Sportief gedoe

Het is algemeen bekend dat ik bepaald niet sportief aangelegd ben. Nooit geweest en ik zal het ook niet meer worden. Wel ga ik sinds begin van het jaar eens per week baantjes trekken in ons plaatselijke zwembad. Als ik daar dan ook nog op de fiets naar toe ga, vind ik mezelf echt heel sportief bezig.

Hoe anders is dat met manlief. Hij doet aan hardlopen en fietsen, is in beide behoorlijk fanatiek. Hardlopen gaat het hele jaar door. Voor 10km draait hij zijn hand niet om, de halve Marathon van Utrecht heeft hij al meerdere keren gelopen en vorig jaar zelfs de hele Marathon van Utrecht. Ik sta erbij en kijk er naar, vol bewondering en respect.
Ook met fietsen is hij bijna niet te stoppen. Behalve als het regent, dan haakt hij af. De Utrechtse Heuvelrug heeft geen enkel geheim meer voor hem en ook de bergen in Limburg kent hij na enkele tourtochten inmiddels op zijn duimpje. Zijn droomwens is het om de Alpe d’Huez een keer te beklimmen.

Voor een man die gek is van wielrennen is deze periode van de Tour de France natuurlijk geweldig. Hij volgt een aantal renners en het Tournieuws op Twitter, kijkt indien mogelijk de etappes op tv en volgt ’s avonds de diverse programma’s over de Tour.

Het begint om 20.30 u met Tour du Jour op RTL7 tot 22.00 u., dan nog een half uurtje meepikken van Tour 2011: Vive le vélo op de Belgische tv en om 23.00 u. is het tijd voor Mart Smeets met NOS Studio Sportzomer: De avondetappe op Nederland 1.

Ik heb persoonlijk weinig met wielrennen maar moet zeggen dat ik het programma Tour du Jour van Wilfred Genee erg leuk vind. De vaste tafelheren zijn ex-wielrenners Gert Jacobs en Danny Nelissen. Vooral Jacobs weet de lachspieren aardig in werking te krijgen met zijn vaak hilarische anekdotes. Elke avond ook 2 gasten die meepraten aan tafel, een bekende Nederlander beklimt op een fiets simulator (Tacx) de Alpe d’Huez voor het goede doel en er is een heuse Rondemiss. Oh ja, niet te vergeten Dries Roelvink, die het slotnummer doet.

Hierna haak ik af hoor, genoeg Tour de France dan weer voor mij. Tegen de tijd dat Mart Smeets in beeld verschijnt, ben ik allang boven. Het moet tenslotte wel leuk blijven met al dat sportieve gedoe.

1 reactie op “Sportief gedoe”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top