijbaan ook redelijk in de schaduw.

Eten & drinken in het park

Er zijn diverse horecagelegenheden op het park. Maar onze ervaring is dat het behoorlijk druk kan worden. We hebben zelfs een uur in de rij gestaan voor een simpel softijsje!

Het is dus geen gek idee om ook wat eten en drinken van huis mee te nemen. Dat zagen we tijdens ons bezoek dan ook veel. Hele families die in het gras neerstreken op een picknickkleed om daar lekker uitgebreid te eten van zelf meegebrachte etenswaren.

Het aanbod in het restaurant en bij de eettentjes is ook niet heel divers. Ga er dus vooral lekker heen als je zin hebt in een patatje met een snack, maar verwacht geen culinaire hoogstandjes.

Hoe bevalt speelpark Oud Valkeveen nu echt? Conclusie!

Over het algemeen hebben wij echt een leuke dag gehad in Speelpark Oud-Valkeveen. Onze 4-jarige vond het heerlijk dat ze de hele dag in de speeltuin kon spelen. En onze 7-jarige voelde zichzelf heel groot na een ritje in de drakenachtbaan.

Ga vooral vroeg en bezoek je favoriete attracties het eerst. Later op de dag kunnen de rijen namelijk lang worden en er wordt hier nu niet bepaald efficiënt gewerkt.

Dit klinkt misschien allemaal wat negatief, maar zo bedoel ik het niet. Want onze kinderen hebben genoten en daar gaat het om natuurlijk. We zouden zeker nog een keer een bezoekje willen brengen aan dit attractiepark in Naarden, maar dan zullen we ons wel iets beter voorbereiden!

Meer informatie voor je bezoek aan deze speeltuin in Oud Valkeveen

Adres Speelpark Oud Valkeveen: Oud Huizerweg 2 in Naarden

Meenemen:

  • Picknickkleed
  • Eten & drinken
  • Zonnebrand
  • Extra schone kleren
  • Badkleding
  • Handdoek

Je kan in Oud Valkeveen bij dit speelpark overigens gratis parkeren, dat is fijn! E-tickets kosten € 14,50 en aan de kassa betaal je 2 euro extra. Meer kidsproof reistips deel ik op Eengoedereis.nu

Liefs, Mirjam

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven