Spruitjesstamppot maken? Lekker! Zelfs als je geen spruitjes lust.

Hou je net als ik niet van spruitjes? Dan weet ik zeker dat ook jij deze spruitjesstamppot lekker gaat vinden. Ik denk dat het ongeveer de lekkerste stamppot is die ik ooit gegeten heb. Hoe vind je die! Het merendeel van de ingrediënten zal je zelfs standaard in huis hebben verwacht ik.

Deze spruitjesstamppot is lekker frissig van smaak en wordt zelfs door onze kinderen zonder te mopperen gegeten. Daarnaast is hij ook nog eens makkelijk te maken. Een voedzame winterse maaltijd vol groenten.

spruitjesstamppot maken met appel

Zelf spruitjesstamppot maken met appel

Vorige week ontving ik een doos vol met groenten van Verse Oogst. Met… ieeeuuuwww… spruitjes. Man houdt enorm van spruitjes maar ik ben er niet echt een liefhebber van. Gebakken in de knoflook en veel toegevoegde kruiden en spekjes dan gaat het nog wel, maar gewoon gekookt? Daar maak je me in principe niet blij mee.

Dus ging ik bedenken hoe ik de spruitjes klaar kon maken op een manier die mij ook zou bevallen. En daar is deze frisse spruitjesstamppot uit ontstaan.

Ook lekker: andijviestamppot zonder aardappelen

Ingrediënten van de spruitjesstamppot (4-6 personen)

  • 1 kilo aardappelen
  • 750 gram spruitjes
  • 3 eetlepels heksenkaas
  • 1 eetlepel bouillonpoeder
  • snuf kerrie
  • 2 appels (elstar)
  • melk
  • bieslook

spruitjesstamppot maken

Zo maak je de spruitjesstamppot met appel

Schil de aardappelen, of kook ze in de schil, of koop ze geschild. Wat jij wilt 😉 . Kook de aardappelen 15 minuten en voeg dan de schoongemaakte spruitjes erbij. Kook nog 10 minuten.

Schil intussen de appels en snijdt ze in kleine blokjes.

Giet de aardappelen en de spruitjes af. Pak de stamper erbij en stamp de spruitjes en aardappels door elkaar. Voeg de bouillonpoeder, de melk, de heksenkaas de bieslook, de kerrie en de appelstukjes toe en stamp nog even door. Voeg zoveel melk toe als nodig is om de stamppot een beetje smeuïg te maken.

En klaar ben je! Zo makkelijk is spruitjesstamppot maken.

De heksenkaas en de appel zorgen voor een lekker frisje aan de stamppot, waardoor de kost niet te zwaar wordt. Wij hebben zelf de spruitjesstamppot gecombineerd met zelfgemaakte hachee, maar met een lekkere rookworst zal hij ook zeker smaken.

Variatietip: Voeg eens een kleingesneden paprika toe aan de stamppot, of lekker hard gebakken spekjes.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven