Sportief gedoe

Het is algemeen bekend dat ik bepaald niet sportief aangelegd ben. Nooit geweest en ik zal het ook niet meer worden. Wel ga ik sinds begin van het jaar eens per week baantjes trekken in ons plaatselijke zwembad. Als ik daar dan ook nog op de fiets naar toe ga, vind ik mezelf echt heel sportief bezig.

Hoe anders is dat met manlief. Hij doet aan hardlopen en fietsen, is in beide behoorlijk fanatiek. Hardlopen gaat het hele jaar door. Voor 10km draait hij zijn hand niet om, de halve Marathon van Utrecht heeft hij al meerdere keren gelopen en vorig jaar zelfs de hele Marathon van Utrecht. Ik sta erbij en kijk er naar, vol bewondering en respect.
Ook met fietsen is hij bijna niet te stoppen. Behalve als het regent, dan haakt hij af. De Utrechtse Heuvelrug heeft geen enkel geheim meer voor hem en ook de bergen in Limburg kent hij na enkele tourtochten inmiddels op zijn duimpje. Zijn droomwens is het om de Alpe d’Huez een keer te beklimmen.

Voor een man die gek is van wielrennen is deze periode van de Tour de France natuurlijk geweldig. Hij volgt een aantal renners en het Tournieuws op Twitter, kijkt indien mogelijk de etappes op tv en volgt ’s avonds de diverse programma’s over de Tour.

Het begint om 20.30 u met Tour du Jour op RTL7 tot 22.00 u., dan nog een half uurtje meepikken van Tour 2011: Vive le vélo op de Belgische tv en om 23.00 u. is het tijd voor Mart Smeets met NOS Studio Sportzomer: De avondetappe op Nederland 1.

Ik heb persoonlijk weinig met wielrennen maar moet zeggen dat ik het programma Tour du Jour van Wilfred Genee erg leuk vind. De vaste tafelheren zijn ex-wielrenners Gert Jacobs en Danny Nelissen. Vooral Jacobs weet de lachspieren aardig in werking te krijgen met zijn vaak hilarische anekdotes. Elke avond ook 2 gasten die meepraten aan tafel, een bekende Nederlander beklimt op een fiets simulator (Tacx) de Alpe d’Huez voor het goede doel en er is een heuse Rondemiss. Oh ja, niet te vergeten Dries Roelvink, die het slotnummer doet.

Hierna haak ik af hoor, genoeg Tour de France dan weer voor mij. Tegen de tijd dat Mart Smeets in beeld verschijnt, ben ik allang boven. Het moet tenslotte wel leuk blijven met al dat sportieve gedoe.

Jeanne van Dijk, 52 jaar, weduwe, moeder van Mark (1999), uit mijn eerste huwelijk. Mark woont bij mij en gaat om de week een weekend naar zijn vader.
In september 2010 verloor ik mijn baan ten gevolge van de crisis. Wat ik niet meer had verwacht, gebeurde toch: na meer dan twee jaar solliciteren vond ik een nieuwe baan. Sinds januari 2013 werk ik met veel plezier als telefoniste/administratief medewerkster bij een praktijk voor fysiotherapie. Ik doe dit vier ochtenden in de week.
Vorig jaar maart overleed mijn man Wilco aan een acute hartstilstand. Hij was pas 50 jaar. We waren 7 jaar samen, waarvan 5,5 getrouwd. De wond is nog enorm vers en ik worstel er dagelijks mee. Wilco was/is vader van 2 dochters (1995 en 1997).
Eén dag in de week ga ik naar mijn moeder. Ik doe haar administratie en we maken het gezellig samen. Na mijn vaders overlijden in 2011 is dit zo gegroeid. Nu we beiden weduwe zijn, hebben we meer steun aan elkaar dan ooit. Het helpt ons bij de verwerking en dat is heel waardevol.
Het schrijven van blogs voor Mams at Work heeft me duidelijk gemaakt, hoe leuk ik schrijven vind en hoe graag ik het doe. Ik ben ook erg blij met mijn eigen site: Dagelijkse dingen en dromen. Hier kan ik heel veel van mezelf kwijt en dat voelt goed.

1 gedachte over “Sportief gedoe”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top