Een sponsorkind ‘voor’ MamsatWork, waarom we al jaren dit meisje sponsoren

In deze periode van het jaar moet ik veel meer aan ons sponsorkind denken dan in andere periodes van het jaar. Dat heeft ongetwijfeld te maken met de donkere dagen, de gezelligheid die ik in huis probeer te creëren en de feestdagen die er aan zitten te komen.

sponsorkind

Ons sponsorkind

Ook nu gingen mijn gedachten weer naar mijn ’tweede dochter’ en ik bedacht me dat ik nog nooit over haar -en het feit dat zij ons sponsorkind is- geschreven heb. Nu hoef ik dat natuurlijk ook niet persé aan de grote klok te hangen, maar wie weet inspireer ik jullie om hier ook over na te denken. En ieder kindje wat op deze manier weer een kans op een betere toekomst krijgt is er een, nietwaar?

Waarom hebben wij voor een sponsorkind gekozen?

Er zijn meerdere redenen die ervoor gezorgd hebben dat wij uiteindelijk op zoek zijn gegaan naar de mogelijkheid om een stukje bij te dragen in de opvoeding van een  sponsorkind.

Een specifiek ‘doel’

Wij steunen goede doelen al jaren, maar toch bleef er altijd iets aan me knagen. Het gevoel dat we meer zouden kunnen doen, maar ook specifieker. Weet je, geld geven aan goede doelen zoals het Reumafonds (mijn moeder had reuma), het KWF (allebei mijn ouders zijn aan kanker overleden), Alzheimer Nederland (mijn moeder had ook Alzheimer) en de dierenbescherming (ik ben dol op beesten), dat ligt voor ons allemaal voor de hand. Maar het blijft heel algemeen. Je geeft geld uit en gaat ervan uit dat het goed terecht komt. Maar waar het voor gebruikt wordt, dat weet je niet. Met een sponsorkind is dat anders.

Wij zijn verwend en ik wil een ander kind (ons sponsorkind) ook verwennen

De tweede reden is eigenlijk ontstaan door MamsatWork zelf. Door mijn eigen bedrijf ben ik me bewuster geworden van het feit dat je in het leven meer kan betekenen dan alleen naar jezelf kijken. Natuurlijk mag je goed voor jezelf zorgen, sterker nog, dat ben je aan jezelf en je gezin verplicht. Maar het is ook goed om voor een ander te zorgen, als je de mogelijkheid hebt. MamsatWork zorgt ervoor dat ik soms -met het schaamrood op mijn kaken- de deur open voor de postbode. Zoveel wordt er gebracht aan pakketjes. Super leuk natuurlijk, maar vooral richting mijn kinderen vind ik dat wel een dingetje.

Mijn kinderen hebben toch een licht vertekend beeld van de werkelijkheid. Ook al probeer ik ze dat iedere keer weer goed uit te leggen en geven we veel weg, het blijft een groot verschil met andere huishoudens.

sponsorkind in tsjaad

Sponsorkindje in Tsjaad

Ons sponsorkind woont in Tsjaad en Tsjaad is een van de armste landen van de hele wereld. Bij het ‘kiezen’ van een sponsorkind maak je overigens geen specifieke keuze van een kindje hoor. Je kiest (als je wilt en bij sommige instanties) of je een jongen of meisje wilt helpen en eventueel in welk deel van de wereld. Daarna maakt de organisatie via wie jij een kindje sponsort de keuze voor het betreffende kind.

Je kan via veel verschillende instanties kinderen in nood helpen. En eerlijk gezegd… als je via internet gaat zoeken dan zie je soms door de bomen het bos niet meer. Ik vond het destijds ook een lastige keuze. Hoe kom je tot een organisatie die je kan vertrouwen? Ook nu vind ik het moeilijk om je daar antwoord op te geven, maar voor mij mocht dat geen reden zijn om dan maar niet te sponsoren.

Wij sponsoren ons meisje via SOS Kinderdorpen, maar ook Worldvision is bijvoorbeeld een optie. Wat ik mooi vind is dat we bij het afsluiten van de sponsoring een pakketje thuiskregen met uitleg, maar ook een foto van haar, met een persoonlijk verhaal. Daarnaast worden we tweemaal per jaar op de hoogte gehouden van haar leven en het dorp waar ze woont. Verder kunnen we nog met haar corresponderen, en haar zelfs opzoeken als we willen. Zover is het nog nooit gekomen helaas, maar wie weet.

Waarom ben ik vaag over ons sponsorkind?

Ik heb de foto van ons sponsorkind een beetje vervaagd omdat er – geheel terecht- gevraagd wordt om hier discreet mee om te gaan. Dat doen we dan dus ook. Geen duidelijke foto en geen naam noemen. Maar daar gaat het ook niet om. De boodschap die ik eigenlijk wil brengen is de volgende:

Ben je in de mogelijkheid om een kindje te sponsoren? Twijfel dan niet langer en laat je niet teveel leiden door uitspraken als ‘komt dat geld wel goed terecht’. Natuurlijk…ook wij hebben geen garanties, maar ik geloof toch in de goedheid van dit soort organisaties. En ik geloof in een betere toekomst voor haar… ons sponsorkind.

1 gedachte over “Een sponsorkind ‘voor’ MamsatWork, waarom we al jaren dit meisje sponsoren”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven