Squla Flitsquiz, spelenderwijs leren voor groep 1 t/m 3

Aan de slag met Squla Flitsquiz. Dit schooljaar is dochter één gestart in groep 3 en dochter twee in groep 1. Waar dochter twee, tegen alle verwachtingen in, nog enorm moest wennen, was dochter één al vanaf de eerste dag na een kus in een flits verdwenen.  In de klas niet meer in de kring maar keurig in het gelid achter het voor jou bestemde bureautje. Nog snel even een glimlach en zwaaien, en hup, aan de slag.
Dochter twee heeft inmiddels ook aardig haar weg gevonden en heeft in de gaten dat ze de juf niet kan manipuleren. Bij de kleuters duurt alles wat langer dus na een minuut of 5 wachten bij het raam kan ik eindelijk ook haar gedag zwaaien. Wanneer ik in gebarentaal aangeef dat ik ga, knikt ze bevestigend met een gezichtje dat zegt: ‘Toe maar, ga maar hoor, tis goed.’

Squla flitsquiz vergroot de kennis, spelenderwijs en op groepsniveau

Eenmaal weer thuis merk ik, buiten het feit dat alle regels en discipline op school achterblijven, dat de oudste nog weleens door wil gaan met de geleerde stof. Haar interesse ligt daarbij vooral bij taal (mama is trots!) en niet bij rekenen. Toch vind ik het heel belangrijk mijn kinderen spelenderwijs te stimuleren hun kennis te vergroten. Dat kan op verschillende manieren: doeboeken, apps, online oefenprogramma’s en spellen. Squla voorziet in zowat alles maar toch hield iets in mij een abonnement op Squla tegen. Dat iets waren voor mij de kosten en de vele andere mogelijkheden.

Spelenderwijs leren met Squla

Met de Squla Flitsquiz die bij de grote speelgoedwinkels te koop is, heb ik twee vliegen in 1 klap. Ik kan een educatief spel met hen spelen en ontvang een tegoedbon om een maand lang Squla uit te proberen. Je kan de Flitzquiz overigens ook online kopen, wel zo makkelijk! Samen met mijn dochters ga ik aan de slag met de Flitsquiz voor groep 1 t/m 3 en het kaartspel Rijmen voor groep 1 t/m 2.

Squla FlitsquizDe Flitsquiz

Het handige opbergblik bevat 108 kaarten met vragen, 2 kaarten met daarop de antwoorden van alle vragen en muntjes die verdiend kunnen worden met het snelste antwoord. Want dat is het doel.
Zo snel mogelijk antwoord geven op de vraag. Mijn dochters van 4 en 6 haakten al snel af omdat de één simpelweg meer weet dan de ander. Er is dus een niveauverschil waardoor het spel oneerlijk wordt.
Door de spelregels te veranderen was het al snel opgelost. Ze kregen om de beurt een vraag en bij ieder goed antwoord kregen ze een muntje. Pfjiewwww….een hoop drama voorkomen.

SqulaTotaal

Vooral de jongste kan geen genoeg krijgen van dit spel. Inmiddels kent ze de antwoorden dan ook uit haar hoofd. Bij de vraag wat een watersport is uit een op te noemen lijstje, roept ze vol trots: “Snufferen!!” Ik reken ‘m goed.
De Flitsquiz is er voor groep 1 t/m 3, groep 4 en 5, en groep 6 t/m 8. Het spel kost slechts € 9,95 en is verkrijgbaar bij speelgoedwinkels en bol.com. Leuk ook als Sinterklascadeau!

 

SqulaRijmHet Squla Kaartspel Taal Rijmen

Rijmen is heel belangrijk voor de taalontwikkeling. Je onderscheidt en herkent klanken. Mijn oudste had dit al aardig snel onder de knie. Dochter twee heeft dat talent wat minder… Het Squla kaartspel voor groep 1 t/m 2 is dan ook perfect om dit spelenderwijs wat te gaan oefenen.

Op alle kaarten staan verschillende leuke plaatjes. Deze worden allemaal omgekeerd op tafel gelegd. Elke speler mag om de beurt 2 kaarten omdraaien en op elke kaart iets zoeken dat rijmt met iets van de andere kaart. Dat klinkt vrij eenvoudig. Maar dat viel nog niet mee…

Schot in de zaak

Het vergt toch een sterk staaltje fantasie en denkwerk om woorden te koppelen. En dan..na vele pogingen, laat mijn bloedeigen dochter me in mijn hemdje staan… Starend naar een piraat met een schatkist op een eiland  en aan de andere kant een gitaar en trompet spelend kind…floept ze er ineens uit: ‘Zand….muzikant!’
Flabbergasted was ik…en zo trots!

SqulaRijmTotaal

Maar alle begin is moeilijk. Na het spel een aantal keer te hebben gespeeld, gaat het wat gemakkelijker, hoewel we bij sommige kaartcombinaties echt niet tot een match komen. Het traint je kind wel actief in rijmen, het herkennen van klanken, het benoemen van verschillende onderwerpen op 1 plaatje en het gebruik van de fantasie. Kortom, het is een nuttig spel dat door de vrolijke illustraties op een leuke, voor kinderen aantrekkelijke, manier aanzet tot spelen. Het is wel echt een spel waarin je kind kundiger wordt naarmate het vaker speelt. Dat valt de eerste paar keer niet mee en is een beetje hulp noodzakelijk. Maar dat mag natuurlijk ook.

Het Squla Kaartspel is er ook voor groep 3-4 (Spelling), groep 5-6 (Rekenen) en groep 7-8 (Aardrijkskunde) en is voor slechts € 5,99 verkrijgbaar bij de speelgoedwinkels en bol.com .

50 gedachten over “Squla Flitsquiz, spelenderwijs leren voor groep 1 t/m 3”

 1. Avatar foto
  lisa uiterweerd

  Ik wil graag winnen voor mijn zoontje Elias. Hij heeft verschrikkelijk last van de rijmelaritis en zou echt blij zijn met het spel “Rijmen” van Squla.

 2. ziet er een leuk en leerrijk spel uit, mijn kleinzoontje van 5 jaar begint af en toe al eens een spel mee te spelen en doet dat zeer graag

 3. ziet er een leuk spel uit voor mijn kleinzoontje die nu oud genoeg is om al eens een spel te spelen en hier nog veel bij van kan leren

 4. Ik wil de Squla FlitsQuiz graag winnen voor mijn dochtertje van 3. Zij pikt snel alles op en een educatief kaartspel lijkt me echt iets voor haar.

 5. Ik zou dolgraag deze quiz voor mijn dochter winnen! Ze is 4 jaar (bijna 5) en behoorlijk slim; hiermee zouden we haar weer een uitdaging geven die ze vaak mist op school 🙂

 6. Ik wil deze heel graag winnen voor mijn groep 3, zodat ik er heel veel kindjes blij mee kan maken!!
  En….natuurlijk neem ik hem af en toe mee naar huis! 🙂

 7. Voor mijn dochter Daphne doe ik graag mee. Zij is dol op spelletjes en weetjes en daarom is deze Squla Flitsquiz ook echt iets voor haar

 8. Vindt mn zoontje Geweldig! Hij is 4 en zit nu in groep 1. Spelletjes spelen we vaak maar ook werkboekjes verslind hij. Ja nu vind hij leren nog leuk 😉 Dit is toch de perfecte combi! Het idee van de muntjes moeten we ontdekken dat gaat of motiveren of ruzie geven… Verliezen is hij nl nog niet zo goed in hihi

 9. Wat een ontzettend leuk spel!
  Nu kunnen we de meiden een beetje extra helpen op een speelse manier. Zo wordt “huiswerk” leuk..! 🙂

 10. Wat een leuke actie. Ik zou dit spel graag willen winnen voor mijn zoontje van 5 jaar! Hij houdt van dit soort spelletjes!

 11. Avatar foto
  Bianca Hoogduin

  Ik zou dit heel graag willen winnen voor mijn jongste dochter die a.s. zaterdag (24 oktober) 4 jaar wordt en na de herfstvakantie naar groepje 1 gaat. Wat zal ze veel leren van de Squla Flitsquiz. Haar grote zus zit al in groep 4 en kan haar hier goed mee helpen en stiekem zelf misschien ook nog wel wat leren. Wat zou ik dit graag voor haar winnen, ons kleine nieuwsgierige en leergierige meisje. Die ik heel erg ga missen als ze met school begint… Snik (nee geintje) Missen zal ik haar wel, maar ze heeft er zo’n zin in!!!!

 12. Een Squla Kaartspel voor groep 3-4 (Spelling) zou erg fijn zijn. Kunnen we onze jongste mee laten oefenen en onze middelste zoon met dyslexie kan hier ook nog wat van leren.

 13. Avatar foto
  Sonja Hubregtse

  Dat zou echt iets zijn voor onze zoon Robin ! Hij is eind november ook jarig, dus zou het een leuk cadeau zijn. Hij is helemaal weg van aardrijkskunde en rekenen…

 14. Ik doe mee voor mijn dochter van bijna 5 die thuis ook altijd graag leert (spelenderwijs) en zij speelt dan graag voor juf voor haar jongere broertje die er meteen ook wat van opsteekt. Ik heb gedeeld via fb (melissa.vanstipdonkmaas)

 15. Deze zou ik heel graag voor mijn kleine meid winnen dat kan ze mooi met haar vriendinnetje spelen en met ons peetzoontje

 16. Avatar foto
  Ilse brinkhuis

  Het zou wel heel erg leuk zijn voor mijn nichtje Silje.
  Als tante altijd leuk om je nichtje te verrassen met iets 🙂

 17. Leuk!
  Onze oudste zoon zit in groep 3 en zit regelmatig squla te spelen op de computer. De middelste zit in groep 1 en wil dan ook vaak maar voor hem is het te moeilijk. Ze willen wel spelletjes spelen maar dat loopt al vaak uit op ruzie door het niveau verschil
  Dit lijkt me leuk voor beiden!

 18. Wauw wat een geweldige kans! Ik zou dol graag winnen voor mijn dochtertje en zoontje van 5 en 6 jaar oud! Zei zitten in groep 2 en 3 dus dit spel zou super welkom zijn en een leuke uitdaging voor hun zijn! Wij gaan duimen.

 19. Super actie: zou dit spel wel willen voor mijn oudste zoon van zeven. Door omstandigheden doet hij dit jaar groep 3 voor de tweede keer. Wellicht kan dit spel hem het nodige zelfvertrouwen geven om verder te kunnen groeien en zo een stabiel en veilig gevoel te krijgen op school.

 20. Voor mijn jongste dochter!
  Zij zit in groep 1/2 en is gek op spelletjes (en op leren). Ikzelf ben niet zo dol op spelletjes, maar dit spreekt mij wel aan. Dit zou ik met veel plezier met haar spelen.

 21. Wat leuk, kids zitten als zoveel bij een scherm, tv vooral bij ons. Squla had ik dan ook nog niet geporbeerd online…zitten ze al weer achter een scherm. Maar dit vind ik wel heel leuk. Zoonlief gaat bijna naar groep 1 en onze dochter is dit jaar gestart in groep 3. Kunnen we leuk met zn allen dit spel spelen!

 22. Voor mijn dochter Maud van 7 jr. Ze is een jonge leerling in groep 4, maar doet erg goed haar best op school. Ze wil heel graag thuis nu ook Squla oefenen

 23. Avatar foto
  Linda Pijnenburg

  Ik vindt t leuk om t spelletje te kunnen winnen voor mn dochter van 6.
  Ze vindt spelletjes doen heel erg leuk, is ook leergierig.
  Zelf vindt ik spelletjes spelen niet alleen heel erg leuk, maar ook leuk om van te leren.
  Vermoed dan ook dat t echt een heel leuk spelletje is voor mn meisje (:

 24. Avatar foto
  claudia wouters

  Oh te gek.. voor onze jongste 3 kids.. jesse zot in groep 3 en is een echte adhd er dus wat extra oefening maar dan wel in speelse vorm zodat het niet echt leren lijkt is erg aan te raden.. Onze dochter zit in groep 2 en is een jonge leerling maat ze is zo leergierig.. en dan onze jongste .. Hij wordt dit schooljaar 4 en hij wil altijd met zijn 2 grote broers en zus meedoen . Dus ik doe mee voor onze jongste drie.. Dus voor jesse emma en thomas

 25. Avatar foto
  Amanda van den Berg

  Ik zou de Flitsquiz graag voor mijn zoontje Tycho willen winnen, hij is groot fan van lezen en alles helpt mee om het lezen onder de knie te krijgen, hij zou ’t spel dan ook dolgraag willen uitproberen! Het rijmspel heeft hij overigens al, een superleuk spel, zeker als je er eigen spelregels bij gaat verzinnen. Dan sta je versteld hoe motiverend dit werkt en je eigen kind jou verslaat! Hihi.

 26. Deze zou ik heel graag winnen om met mijn zoontje te spelen 🙂 Leuk ook om te doen met mijn oudste erbij die niet zo sterk is in lezen 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven