Spinaziesoep: dáár word je pas groot en sterk van! En het is nog lekker ook

Ik heb van die dagen dat ik niets zoets kan laten liggen (dat maandelijkse moment, je kent het wel), maar ik heb ook van die dagen dat de gezondheid ervan af straalt. En vandaag was een van die dagen met deze overheerlijke spinaziesoep. Spinazie is hier een veelgebruikt goedje. Supergezond èn lekker. Ik gebruik het door de groene smoothie die we s’ochtends bij het ontbijt eten en nu dus ook in deze spinaziesoep (klaar in 30 minuutjes).

Popeye zei het al: spinazie is beregezond en je wordt er groot én heel sterk van. Dat heeft hij niet verzonnen; het is echt waar. Spinazie is hartstikke goed voor je. Maar omdat de kids het als salade of stamppot meestal niet zo lekker vinden, maak ik er graag een spinaziesoep van. Wil jij het ook eens maken? Dan lees je hieronder hoe je dat doet!

Lees ook: Spinazie a la creme met kaasballen (ja, je leest het goed!)

spinaziesoep

Spinaziesoep maken

Ben jij ook fan van spinazie, en wil je het eens anders klaarmaken? Doe het dan voor de verandering eens in de soep, binnen een handomdraai heb je een spinaziesoep, Een soep van spinazie past uitstekend tussen mijn andere soep recepten.

Heerlijk leren koken? Check de kookcursus van de Kookuniversiteit voor meer informatie.

Ingrediënten spinaziesoep

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • kopje in blokjes gesneden wortel
  • 1 kopje in blokjes gesneden selderij
  • 3 tenen knoflook, in stukjes gehakt
  • 1 tot 1,5 liter kippebouillon
  • 400 gram geroosterde tomaat in stukjes
  • 200 gram volkoren pasta (klein)
  • 1/2 theelepel thijm
  • 1/4 theelepel oregano
  • 1/4 theelepel rozemarijn
  • 4 kopjes verse spinazie
  • zout en peper

Bereiding van de spinaziesoep

  • Verhit de olie in een grote pan en fruit de ui voor 4 minuten, totdat deze zacht wordt.
  • Voeg de wortel, selderij, knoflook toe en bak het geheel 3 minuten.
  • Voeg daarna de kippenbouillon, tomaatjes, pasta, thijm, oregano, rozemarijn toe. Roer alles goed door.
  • Breng de soep aan de kook onder regelmatig roeren. Daarna zet je de pan zachtjes op laag vuur. Laat het door koken voor 10 minuten. Regelmatig even doorroeren totdat de pasta beetgaar is.
  • Voeg de spinazie toe en kook nog 1-2 minuutjes.
  • Peper en zout naar smaak toevoegen en warm serveren.
  • Zo heb je binnen 30 minuutjes een heerlijke spinaziesoep op tafel gezet die ook nog eens gezond is.

Onze kids smullen van de spinaziesoep! En als ik Popeye mag geloven worden ze er dus nog oersterk van ook 😉 . Eet smakelijk!

Heb jij nog een lekker spinazie recept dat zeker de moeite waard is om uit te proberen? En is het geen geheim recept?  Deel het dan in een reactie onder dit blog!

Lees ook: Pasta met spinazie en spekjes; haast té lekker

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven