Spelletjes apps die mijn kinderen op hun smartphone spelen als ze zich ‘vervelen’

Het gebruik van de smartphone is in ons gezin echt niet meer weg te denken. Ik bewaar zelfs mijn spaarzegels digitaal in de app. Je kan er van vinden wat je wilt, maar met een bijna tiener en een puber in huis zijn de mobiele telefoon en zeker de spelletjes apps gewoon onderdeel van het leven geworden bij ons. En ja, ik probeer de tijd op de telefoon voor de kinderen soms te beperken. Maar ik merk ook dat ze apps downloaden om spelletjes te doen die soms nog wel zinnig zijn ook. Nummer 1 is dan ook mijn absolute favoriet!

spelletjes apps

De leukste spelletjes apps volgens mijn kinderen op dit moment

Ze spelen meer apps dan diegene die ik hieronder heb aangegeven, maar dit is hun ’top’ favorietenlijstje van spelletjes apps op dit moment.

bandpass, spelletjes apps

1. Bandpass

Een ‘spelletje’ wat Luc graag speelt op zijn smartphone is Bandpass. Eigenlijk is het geen spelletje te noemen. Het is een toffe app om zelf muziek mee te maken. Pas had hij een heerlijk lounge deuntje ontworpen waar menig dj nog een puntje aan kan zuigen 😉 . Wat mij betreft een van de spelletjes apps die zeker mag blijven. Stimuleert de creativiteit!

Bandpass downloaden op Play store

2. Puzzel box

Deze spelen Luc en Lotte allebei. Het openen van kluizen. Wat ik ervan gezien heb vind ik het zelf niet heel spectaculair, haha. Maar het vergt toch enig inzicht om uiteindelijk alle kluizen te openen. Een soort van bezigheidstherapie met een klein inzichtelijk randje.

Puzzel box downloaden in Play store

3. Crossy Road

Een van de geinige spelletjes apps voor als de verveling echt toe slaat. Deze app kent namelijk geen einde! Het doel is om de weg over te steken en allerlei obstakels te ontwijken zoals auto’s en treinen bijvoorbeeld. De weg blijkt alleen een soort van oneindig waardoor je stalen zenuwen moet hebben om dit spel te kunnen spelen. Ze spelen dit regelmatig, maar wel altijd van korte duur omdat het teveel concentratie vereist zonder dat je ‘makkelijk’ een level haalt.

Crossy Road downloaden in Play store

4. Een van de populaire spelletjes apps; Sling Kong

Het is één grote flipperkast, Sling Kong. Nu zijn alles spelletjes apps wel verslavend, maar Sling Kong staat er ook wel om bekend geloof ik. Je kan allerlei leuke diertjes sparen en je kan zelfs een selfie maken om je eigen Sling Kong te maken. Te grappig natuurlijk samen met alle accessoires waarmee je de Kong kan pimpen.

Als ik aan mijn eigen flipperkast ervaringen van vroeger terug denk dan snap ik deze verslaving wel een beetje.

Sling Kong downloaden in Play store

Waarom deze spelletjes apps ook voor ouders een uitkomst zijn

Dat deze spelletjes apps ook voor ouders een uitkomst zijn, dat bewijst de afgelopen wintersport wel weer. Ook al had ik nog zo gehoopt op een wintersport zonder skiongeluk, jammer maar helaas. Dit keer viel Luc zo hard dat hij er een skiduim aan overhield. Lijkt allemaal niet zo ernstig, en komt ook wel weer goed, maar skiën was na dag 1 alweer voorbij voor hem. En hij mag dan een puber zijn, ik laat hem echt niet de hele dag alleen, ook al zou hij zich met zijn smartphone en alle spelletjes en videos prima vermaken. (God dank zijn Sim only abonnement van Simyo op dit moment!).

Tijdens deze wintersport is Frank dus met Lotte gaan skiën en heb ik na de eerste dag samen met Luc in de ochtend gewerkt terwijl hij met apps op zijn telefoon spelletjes gespeeld heeft. In de middag hebben we steeds samen een flinke wandeling gemaakt.

Bij de Consumentenbond komt trouwens Simyo als het beste uit de test van alle pannelleden. Moet het telefoongebruik van jouw kinderen door alle spelletjes apps aan banden gelegd worden? Check dan eens de mogelijkheden binnen prepaid vergelijken. Je kan dan op voorhand bepalen wat je uitgeeft aan internetten met vaste tarieven.

1 gedachte over “Spelletjes apps die mijn kinderen op hun smartphone spelen als ze zich ‘vervelen’”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven