Spruitjes in de slowcooker, en ze zijn nog lekker ook!

Lekker spruitjes klaarmaken in de slowcooker? Dat kan. Sterker nog, dat is zelfs heel lekker. En dat roept iemand die eigenlijk helemaal niet zo gek is van spruitjes (ik dus). Er zijn echter een paar gezinsleden die wel heel erg van spruitjes houden, wat betekent dat de vraag naar spruitjes op tafel herhaaldelijk voorbij komt. Vandaag maakte ik de spruitjes in de slowcooker, en dat smaakte me een stuk beter dan uit de pan.

spruitjes slowcooker

Spruitjes in de slowcooker maken, hoe werkt dat?

Het gerecht waarvan je hieronder het slowcooker recept vindt is een eenpansgerecht met spruitjes. Een gezond recept, ook dat nog eens en doordat ik er zelf geen aardappels in heb gedaan ook nog eens redelijk koolhydraatarm.

Tip: Ik denk overigens dat dit recept ook heerlijk is met wat krieltjes erin.

Ingrediënten spruitjes in slowcooker (4-5 personen):

  • 1 kilo spruitjes
  • een rode paprika
  • een gele paprika
  • bakje champignons
  • spekjes (2-3 ons)
  • 1 bakje paturainlight
  • 1/2 flesje kookroom
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 uien
  • 1 theelepel sambal oelek
  • geraspte kaas, ± 100 gram
  • 1 eetlepel tuinkruiden bouillon poeder
spruitjes maken in slowcooker

Bereidingswijze spruitjes in de slowcooker

Net als heel veel andere recepten uit de slowcooker is ook dit recept met spruitjes easy peasy.

  • Snij het kontje van de spruitjes en was ze
  • Snipper de ui
  • Snij de champignons in plakjes
  • snij de rode en gele paprika in stukjes
  • Pers de teentjes knoflook uit
  • Gooi alle bovenstaande ingrediënten met de spruitjes in de slowcooker
  • Voeg de paturain ligt toe en een 1/2 flesje kookroom
  • Voeg de bouillonpoeder toe en de sambal
  • Even voorzichtig omscheppen
  • Slowcooker 4 uur op low zetten
spruitjes in slowcooker
  • Heb je teveel vocht? Voeg een beetje allesbinder toe
  • Alles even omroeren en de geraspte kaas er over strooien
  • Nog een uurtje deksel erop en daarna kan je lekker eten!
spruitjes, spek, slowcooker

De spekjes zou ik zelf even los bakken en ze er daarna bij serveren, maar je kan ze ook gewoon van het begin af aan bij de spruitjes in de slowcooker doen. Dan worden ze alleen wat zacht in plaats van knapperig.

In bovenstaande geval was ik overigens vergeten om de spekjes er op het einde nog door te doen, dat risico loop je dan wel 😉 . Maar zelfs zonder spekjes waren de spruitjes uit de slowcooker overheerlijk!

Hi, welkom bij lifestyle blog MamsatWork. Ik ben Joyce, content creator en internet ondernemer, getrouwd en moeder van een puber en een tiener.

Dit platform is van een persoonlijk blog uitgegroeid tot een lifestyle platform waar dagelijks nieuwe artikelen verschijnen. Een veelzijdig blog met onderwerpen als lifestyle, interieur, food, ondernemerschap, opvoeding, reizen, uitjes, fashion en DIY.

Je vindt hier volop inspiratie. Heb je vragen? Mail me!

36 gedachten over “Spruitjes in de slowcooker, en ze zijn nog lekker ook!”

  1. Dit was echt heel erg lekker geworden, mede dankzij de opmerkingen van hen die dit eerder gemaakt hadden. Spruitjes 10 minuten voorgekookt. Krielaardappeltjes (voorgekookt, kilo) erbij, peper en zout en kruidenbouillon erover en toen -om 12:uur- 4 uur op low in de keramische slowcooker. Resultaat: krieltjes en spruitjes nog keihard en de smaak super lekker. Vervolgens de slowcoocker op high gezet gedurende 2 uur en om 18:00 uur was het resultaat meer dan geweldig. Heel erg bedankt voor dit recept.

    1. wat een toprecept is dit vanochtend vroeg voor de 2e keer gemaakt. Spruitjes 5 min voorgekookt en nu 4 uur in de Russel Hobs. Vanavond even opwarmen in andere pan en dan d geraspte kaas erover.

  2. Heel lekker! Bedankt voor je recept! Mijn man en ik zijn dol op Spruitjes onze puberzoon iets minder…🤣 Maar nu at hij ook met smaak. Ik heb er aardappelpuree bij geserveerd. Volgende keer probeer ik krieltjes erdoor. Of keer variëren met kip.

  3. Heerlijk vandaag gegeten . spruiten heel erg gaar
    ik had de kaas er gelijk in gedaan verkeerd gelezen
    en er 2 aardappels bij gedaan .
    1 uur de pan aan en om 5 uur gegeten.

    1. Dat kan prima Edward! De krieltjes die ik in mijn kip boursin slowcooker gerecht doe, die zijn ook in 4 uur gaar (wel voorgekookte pakken). Eet smakelijk!

  4. Ik doe bijna alles eerst een uur op high dan maar low…ik heb een slowcooker van de lidl…mensen vergeten vrij vaak dat stand 1 warm houden is dan gebeurt er dus niets. Heb nu dot recept gemaakt (zonder de paturain) en van de week hadden we de zuirkool en bruinebonen soep. Heerlijk!

      1. Hoi Joyce, ik ben nog een leek op slowcooker gebied, dit gaat mijn eerste recept worden. Even vraag, 1/2 flesje kookroom, welke inhoud heeft het flesje dan?
        En bij deze, 1 bakje paturainlight, welke gebruik jij precies?

        Groet Herwin

        1. Hi Herwin, je kan dan zo’n standaard flesje of pakje kookroom pakken (geloof dat daar 250 ml in zit ofzo?) . Afgelopen keer heb ik trouwens zelf de kookroom achterwege gelaten en alleen het pakje paturain gebruikt, ook dat ging goed 😉 . Dan zou je eventueel de grootste variant kunnen pakken, welke smaak je kiest maakt niet zoveel uit. Mijn voorkeur gaat altijd naar de knoflook variant 😉 . Succes!

  5. Voor mensen bij wie de spruiten niet gaar waren; kijk even wat voor binnenpan in de slow cooker zit. Ik heb er een met een keramische pan, hier is alles veel sneller in gaar dan in mijn slow cooker met RVS binnenpan. Ga morgen het recept proberen, het ziet er in ieder geval erg lekker uit!

  6. Vandaag heb ik dit recept gemaakt, en het is heerlijk, spruitjes echt helemaal goed, niet hard, beetgaar zeg maar, ik heb zelf apart blokjes aardappel gekookt en die de laatste 10 minuten bijgevoegd…De spekkies heb ik apart gebakken en er ook bijgevoegd…..echt een heerlijk recept…..

  7. Een heerlijk recept. Aan de hand van sommige reacties heb ik spruiten ff 10 min gekookt. Ze waren nu precies goed. Bedankt!!

  8. De spruiten werden niet zacht…had visite en die zijn uiteindelijk zonder spruitengerecht weg gegaan. Waardeloos recept dus. Wellicht de spruiten van tevoren koken…zou beter zijn. Het sausje was wél lekker trouwens. Maar zonde van de tijd.

    1. Hi Marloes, ik snap er niets van… had jij ze ook 5 uur op low staan? Ik ga het binnenkort zelf nog eens maken om te checken, want bij ons was het echt lekker, maar nu twijfel ik of ik de uren wel goed genoteerd heb…
      Geef je mijn excuses aan je visite 😉 ? Ik koppel mijn nieuwe ervaringen nog aan je terug!

    1. Hi liesbeth, na 4 uur op low de kaas toevoegen en dan nog een uurtje op low. Dat is totaal 5 uur op low. Misschien met grote spruiten nog ietsje langer. Even erin prikken met een vork en je voelt op ze gaar zijn

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top