Speeltuin Utrecht; de leukste buitenspeeltuinen in provincie Utrecht

De leukste speeltuin in Utrecht? Hieronder hebben we een aantal toffe speeltuinen voor je op een rijtje gezet. Ben je op zoek naar een leuke speeltuin in de provincie Utrecht dan vind je hieronder al de nodige inspiratie, voor andere uitjes kan je dit blog lezen. Weet je zelf nog een toffe speeltuin in Utrecht die in dit lijstje niet mag ontbreken? Dan horen we dat uiteraard graag van je zodat we hem kunnen toevoegen.

Speeltuin Utrecht; leuke buitenspeeltuinen op een rij

Inspiratie nodig voor een buitenspeeltuin in Nederland zijnde geen speeltuin in Zeeland? Check dit overzicht met de 137+ leukste buitenspeeltuinen. Of zoek de speeltuinen per provincie:

1. De Boswerf in Zeist

In hartje Utrecht, in Zeist, vind je een prachtig natuurspeelbos. De kids kunnen zich uren vermaken in deze speeltuin in Utrecht in een natuurlijke omgeving.

 • Open: Tijdens de zomertijd woensdag t/m vrijdag van 10.00 – 16.30 uur en zondag van 12.00 – 16.30 uur. Tijdens de wintertijd sluit het speelbos om 16.00. Bovendien is er een zomersluiting van 21 juli t/m dinsdag 21 augustus.
 • Kosten: gratis
 • Eet- en drinkgelegenheden zijn aanwezig. Ook is er een gevarieerd aanbod aan wandelingen, fietstochten en educatieve doe- en speurtochten.

2. Blik & Burgers in Zeist

Lekker spelen én lekker eten: dat klinkt toch als de perfecte combi voor een dagje uit? Bij Blik & Burgers in Zeist zit je gebakken. Zowel als het om spelen gaat, als om eten. Terwijl de kids zich vermaken in deze buiten speeltuin in Utrecht zitten jullie lekker op het terras. En daarna kan er nog een hapje gegeten worden. Meer heeft een mens toch niet nodig?

 • Open: De openingstijden verschillen per seizoen, zie website voor de juiste tijden.
 • Kosten: Spelen is gratis. Wel wordt er van je verwacht dat je een consumptie nuttigt.
 • Er is een eet- en drinkgelegenheid aanwezig.

3. Bosspeeltuin Anafora in het Maximapark, Utrecht

Meterslange touwbruggen en hoge houten torens. Het lijkt wel een kasteel, daar in de Bosspeeltuin bij Anafora! En het heeft ook wel een koninklijk tintje. Het ligt namelijk in het Maximapark. Geopend door koningin Maxima herself! Daarom is het op de foto hierboven ook zo druk, die is van de opening. De kids kunnen er heerlijk spelen en jij kan lekker op het terras hangen. Tenminste, als je die bengels even uit het oog kan verliezen. Deze bos speeltuin in Utrecht is begrensd. De enige uitgang bevindt zich bij het terras van paviljoen Anafora.

 • Open: De openingstijden van de speeltuin zijn gelijk aan die van het restaurant. Je vindt de variërende tijden op de website.
 • Kosten: Gratis. Er wordt wel ‘verwacht’ dat je een consumptie nuttigt bij het aangrenzende Anafora.
 • Er is een eet- en drinkgelegenheid aanwezig.

Liever naar een dierentuin dan een speeltuin? Check dan ons dierentuinen overzicht Nederland

4. Het Stoute Schoenenpad bij Stoutenburg, een soort speeltuin in Utrecht

Trek de stoute schoenen aan en ga er lekker op uit met het hele gezin! Dit wandelpad (1 km) is geen typische speeltuin zoals de andere speeltuinen in Utrecht. En toch kan je op het Stoute Schoenenpad heerlijk spelen! Het is eigenlijk een speelpad. Hebben de kids nooit zin om te wandelen? Daar komt op dit pad vanzelf verandering in. Er is van alles te ontdekken, te zien en te spelen. En de hond mag gezellig mee, als je hem maar aangelijnd houdt.

 • Open: Het hele jaar door geopend
 • Kosten: Gratis.
 • Er is geen eet- of drinkgelegenheid aanwezig, wel een toilet bij het bezoekerscentrum.
speeltuin Utrecht

5. Speelbos Gagelbos in Utrecht

Ga jij liever met een vlot de sloot over, of kies je toch voor de kabelbaan? In speelbos het Gagelbos in Utrecht kunnen de kinderen lekker ravotten, klimmen en vies worden. Niet verkeerd, zeker niet als je in de stad opgroeit. Hier geniet je lekker van de natuur en gaan je kinderen er spelenderwijs in op. En daar kunnen de ouders dan weer ontzettend van genieten!

 • Open: Het hele jaar door dagelijks geopend.
 • Kosten: Gratis.
 • Er is geen eet- of drinkgelegenheid aanwezig. Maar het centrum van Utrecht ligt maar op 20 minuten fietsafstand 😉 .
speeltuin utrecht

6. Speeltuin Kloosterplantsoen in IJselstein

Spelen op de resten van een heel oud klooster; hoe mooi is dat? In IJsselstein kunnen je kinderen spelen in een wel heel historische speeltuin in Utrecht. Fijne speeltoestellen, een mooie zandbak en veel waterplezier. En ook nog een mooi plekje om te vertoeven voor papa en mama!

 • Open: Het hele jaar door dagelijks geopend.
 • Kosten: Gratis.
 • Van april tot oktober is er, mits het weer en de beschikbaarheid van vrijwilligers dat toelaten, een horeca-gelegenheid aanwezig.

Ken jij nog andere buitenspeeltuinen in Utrecht die hier absoluut vermeld moeten worden? Laat het ons weten in een reactie onder dit blog, dan voegen we ze toe!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven