In een ver verleden heb ik zelf al eens eerder een chicken pot pie gemaakt. Ontzettend lekker, maar toch was ik alweer vergeten hoe dit ook weer moest. En was het dus alweer heel lang geleden dat ik een hartig taartje gegeten heb, terwijl ik het eigenlijk zo ontzettend lekker vind. En ik niet alleen, want ook Frank vind een engelse pie heerlijk. Onlangs maakte ik een aspergetaartje dat heel lekker is en dat smaakte naar meer. Gisteren hebben we dus een recept verzonnen voor een spinazie curry pie met bladerdeeg. En wat hebben we ervan gesmuld!
Ik geef je bij deze dan ook graag het recept, want ik weet echt zeker dat je deze ook lekker gaat vinden als je een beetje van curry houdt.

Spinazie curry pie met kip en bladerdeeg
Natuurlijk horen er in een pie ook wat lekkere groenten te zitten en we kozen er dit keer voor om als hoofdgroente spinazie te pakken omdat dat zo lekker combineert met de curry in een pie. Ingrediënten voor 4 taartjes van bladerdeeg:
Tip: ik heb fantastische kleine bakvormpjes gehaald bij Dille & Kamille waardoor ik voor iedereen een eigen taartje kon bakken. Dat ziet er net wat gezelliger uit. Je vindt ze hier of bij Bol.
- 400-500 gram spinazie
- 2 uien
- 2 kipfilets
- 3 teentjes knoflook
- 2 theelepels curry madras kruiden
- scheutje ketjap manis
- peper en zout
- bladerdeeg, 8 blaadjes
Ingrediënten voor de roux die door de curry pie heen gaat:
- 50 gram boter
- 40 gram bloem
- melk op gevoel (ongeveer 350-400 ml denk ik)
Wat je verder nog nodig hebt voor dit heerlijke hartige taartje:
- bakpapier
- Taartvormpjes, ik kocht deze bij Dille & Kamille, super schattig en leuk om iedereen een eigen taartje te kunnen serveren!
Het maken van de spinazie curry pie met kip is niet zo heel moeilijk en helemaal niet als je onderstaande bereidingswijze van ons volgt! Haal in ieder geval alvast de blaadjes bladerdeeg uit de vriezer zodat ze een beetje kunnen ontdooien voor de curry pie. En verwarm de oven voor op 200°.
Spinazie curry pie maken met kip
- Snij de kipfilets in stukjes en marineer deze in de ketjap manis met wat peper en zout
- Snipper de uien
- Pers de knoflook
- Bak de kipfiletstukjes tot ze net gaar zijn en haal ze daarna uit de wok of hapjespan
- Fruit hierna de ui met de knoflook in het overgebleven vet in de pan
- Als de ui gefruit is dan voeg je de kipfilet weer toe
- Voeg de spinazie toe en laat deze op een zacht vuurtje slinken
- Voeg de curry madras kruiden toe voor de vulling van de pie
- Voeg nog wat peper en zout naar smaak toe
Roux maken voor de pie vulling
- Smelt de boter zachtjes in een pannetje
- Als de boter gesmolten is voeg je al roerend beetje voor beetje de bloem toe
- Blijven roeren totdat je een dikkere massa krijgt zonder klontjes
- Voeg nu langzaam – al roerend – de koude melk toe (ik heb zelf melk toegevoegd totdat ik een mooie egale roux kreeg die niet te dun was en denk dat het ongeveer 400 ml was)
- Voeg de roux toe aan de pan waar de spinazie curry pie vulling in zit
Nu heb je een heerlijk smeuïge vulling die geel gekleurd is door de curry madras kruiden en lekker gevuld is met gemarineerde kip, spinazie en ui.
Taartjes maken voor de pie
Het maken van de taartjes is heel eenvoudig.
- Leg bakpapier op de bodem van de bakvormpjes
- Leg 1 vel bladerdeeg op de bodem en deel een ander vel in 2-en. De ene helft snij je in in 4 stukken om de rand van de taartvorm verder op te vullen. De andere helft snij je in 4 lange smalle reepjes voor de top van de curry pie
- Vul (als bodem en rand van de taartvorm bekleed zijn met bladerdeeg) de bakvorm met de spinazie currie pie vulling
- Leg daar overheen de smalle reepjes om er een mooi afgewerkt taartje van te maken
Hierna mag het spinazie curry taartje 15-20 minuten in de oven op 200°.
Wil je liever een spinazietaart met brie maken, check dan dit recept!
Eet smakelijk!
ps… als je ook deze spinazie curry pie gemaakt hebt, laat je me dan even weten wat je ervan vond?