Squla leuk leren getest door onze kids

Jay! Mama mag weer ergens een artikel over schrijven! De kids worden altijd blij als ik ergens over mag schrijven, want dat betekent vaak dat er voor hun ook wat aan zit 😉 . Dit keer was het echter wat anders dan ze zelf gedacht hadden 😛 .  Dit keer schrijf ik nog eens uit eigen ervaring over Squla leuk leren en dat betekent ‘werk aan de winkel’ voor de kinderen. Een soort van kinderarbeid zeg maar, haha.

Nee even zonder gekheid, zo zien ze dat gelukkig niet. Beide kids vinden het met Squla leuk leren en grijpen een momentje Squla met beide handen aan als de tijd op de ipad of de pc erop zit. Daar gaat overigens wel de eerste voorkeur naar uit hoor. Het vrij gebruik maken van de ipad. Lekker spelletjes doen. Maar als hun tijd erop zit dan rekken ze dat nog graag met wat schoolwerk zoals we dat noemen. We zijn even geleden al begonnen, daar blogte ik al over toen de scholen weer gestart zijn.

Inmiddels zijn ze bedreven in het Squla gebeuren en wordt het zelfs gebruikt als ze ziek thuis zijn 😉 .

squla leuk leren

Squla leuk leren getest

Zoonlief kan het goed gebruiken. In verband met zijn Dyslexie moet hij veel oefenen. Daar heeft hij natuurlijk apart huiswerk voor, maar alles is mooi meegenomen. Zelfs zijn juf gaf aan dat het met Squla leuk leren is en ze daar veel aan hebben! Ze hebben bijvoorbeeld ook de aparte afdeling ‘citotoetsen’ waar ze op een soortgelijke manier  van toetsen maken kunnen oefenen. Iedereen krijgt alles op zijn eigen niveau, ook de cito’s. Voor zoonlief een héél goede oefening.

Ze spelen bij ons Squla op de laptop, of op de ipad. In beide gevallen hebben ze allebei hun eigen inlog om zo ook op hun eigen niveau te kunnen oefenen, een niveau wat je als ouder zijnde zelf kan instellen.

Lotte oefent mooi met plaatjes en gesproken tekst. Zo hoeft ze nog niet alles te lezen (ook al gaat dit al behoorlijk goed), want zodra ze met de muis over een plaatje gaat dan wordt er uitgesproken wat er op het plaatje staat. Hartstikke handig! En ook het bijzoeken van een antwoord kan nog vergezeld gaan met gesproken tekst. Kunnen lezen is daarmee nog niet eens noodzakelijk voor die kleintjes.

Het Squla leuk leren is een manier om spelenderwijs te leren voor alle vakgebieden die ook op school onderwezen worden. Rekenen, Taal, Aardrijkskunde, Natuur, Begrijpend lezen en ga zo maar door. Daarnaast kunnen ze ook in spelvorm zichzelf trainen èn valt er nog wat te verdienen. Niet zomaar puntjes maar èchte cadeautjes. En dat werkt 😉 . Luc heeft inmiddels bijna een bioscoopbon bij elkaar gespaard met al zijn verdiende punten. Een leuke beloning toch? Een ander geinig detail is dat je ook kan spelen ’tegen’ je ouders, zo komt er een mooi wedstrijdelement in. Als je goed kijkt zie je hieronder dat Luc inmiddels ruim 12.000 punten gespaard heeft en er nog maar 3.000 hoeft voor de bioscoopbon, motivatie is alom aanwezig!

squla leuk leren cadeautjes

Wat ik zelf erg prettig vind, naast dat ze met Squla leuk leren, is dat ik als ouder op de hoogte gehouden wordt zonder dat ik ze op de lip hoef te zitten. Wekelijks krijg ik de voortgang in mijn mailbox waarin ik exact kan zien hoelang ze met Squla hebben gewerkt en welke onderdelen ze gedaan hebben. Zo kan ik dus wekelijks bijsturen als ik denk dat ze teveel van hetzelfde onderwerp aan het oefenen zijn terwijl ze beter wat kunnen afwisselen. Logisch natuurlijk dat ze uit zichzelf trekken naar het vak waar ze het beste in thuis zijn, maar het is natuurlijk ook de bedoeling om al het andere verder te ontwikkelen 😉 .

Het stimuleren hiervan kan dan al zonder dat je dagelijks ernaast hoeft te zitten. Vaak zitten ze overigens wel bij mij aan tafel, maar dat is ook voor hun eigen gemak en de gezelligheid. Kop thee erbij en een koekje… en de digital family kan van start!

Actie Squla leuk leren

Even checken hoe het er aan toe gaat? Kijk de video maar even!

De aankomende week (tot 1 November 2015) geldt nog steeds de Squla actie waarbij je voor maar € 5,95 per maand een unieke manier van leuk leren kan uitproberen voor je kind. Zeker weten dat ze het leuk vinden, en al he-le-maal als die cadeautjes lonken 😉 . Persoonlijk vind ik het die € 5,95 dubbel en dwars waard.

 

squla post

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven