Sprookjescamping Rheeze: magisch genieten met ’t hele gezin

In een land, hier niet al te ver vandaan (het heet Overijssel), is een camping die magisch is. Alle kindjes, papa’s en mama’s en opa’s en oma’s lijken hier bedekt met een laagje sterrenstof. Zó stralen ze! Ken jij de Sprookjescamping in Rheeze al?

Jong en oud kan op de Sprookjescamping in Rheeze genieten van een vakantie of weekend weg in een magische sprookjeswereld. Wie zegt dat je voor vakantieplezier naar het buitenland moet? Bezoek liever deze betoverde wereld! Een land hier ver vandaan, dat hebben jonge kinderen helemaal niet nodig. Die vermaken zich minstens net zo goed tijdens een vakantie in eigen land. Bovendien scheelt het je een lange autorit – en alle gevolgen op de achterbank van dien.

Overijssel is op zich al een mooie streek om op vakantie te gaan. Zeker als jullie van Hollandse natuurpracht houden. En naast deze natuurpracht is er in de provincie nog een waar vakantie pareltje te vinden in de vorm van een sprookjescamping!

Gelijk een fantastische vakantie boeken op deze kindercamping? Hier vind je alle kampeerarrangementen

Update 28-11-2019: De Sprookjescamping is verkozen tot ANWB Topcamping 2020!

De Sprookjescamping in Rheeze

De Sprookjescamping in Rheeze is ideaal voor jonge gezinnen. De camping wordt aanbevolen voor kids tot ongeveer 10 jaar. Zeker voor peuters en kleuters is het echt een belevenis, die magische wereld! Naast uiteraard de waterspeelparadijzen en de speeltuintjes op elk kampeerveld is er ook een binnenspeeltuin! Zijn jullie nog op zoek naar een vakantiestek die geschikt is voor je ukkies? Dan zou dit zomaar jullie droomvakantie kunnen worden.

sprookjescamping speeltuin

Het is een 5-sterren familiecamping met een heleboel faciliteiten en activiteiten die in het teken staan van magie. Maar gelukkig vind je er ook alle praktische zaken die je nodig hebt! Hieronder lees je wat meer over wat je er kan verwachten.

Wat kan je verwachten van deze Sprookjescamping?

Ben jij dol op campings, maar niet op tenten? Dan kan je naast verblijven in een tent ook kiezen voor bijvoorbeeld een chalet of cottage. Verder hoef je je nergens druk om te maken! Er zijn overal speciale faciliteiten voor baby’s en peuters. Zo is de Olvarit gratis tijdens de Magische Mini Weken in het restaurant, staan er boxen in het zwemparadijs, en zijn er speciale kinderdouches. Ook kan je overal de buggy kwijt en staan er standaard kinderstoelen en wc verhogers in de accommodaties. Overal is over nagedacht om jouw gezinsvakantie zo ontspannen mogelijk door te brengen!

sprookjescamping zewmbad buiten

Sprookjescamping animatie

En niet alleen over de praktische dingen is nagedacht op de Sprookjescamping… Er zijn natuurlijk ook een heleboel leuke dingen te beleven! Zo is er het hele seizoen door een animatieteam, niet alleen in de schoolvakanties. Ga je buiten de vakanties, dan is er dus lekker veel aandacht voor jouw kind. Heb je zelf ook meteen even je handen vrij.

sprookjescamping theatershow
  • Dagelijkse theatershow
  • Knutselen, spelen of tandenpoetsen met een Sprookjesfiguur
  • Meehelpen bij het maken van een decorstuk
  • Activiteiten bij de Sprokkelplaats
  • In het hoogseizoen: soms zelfs meespelen in de show!
sprookjescamping animatie

Er zijn diverse animatieclubjes, ieder geschikt voor zijn eigen leeftijd:

  • de Magische Elfjesclub (0-3 jaar oud)
  • de Ondeugende Berenclub (4-5 jaar oud)
  • de Stoere Drakenclub (6-7 jaar oud)
  • de Buddy club (8-10 jaar oud)
pleinfestival sprookjescamping

Ontmoet sprookjesfiguren, huur een fiets, ga spelen in de binnenspeeltuin, spring op het luchtkussen en leef je uit in het zwemparadijs. Alles ziet er niet alleen even schoon, maar ook even magisch uit! Bovendien is de Sprookjescamping uitgeroepen tot ANWB Topcamping én heeft de camping in Rheeze een gouden Zoover Award gewonnen. Is jouw interesse al gewekt? Bekijk dan nog even onderstaande arrangementen, dan kan je ook nog eens sprookjesachtig genieten met korting.

sprookjesfiguren sprookjescamping

De sprookjesfiguren op deze camping

Heb je kleine kinderen die nog aan je lippen hangen als je aan het voorlezen bent? Dan is het superleuk om alvast wat voorpret te beleven met ze. Neem bijvoorbeeld voor je vakantie al eens de sprookjesfiguren van de Sprookjescamping met ze door. Te leuk toch?!

Hannah de Heldhaftige is een dapper meisje dat altijd al prinses wilde zijn. Ze gaat met Knuffelbeer Bumpie ‘op reis’ en komt niet alleen Tati de Toffe Toverfee tegen, maar ook Droesem het kleine draakje, Kabor de Kabouter en nog veel meer sprookjesfiguren. Allemaal terwijl ze op zoek is naar het mooiste plekje! Weet jij hoe dat verder gaat?

Nee? Lees hier dan meer over de sprookjesfiguren op de Sprookjescamping.

sprookjescamping sanitair

Sanitair op de Sprookjescamping

Er zijn 3 sanitairgebouwen, de Waterplaats, de Waterval en de Waterbron. Zelfs het sanitair op de Sprookjescamping is voor klein en groot. Wat mij betreft echt een groot voordeel. De inrichting van de gezinsvriendelijke toiletgebouwen is zo geregeld dat de allerkleinsten gewoon zelf naar het toilet kunnen. Toiletten, wastafels en spiegels zijn dan ook voor de kleintjes op maat.

Naast deze handige toiletten zijn er ook familiedouches (fijn!) waar je met het hele gezin kan douchen, is er vloerverwarming in de sanitairgebouwen voor het voor- en naseizoen en kan je gebruik maken van een infrarood sauna als je wilt. Het kan niet completer.

sprookjescamping kampeerveld

Verblijven op de Sprookjescamping

De kampeerveldjes zijn vernoemd naar de sprookjesfiguren en de plekken op de veldjes zijn zo ingericht dat de tenten allemaal naar elkaar toe staan. Een speelveld in het midden en je hebt de ingrediënten voor een fantastische vakantie bij elkaar. De kinderen vermaken elkaar op het speelveld óf worden vermaakt door alle animatie.

sprookjescamping accommodaties

Wil je liever niet met de tent op vakantie, dan zijn hier nog tal van andere accommodaties te boeken. Denk daarbij bijvoorbeeld aan chalets, wood cottages,
een sprookjes kota, lodges en zelfs een heus kasteel. Om maar even in de sprookjessfeer te blijven!

Wil jij dit jaar een weekendje weg of vakantie boeken bij de Sprookjescamping in Overijssel? Houd de website dan goed in de gaten: er zijn namelijk altijd wel mooie arrangementen waar je gebruik van kan maken.

Zelfs voor opa en oma is er een arrangement, als zij de kleinkinderen eens mee willen nemen. Ze krijgen dan maar liefst 25% korting! Kijk hier bij een accommodatie huren.

Of ga met het hele gezin genieten tijdens de Magische Mini weken (kamperen of een accommodatie huren)! Alvast heel veel magisch vakantieplezier!

Lees hier nog meer over de sprookjescamping in Rheeze.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven