Spelen in de zon: uren speelplezier (en dat ook nog zonder scherm!)

De zomervakantie komt er bijna aan. Heerlijk een paar weken spelen in de zon! Je merkt aan de kinderen dat ze eraan toe zijn. Ze worden sneller moe en kunnen een beetje zeurderig zijn. Logisch, want ze hebben een jaar lang hard geploeterd en weer een hoop geleerd.

Wij ouders kunnen het moeilijk voorstellen om elke dag zo intensief bezig te zijn en in zo’n hoog tempo een ontwikkeling door te maken. Voor kinderen is dit geen probleem, zij doen dit met een lach. Meestal dan 😉 . Om de kinderen te belonen voor een geslaagd schooljaar is het leuk om ze een cadeautje voor de zomervakantie te geven. De zomer duurt lang en buiten de vakantiereis om kunnen kinderen zich wel eens vervelen. Zoek daarom iets leuks uit dat bijdraagt aan de ontwikkeling van je kind en jullie band versterkt.

Lees ook: De buitenspeelgoed top 10 voor alle leeftijden

Even smeren, maar niet meer leren!

Als je kids gaan spelen in de zon kunnen ze dat vast uren volhouden. Je hebt er letterlijk geen kind meer aan! Hoewel… Het is natuurlijk wel aan jou als ouder om te zorgen dat die spruiten goed beschermd zijn tegen de zon. Maar dat is dan weer het enige dat ze voorlopig hoeven te leren: goed smeren 😉 .

Wat voor zonnebrand producten gebruik jij voor je kinderen? Let daar goed mee op. Veel zonnebrandcrèmes blijken helemaal niet zo goed te beschermen als ze zeggen. Ook zijn er producten waar gevaarlijke stoffen in zitten. Lees meer over veilige zonnebrandproducten voor kinderen. Met het juiste product (en niet te lang in die felle zon!)

Lees ook: Je kids beschermen tegen de zon is jouw verantwoordelijkheid

Spelen in de zon: wat voor speelgoed kies je?

Natuurlijk ligt er bij de bekende speelgoedwinkels genoeg in de schappen om de verveling tegen te gaan. Let erop dat je het juiste speelgoed kiest. Behalve dat speelgoed veilig moet zijn en niet snel mag stukgaan is het ook belangrijk dat kinderen zich spelenderwijs ontwikkelen. Bij jonge kinderen draagt speelgoed bij aan de lichamelijke, sociaal-emotionele en verstandelijke ontwikkeling. Tot acht jaar wordt de grove motoriek ontwikkeld veelal door te spelen.

Spelletjes

Ook spelletjes dragen bij aan de ontwikkeling van kinderen. Bij goede spellen hebben kinderen niet door dat ze iets leren. Toch leren ze op hun beurt te wachten en hoe ze moeten omgaan met pech, geluk, winst en verlies. Belangrijk is dat het speelgoed aansluit op de ontwikkeling van kind. Het moet dus niet te makkelijk gaan maar vooral ook niet te moeilijk.

Daarnaast is een spelletje een geweldig moment voor wat ‘quality time’ met je kinderen. Tijdens een spel kan je ongedwongen praten over van alles en nog wat en de band met je kind versterken. Lees het artikel hieronder maar eens voor wat inspiratie. Enne, geniet van de zon he!

Lees ook: De leukste spelletjes voor buiten (geschikt voor in de eigen tuin)

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven