Spinazie a la creme met kaas ballen (klinkt vreemd, maar o zo lekker!)

Kaas: dat kan wat mij betreft bij álles. Goed, dat zou mijn lijn waarschijnlijk niet ten goede komen… Dus houd ik me dagelijks in 😉 . Maar af en toe maak ik toch een heerlijk kazig gerecht. En daar hoef je dus niet voor aan de kaas fondue! Mijn recept voor spinazie a la creme met kaas ballen gaat er hier in als koek. De kids zijn er dol op. Zouden ze die liefde voor kaas soms van hun moeder hebben?

Als jij ook een echte ‘kaaskop’ bent slaat dit recept voor spinazie a la creme met kaas bij jou ook vast in als een bom. Of als je je spinazie à la crème eens wat variatie wilt geven, dat kan natuurlijk ook. Hieronder lees je hoe je dit lekkere hapje binnen no time op tafel tovert. Al is het vast nóg sneller weer op…

Lees ook: Cheese nacho’s met groenten uit eigen oven: jummie!

spinazie à la crème met kaas ballen

Spinazie a la creme met kaas ballen

Kaasballen, dat klinkt misschien niet erg culinair. Maar wacht maar tot je ze proeft 😉 . Ga voor oude kaas als je van ballen met pit houdt. Heb je jongere kids die de pittige kaassmaak misschien niet zo kunnen waarderen, dan kan je beter voor jonge kaas gaan. Zijn ze naar een kinderfeestje? Ga dan eens los met blauwe kaas 😉 . Wil jij het recept voor spinazie a la creme met kaas ballen zelf gaan uitproberen? Dan lees je hieronder hoe je het maakt. Het water loopt mij al in de mond terwijl ik het typ 😉 .

Ingredienten voor dit spinazie à la crème recept

  • Een pak spinazie a la creme (diepvries, gewicht naar keuze)
  • ’n Zakje geraspte kaas, (jong of oud naar keuze, oud is wat pittiger dan jong bv)
  • half-om gehakt (gewicht afhankelijk van het aantal ballen wat je wil)
  • Potje mosterd
  • Boter
  • Bouillonblokje

Bereidingswijze voor spinazie à la crème met kaas ballen

Nu wordt het tijd voor het echte werk: het maken van de kaasballen! Mijn favoriete onderdeel. Kneed een flinke mespunt mosterd door het gehakt heen, samen met een hoeveelheid geraspte kaas naar keuze. Laat de boter smelten met een bouillonblokje en braad de gehaktballen hoog aan. Blus af met een beetje water en laat rustig garen.

Warm intussen de spinazie door en door op. Vergeet niet om er een flinke schep geraspte kaas door te doen! Vanavond geldt er even géén kaas-limiet. En je spinazie à la crème met kaas ballen is klaar! Serveer het geheel met bijvoorbeeld een gekookt eitje en aardappels. Aardappelpuree is er ook erg lekker bij.

Eet smakelijk 🙂

Lees ook: Spinaziesoep, daar word je ook groot en sterk van!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven