Werk, gezin… en sport? Met deze tips lukt het wel!

Wanneer je jonge kinderen hebt, een baan en een sociaal leven dan herken je het ongetwijfeld. Tijd voor jezelf schiet er vaak direct bij in. Je rent van hot naar her en eerlijk is eerlijk; je bent vooral met anderen bezig. Sporten, bewegen en gezond leven houd je dan wellicht wat minder bezig of je houdt het niet vol. Maar ga je sporten onder begeleiding dan wordt dat ineens heel anders.

Naast het feit dat dit vaak fijne momenten voor jezelf zijn, levert niet sporten ook grote nadelen op de lange termijn op.

Sporten en bewegen zijn echt essentieel om lekker in je vel te zitten en gezond te blijven. Hoe jij toch aan je dagelijkse dosis sport en beweging komt ondanks je overvolle agenda? Daar weet een vriendin van mij alles van, want zij gaat sporten onder begeleiding.

waarom sporten onder begeleiding met een personal trainer wel werkt

Take it personal met sporten onder begeleiding

Hierboven gaan we er een beetje vanuit dat het voor iedere situatie hetzelfde is, maar wanneer we inzoomen zien we juist dat elke situatie anders is. Geen gezin is hetzelfde, net als dat geen enkele baan hetzelfde is.

De een heeft veel reistijd en de ander is juist heel druk om iedereen op tijd de deur uit te krijgen. Door al die variatie is het soms heel lastig om je sporten goed in te plannen. En dan hebben we het nog niet eens over het feit dat je misschien wel doodmoe bent van de dag zelf.

Met sporten onder begeleiding word je hier echter mee geholpen. Zelfs als je moe bent. Want hoe moe je ook bent… fysiek sporten is eigenlijk altijd goed voor je. Het is vaak een mentaal dingetje dat je je afmeld voor het sporten.

But. No. More.

De beste oplossing om meer sport in je dagelijkse leven te integreren is door middel van een persoonlijke aanpak of door samen te sporten. Een personal trainer inschakelen is dan ook geen luxe, maar een investering!

Ga wel voor een goede, zo zijn de reacties op deze personal trainer in Ridderkerk bijvoorbeeld zeer positief, dus woon je in die regio dan zou ik daar eens gaan kijken.

Een personal trainer kan kijken naar jouw leven en daginvulling, aan de hand daarvan kan hij of zij voorstellen doen om tot een sportritme te komen wat naadloos aansluit op jouw leven. En zo wordt sporten onder begeleiding effectief.

Als ik kijk naar hoe mijn vriendin dit aanpakt dan zie ik echt gestage verbeteringen. Ze wordt steeds sterker en vindt het sporten onder begeleiding van haar personal trainer ook gewoon echt leuk. Dat hij er daarnaast leuk uitziet, dat doet er niet toe. Zegt ze.

Thuis sporten met je personal trainer

Je kunt aan je personal trainer vragen of hij of zij ook thuistrainingen verzorgt. Is dit nog niet het geval? Dan kun je uiteraard vragen of degene ervoor openstaat, om dit toch bij jou thuis te doen. Het gebeurt tegenwoordig steeds meer.

Hierdoor heb je geen reistijd en is een work-out doen echt áltijd een mogelijkheid. Het enige wat hierbij belangrijk is, is een dosis discipline. Dat snappen we.

Maar wanneer jij deze momenten inplant met je trainer en de work-outs concreet zijn, zul je zien dat het al snel een routine wordt waar je verder niet meer over nadenkt. En dan wordt het vanzelf nog leuker en heb je geen smoesjes meer nodig om niet te sporten.

Want dat is wat sporten onder begeleiding met je doet. Het zorgt voor een routine terwijl het sporten zelf ook persoonlijk op jou afgestemt wordt. Daarnaast wordt je iedere minuut dat je bezig bent mentaal ondersteunt door je personal trainer en ook dat is belangrijk.

De tijd vliegt voorbij tijdens het sporten en je hebt een echte stok achter de deur als je vaste afspraken met je begeleider maakt.

Samen met je kinderen bewegen naast het sporten onder begeleiding

Naast dat je work-outs thuis en in de gym kunt doen, is naast echt sporten ‘gewoon’ bewegen minstens zo belangrijk.

Dit kan fietsen, wandelen, zwemmen maar ook het huishouden zijn. Een flinke schoonmaakbeurt van het huis kan voelen als een echt work-out, net als de tuin winterklaar maken.

Maar ook samen met je kleine op pad gaan is een vorm van bewegen die zijn uitwerking heeft. Dat is eigenlijk voor je kleine een soort van sporten onder begeleiding, haha.

Maak na een schooldag even een lekkere wandeling met je puber, of haal je kleuter met de fiets van de crèche. Allemaal kleine stukjes beweging, die uiteindelijk een groot resultaat zullen hebben.

Kortom, wat betreft sporten en bewegen geldt ook zeker dat je de lat niet te hoog moet leggen. Het geheim van succes is om het tot een gewoonte te maken.

Dan hoef je er niet meer over na te denken en past het in je dagelijkse ritme. En onthoud ook dat alles beweging is, van wandelen tot in de winter schaatsen, iedere stap telt!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven