Spruitjes in de slowcooker, en ze zijn nog lekker ook!

Lekker spruitjes klaarmaken in de slowcooker? Dat kan. Sterker nog, dat is zelfs heel lekker. En dat roept iemand die eigenlijk helemaal niet zo gek is van spruitjes (ik dus). Er zijn echter een paar gezinsleden die wel heel erg van spruitjes houden, wat betekent dat de vraag naar spruitjes op tafel herhaaldelijk voorbij komt. Vandaag maakte ik de spruitjes in de slowcooker, en dat smaakte me een stuk beter dan uit de pan.

spruitjes slowcooker

Spruitjes in de slowcooker maken, hoe werkt dat?

Het gerecht waarvan je hieronder het slowcooker recept vindt is een eenpansgerecht met spruitjes. Een gezond recept, ook dat nog eens en doordat ik er zelf geen aardappels in heb gedaan ook nog eens redelijk koolhydraatarm.

Ik denk overigens dat dit recept ook heerlijk is met wat krieltjes erin.

Ingrediënten spruitjes in slowcooker (4-5 personen):

  • 1 kilo spruitjes
  • een rode paprika
  • een gele paprika
  • bakje champignons
  • spekjes (2-3 ons)
  • 1 bakje paturainlight
  • 1/2 flesje kookroom
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 uien
  • 1 theelepel sambal oelek
  • geraspte kaas, ± 100 gram
  • 1 eetlepel tuinkruiden bouillon poeder
spruitjes maken in slowcooker

Bereidingswijze spruitjes in de slowcooker

Net als heel veel andere recepten uit de slowcooker is ook dit recept met spruitjes easy peasy.

  • Snij het kontje van de spruitjes en was ze
  • Snipper de ui
  • Snij de champignons in plakjes
  • snij de rode en gele paprika in stukjes
  • Pers de teentjes knoflook uit
  • Gooi alle bovenstaande ingrediënten met de spruitjes in de slowcooker
  • Voeg de paturain ligt toe en een 1/2 flesje kookroom
  • Voeg de bouillonpoeder toe en de sambal
  • Even voorzichtig omscheppen
  • Slowcooker 4 uur op low zetten
spruitjes in slowcooker
  • Heb je teveel vocht? Voeg een beetje allesbinder toe
  • Alles even omroeren en de geraspte kaas er over strooien
  • Nog een uurtje deksel erop en daarna kan je lekker eten!
spruitjes, spek, slowcooker

De spekjes zou ik zelf even los bakken en ze er daarna bij serveren, maar je kan ze ook gewoon van het begin af aan bij de spruitjes in de slowcooker doen. Dan worden ze alleen wat zacht in plaats van knapperig.

In bovenstaande geval was ik overigens vergeten om de spekjes er op het einde nog door te doen, dat risico loop je dan wel 😉 . Maar zelfs zonder spekjes waren de spruitjes uit de slowcooker overheerlijk!

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here