Effectief sporten in een warmtecabine; zo werkt het

We hebben misschien wel een soort van excuus want de afgelopen maanden was het sporten niet voor iedereen even makkelijk. Bij velen van jullie -en ook bij mijzelf- stond vanaf 15 december het sporten weer op een laag pitje. Zat ik van tevoren in een modus dat ik driemaal per week ging sporten, momenteel is dat nul, noppes, nada. Op een dagelijkse fikse wandeling met de hond na doe ik dan ook niet zo veel. Nu werd mijn interesse gewekt door het sporten in een warmtecabine. Een goede methode om straks -als we weer aan de bak mogen- extra effect te krijgen bij het sporten.

warmtecabine sporten

Sporten in warmtecabine; effectief centimeters verliezen

In het verleden heb ik zelf al eens op deze manier gesport in een warmtecabine. Ik kan dus ook uit persoonlijke ervaring putten bij het schrijven van dit blog. Alhoewel ik wel moet aangeven dat het zeker al 20 jaar geleden is 😉 . Pfff, zelfs toen had ik dus blijkbaar al issues met mijn gewicht.

Om te beginnen wil ik wel alvast benadrukken dat alleen sporten in de warmtecabine niet voldoende is. Tenminste; niet als je daarbij niets veranderd aan je eet- en leefgewoontes. Je wilt immers niet voor niets aan je lichaam werken toch? Het is van groot belang dat je een gezondere leefstijl nastreeft naast het sporten. Niet alleen om sneller resultaat te bereiken, maar júist ook om dit resultaat te behouden als je ‘klaar’ bent. Vandaar ook dat het zo fijn is dat ze bij Zlim de combinatie bieden van het sporten in een warmtecabine en ondersteuning bij het introduceren en volhouden van een gezonde levensstijl.

De effecten van Corona op onze gezondheid

Los van het ziek worden van Corona zelf hebben veel mensen de afgelopen maanden ervaren dat alle maatregelen rondom Corona ook effect hebben op onze gezondheid. In eerste instantie konden we wellicht meer sporten, maar door de lockdown zijn we daar massal in beperkt. Veel thuis zitten, weinig bewegen en toch dat wijntje en die snacks ’s avonds op tafel is geen goede combinatie. Om over de stress die deze pandemie oplevert nog maar niet te spreken.

Wist je trouwens dat 50% van de Nederlanders overgewicht heeft? Dat is best even schrikken!

Onderzoek laat zien dat we er het afgelopen jaar helaas niet gezonder op zijn geworden. Veel mensen zijn aangekomen en het vooruitzicht om straks de zomer in te gaan met onze corona bodies is natuurlijk niet echt fantastisch. Gelukkig zijn er -naast de sporten die je wellicht weer gaat oppakken- ook mogelijkheden om je lichaam extra te ondersteunen in het afvallen en weer in model komen. Met het sporten in een warmtecabine!

sporten in warmtecabine

In warmtecabine sporten; maak je borst maar nat

Verwacht niet dat je niets hoeft te doen. Door niets te doen bereik je ook niets. Het sporten in een warmtecabine is ook gewoon sporten. Maar het is wel enorm effectief en ik vertel je graag waarom.

Bij Zlim kun je in een verwarmde cabine doelgericht en medisch verantwoord sporten onder deskundige begeleiding. Het sporten in de warmtecabine bevordert de doorbloeding van huid- en spierweefsel en voorkomt spierpijn. Fijn! Door de oefeningen liggend uit te voeren worden je rug en gewrichten ontlast. Heb je last van gewrichtsklachten zoals bijvoorbeeld reuma, artrose, artritis of fibromyalgie, dan is deze manier van sporten extra prettig voor je. De warmte zorgt er namelijk voor dat je fijner kan bewegen. Na het sporten in de warmtecabine ga je nog een kwartier in een ozontherapie cabine. In deze ozoncabine kun je heerlijk ontspannen terwijl de ozonzuurstof je bloeddoorstroming stimuleert en je huidcellen sneller doet vernieuwen.

Het sporten zelf in de warmtecabine vond ik comfortabel, maar vergis je niet, het is wel echt warm 😉 . Je zal dus echt wel de nodige zweetdruppels verliezen, ook al heb je niet het idee dat je heel intensief bezig bent. De warmte in de cabine zorgt ervoor dat de oefeningen die je doet ook ‘harder’ werken. En het is wel heel lekker dat je hoofd buiten de cabine blijft, hahaha. Zo kan je toch gewoon blijven ademhalen.

De ozontherapie vond ik zelf heerlijk. Het doet een beetje vreemd aan om in die cabine te zitten met je hoofd er boven uit, maar het is wel heerlijk ontspannend.

Wil je weten of sporten in een warmtecabine iets voor jou is? Kijk dan of er een Zlim vestiging in je buurt zit voor meer informatie.

Combineer het sporten met het aanwennen van een gezonde levensstijl

Het sporten alleen is al heel goed voor je en de ozontherapie naast de warmtecabine is ook een extra ondersteuning. Maar het beste resultaat boek je pas echt als je ook naar je voeding kijkt. En dan is het ontzettend fijn als er iemand met verstand van zaken met je meekijkt en denkt.

Door het thuiswerken worden we in deze periode veel meer blootgesteld aan allerlei lekkernijen. Je bent zo naar de voorraadkast gelopen, nietwaar? En om in je eentje sterk te blijven kan best lastig zijn. Maar als je wekelijks gaat sporten in een warmtecabine én een gesprek hebt met een voedings- en gewichtsconsulente dan blijf je veel beter gemotiveerd. Ik weet wel dat ik in die tijd twee keer nadacht voordat ik iets in mijn mond stopte ;). Het voelt toch als een soort verantwoording afleggen en dat is maar goed ook.

Een crash-dieet is verre van verstandig, maar afvallen met gezond en lekker eten kan ook. De Zlim totaalmethode is niet alleen gericht op afslanken, maar ook op gezonder leven. En dat is wat we nodig hebben! Je krijgt persoonlijke begeleiding tijdens de sessies met je consulent en aan de hand van je wensen, je leeftijd, je metabolisme, je lichaamsbouw en conditie wordt er een persoonlijk plan opgesteld dat aansluit bij jouw levensstijl. Sporten en eten op maat! En zo kan je zonder honger te lijden toch werken aan een betere conditie, een gezonder lichaam en een strakker lijf.

De voordelen van bewegen en gezond eten

Natuurlijk weten we allemaal wel dat het goed is om gezond te eten en voldoende te bewegen. Maar ook in de strijd tegen Corona kan het helpen. Hoe gezonder je bent, des te beter is je weerstand. En dat werkt in je voordeel. Je wordt minder snel ziek en áls je ziek wordt dan heb je er waarschijnlijk toch minder last van.

Buiten dat is het natuurlijk heerlijk als we straks richting de zomer weer met zelfvertrouwen van het mooie weer kunnen genieten. Een lekker terrasje pikken en flaneren in die mooie zomerjurk die je al lang niet meer hebt aangedaan of lekker met je kinderen in bikini zwemmen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven