SQUIZ, het vrolijke hervulbare knijpzakje: onderweg zonder te knoeien

Heerlijk, een uitstapje maken met het hele gezin. Of met zijn allen op vakantie. Kortom: lekker samen onderweg. Dat gaat bij ons meestal zo’n 10 minuten goed… En dan willen de kinderen ‘wat drinken’. En is binnen no time je achterbank verandert in een chaos. Een plakkerige chaos, welteverstaan. En daarvoor hebben we nu een heel handige oplossing. Squiz hervulbare knijpzakjes. Speciaal voor als je met die knoeiers onderweg bent. En ze zijn niet alleen geschikt voor drinken!

Lees ook: 8 Spelletjes voor onderweg waar je alleen hersens voor nodig hebt

Fruit- en groentehapjes

Smoothies..ze waren zo’n 10 jaar geleden new & hot, of juist heel cool, en dat is nog steeds zo. Bij de inrichting van onze nieuwe woning mocht een blender dan ook absoluut niet ontbreken. Dat stond gewoon leuk op het aanrecht. Daar bleef het ook bij, tegen alle good-will in. Tot mijn oudste dochter ons leven verrijkte. Het ding draaide overuren en werd soms, misschien ook wegens ouderdom, écht hot.

Bananen, mango’s, appels, sinaasappels, kiwi, peer, broccoli, bloemkool, aardappelen etc etc, alles werd keurig fijn gesneden en verpulverd zodat mijn kleine schat haar verse dosis eigen gemaakte vitamines en mineralen binnen kreeg. Ik zie het aanrechtblad nog vol met plastic potjes staan, gevuld met iets wat ooit leek op een mooie groene stronk broccoli of een bruine smurrie van peer en banaan. En trots dat ik was! Ook nu maak ik nog wel eens een fruit- of groentehapje. En we nemen ze tegenwoordig zelfs mee onderweg… In de Squiz hervulbare knijpzakjes!

Lees ook: Zelf een fruithapje maken? Appeltje eitje!

Squiz hervulbare knijpzakjes

Het basisprincipe van Squiz is bij de meesten wel bekend: een knijpzakje. Je ziet ze in de schappen met yoghurt of fruit en tegenwoordig ook met een baby groentemaaltijd als inhoud. Squiz 1Tuit in de mond, knijpen maar en hup, in de kliko. Met Squiz eindigt het zakje niét in de kliko, maar in de vaatwasser. Voor een volgend gebruik. Briljant! Wél vroeg ik me af of zo’n zakje dat wel echt goed schoon wordt. Maar aan de onderkant zit een brede hersluitbare opening zodat je het zakje geopend over de bordenhouders in de vaatwasser kan zetten. En dat werkt prima.

Die opening is uiteraard bedoeld om de zakjes te kunnen vullen met al wat je je kids voor wilt schotelen: smoothies, sapjes, fruit- of groentehapjes. De opening is ruim genoeg om het goedje erin te gieten of lepelen. Is de hersluitbare opening stevig genoeg? Ja. Met al mijn kracht heb ik erin geknepen en er ontsnapte niets, de sluiting gaf geen krimp. De zakjes zelf zijn vrolijk gevormd naar een leeuw, olifant en pinguïn. Op de achterkant kun je de inhoud en eventueel datum opschrijven, wat handig is wanneer je het in wilt vriezen. Het materiaal is overigens van 100% Europese materialen en gegarandeerd vrij van BPA en PVC.

De Squiz knijpzakjes: wij testten ze uit

Bij dochter nummer twee was ik wat minder consequent en kreeg de blender een mooi plekje in het keukenkastje, net als alle potjes en dekseltjes. Speciaal voor de squiz-test heb ik mijn oude vriend weer opgezocht, afgestoft, ontmanteld en gewassen. De bananen en aardbeien lagen klaar. Zo gezegd, zo gedaan. De knijpzakjes heb ik nagenoeg zonder te knoeien gevuld, de sluitingstrips dicht geduwd en de leeuw en olifant in de vriezer opgesloten. Dezelfde middag heb ik mijn grote vriend van 6 maanden een goed gevulde pignuin voorgeschoteld. Het was voor hem eerst wat onwennig, zo’n tuitje in de mond, ‘wat moet ik daarmee?’. Maar toen ik licht in het zakje kneep en de fruitmix in zijn mondje kwam, was hij al snel om. Hij vond het heerlijk en at zijn fruit beter op dan met een lepel uit een potje.

Toch bedacht ik me meteen: dit is heel handig, maar hij moet ook wennen aan het eten met een lepel. Voor onderweg is het echter ideaal wanneer je toch je kindje vers bereide producten wilt geven, zonder te knoeien. Pas op met ingevroren knijpzakjes. Door ijsvorming in de vriezer kan het bovenste laagje erg koud zijn. Knijp zelf even stevig een paar keer in het zakje alvorens je het aan je kindje geeft. Zo voorkom je een brain freeze (alhoewel dat wel leuke foto’s oplevert).Squiz 2

De eindconclusie

De Squiz hervulbare knijpzakjes hebben een vrolijk design dat kinderen aanspreekt. Het zakje is gemakkelijk te vullen met eigengemaakte (baby)voeding, wordt goed schoon in de vaatwasser en sluit prima. Het een praktische manier om je kind buitenshuis te voorzien van gezonde zelfgemaakte voeding. Voor groentemaaltijden die opgewarmd moeten worden is een potje wellicht wel handiger. Voor de ontwikkeling van de mond en eetgewoontes is uiteraard eten met een lepel of fruit uit de hand beter. Ga je voor gezond én praktisch? Dan is squiz is een product dat ideaal is voor voedingsbewuste mama’s die hun kroost, bijvoorbeeld onderweg naar de kinderopvang of BSO, willen voorzien van de broodnodige verse vitamientjes.

Winnen?

Winactie: Wil jij kans maken op een gratis set Squiz knijpzakjes? Like onze Facebookpagina, vul het onderstaande formulier in en geef antwoord op de volgende vraag: In welk land wordt Squiz geproduceerd en wat is jouw favoriete smoothierecept? Deze actie loopt tot 16 december.

Let op: deze winactie is afgelopen. De winnaar heeft van ons bericht gehad.

Lees ook: Gezond eten met kinderen? Het is weer etenst(r)ijd!

 

 

25 gedachten over “SQUIZ, het vrolijke hervulbare knijpzakje: onderweg zonder te knoeien”

 1. Zwitserland
  Favoriete smoothie recept: fruitprutje, alles wat ik op dat moment in de fruitschaal heb liggen verdwijnt in de blender. Beetje volle yoghurt erbij. Kind blij, mama blij 🙂

 2. Ze worden gemaakt in Zwitserland!

  Ons favorecept is aardbei, framboos en bosbessen uit de vriezer met boerenyoghurt! Hhhmmmm

 3. Zwitserland.
  Mijn favoriet is simpel maar o zo lekker: banaan, aardbei en beetje youghurt. Vindt mijn zoontje ook een topper!

 4. De zakjes worden geproduceerd in Zwitserland! Ik zag laats zo’n zakje in de tas van een buurjongetje gaan… Nou dat wilde mijn zoon ook wel! En nu kom ik ze hier tegen! Als wij winnen, dan gaat er in de 3 zakjes zeker de volgende smoothie:
  Halfvolle vanilleyoghurt, banaan en pompoenpitten! Yummie!

 5. Deze superhandige zakjes worden geproduceerd in Zwitserland!
  Hier in huis blijft toch wel het favoriete smoothie-recept (per portie voor ontbijt of lunch):
  Yoghurt, bevroren bosvruchten, hand havermout en blenden maar! In een handomdraai klaar en de kids hebben zo snel en gezond ontbeten, zonder dat ze snel weer trek krijgen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven