Sporten

Het is geen goed voornemen voor dit nieuwe jaar. Nee, echt niet! Maar wel heel hard nodig: sporten… Ik heb er niet eens een hekel aan, helemaal niet. Maar toch is het 2 jaar geleden dat ik op de steps in de fitnesszaal m’n billen stond aan te spannen en de laatste danspasjes tijdens een van de leuke lesjes heb gedaan.

  

Excuses

Jeetje, ik schrik zelf van die ‘2 jaar’ die ik zojuist heb ingetypt. Dus ik reken nog even hardop terug. Voetoperatie, daarvoor vakantie, daarvoor was het zomer dus beweeg je al genoeg (toch? uitstapjes en boodschappen met de fiets en lopen met de wandelwagen), daarvoor ook vakantie, daarvoor zocht ik nog balans tussen werk en prive en had dus het gevoel helemaal geen tijd ‘over’ te houden voor een avondje zweten, daarvoor gaf ik borstvoeding (tot m’n dochter 6 maanden was) en daarvoor was ik zwanger en ‘ver’ genoeg om niet meer te kunnen (hoeven?) ‘springen’.

Maar goed, het is nu dus tijd. Hoog tijd, mag ik wel zeggen. Grootste aanleiding is wel die laatste 2-3 kilo die maar niet lijken te verdwijnen (het waren er 2 voor de feestdagen en nu zijn het er 3, na de feestdagen dus). En die magische grens van (in mijn geval) 60 kilo. Daar moet ik gewoon weer (nét) onder. Niet dat ik qua eten al moeite heb gedaan, integendeel. Want daar waar ik voorheen altijd standaard nee tegen zei, zat sinds het moederschap al vermalen door mijn kiezen in mijn mond. Niemand die de laatste kilo’s ziet. Tenminste als ik de reacties van mijn ‘omstanders’ moet geloven…

Tijd voor mezelf

Het is daarnaast gewoon goed om mijn conditie weer wat op te bouwen en op peil te houden natuurlijk. En het ietwat ingezakte figuur weer wat meer het gewenste  ‘body’ te geven. Maar zo maak ik ook tijd voor mezelf, gewoon op iedere woensdagavond lekker de spiertjes laten verzuren en tegelijkertijd het hoofd leegmaken om met nieuwe energie weer huiswaarts te keren. Krijg je ook (weer) zin?

O, ik moet me alleen nog wel ff ergens (opnieuw) inschrijven!

Wij maken in sommige blogposts gebruik van affiliate linkjes. Klik je door via zo'n linkje en doe je een aankoop dan ontvangen wij op dat moment een kleine commissie. Dit kost jou niets extra, je betaalt de normale prijs voor het product. Wij ontvangen de commissie namelijk van de verkopende partij. Doe je een aankoop via een van deze linkjes? Dan wil ik je uiteraard heel erg bedanken! Jij zorgt er mede voor dat we MamsatWork kunnen blijven voortzetten. Ook al ontvangen we soms een compensatie voor blogs, we doen altijd ons best een eerlijke mening te geven over een product of onderwerp en zullen nooit iets vermelden waar we niet achter staan.

Over de auteur

1 gedachte over “Sporten”

  1. Als omstander kan ik inderdaad met mijn hand op mijn hart zeggen dat je die paar kilo’s echt niet ziet. Maar desalniettemin, succes met het vinden van het sport-ritme!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven