Leuk leren met Squla, we gaan er tegenaan in groep 8!

Twee jaar geleden schreef ik ook al over Squla, destijds naar aanleiding van een onderzoek waaruit bleek dat het zo belangrijk is voor het leerproces bij kinderen dat zij door hun ouders gestimuleerd en ondersteund worden. In dat blog stonden een aantal taal- en rekentips centraal waardoor het leren leuker wordt.

squla_leren

Inmiddels zijn we twee jaar verder, is bij zoonlief dyslexie geconstateerd in zware vorm èn zijn we in groep 8 aanbelandt. Vandaag zijn ze weer voor het eerst naar school. Zes weken vakantie waren nodig om weer even bij te komen. Niet voor mijn dochter, maar zoonlief moest hoognodig ontspannen. Ook al gaat hij graag naar school… het kost hem veel energie. Samen hebben we de afgelopen vakantie het een en ander geoefend voor zijn dyslexie en veel gepraat over het komende schooljaar.

Het gaat een pittig jaar worden voor hem. En ook voor ons denk ik. Het schooljaar zelf is een jaar van veel herhaling volgens mij, maar ook het jaar van de waarheid. Gaat hij met zijn dyslexie training zover komen dat ook zijn cijfers zullen verbeteren, of zijn we te laat gestart met de training om daar nog een verschil in te merken wat van invloed kan zijn op zijn schooladvies.

Squla als opsteker tussen het huiswerk door

We hebben afgesproken dat we dagelijks samen zijn agenda ‘plannen’. Kijken wat voor huiswerk hij mee heeft gekregen en opdelen in hapklare brokken zodat zijn huiswerk goed gepland gaat worden. Niet op het laatste moment, maar herhalen, dat is de kunst bij hem. Daarnaast gaan we weer een start maken met Squla. Toen ik dat twee jaar geleden probeerde vond hij het hartstikke leuk. Toch hebben we het op een of andere manier niet vol kunnen houden. Waarom weet ik eerlijk gezegd niet meer. Maar dit jaar gaan we daar toch weer mee van start. Squla is leren op een leuke manier. Aangezien het in spelvorm op de pc is is zoonlief al snel gecharmeerd ;).

336x280 Squla back to schoolSpelenderwijs oefen je in alle vakken van de basisschool; van rekenen tot begrijpend lezen en van topografie tot spelling. Squla is al 5 jaar favoriet bij kinderen en leerkrachten. Meer dan 70.000 quizvragen, games en uitlegfilmpjes die aansluiten op de lesstof zorgen voor leerzame momenten. Daarnaast kan je kind muntjes verdienen voor echte cadeautjes. Hoe leuk is dat?

Squla is momenteel nog in prijs verlaagd ook. Voor maar € 5,95 per maand kan ook jouw kind onbeperkt op Squla spelen en leren tegelijk. Daarnaast is alles inzichtelijk voor ouders, wat wil je nog meer? Een mooie manier om het nieuwe schooljaar weer te beginnen!

Wat denk jij, zou het iets voor jouw kind kunnen zijn?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven