Voordelen van staal look deuren ten opzichte van stalen deuren

Je inrichting een nieuwe look geven, dat kan zomaar uitdraaien op een 10-jaren plan. Bij ons wel in ieder geval. Zeker als je over álle details gaat nadenken, van gordijnrails tot plinten. Toch kan je op een gemakkelijke manier zorgen voor een nieuwe uitstraling van je interieur. Zo zijn wij hier nu bezig met nieuwe binnendeuren. Een andere deur zorgt al meteen voor een heel ander aanzicht. Ik ben helemaal verliefd op stalen deuren. Nu is écht staal onbetaalbaar, zwaar, en moet je er speciale kozijnen voor hebben… maar er is ook een prachtig alternatief: staal look deuren.

Met een houten deur in staal look krijg je toch dat stoere, industriële effect waar ik zo fan van ben. Ook heel gaaf: barn deuren. Ben jij ook liefhebber van een gezellige maar toch tikkie stoere inrichting? En ben je toevallig ook wel toe aan nieuwe binnendeuren? Dan vind je in dit blog genoeg inspiratie. Aangezien ik volop bezig ben met bedenken van de wijzigingen in ons eigen nieuwe huis neem ik jullie graag mee in de overpeinzingen.

Binnendeuren; bepalend voor je interieur, zo ook de staal look deuren

Voor veel mensen is het iets waar ze eigenlijk nauwelijks over nadenken. Je binnendeuren. Bij het betrekken van een nieuwe woning ben je vaak meer bezig met welke kleur er op de muur moet komen dan welke binnendeur er eigenlijk in het kozijn hangt. Hieronder vind je onze binnendeuren. Ik vind ze echt niet mooi, veel te oubollig. Nu kan ik ze natuurlijk schilderen, maar daarmee verander ik niets aan de klassieke uitstraling die de deur heeft, terwijl ik liever modern/industrieel zou willen.

binnendeuren ouderwets

Met de verhuizing naar ons nieuwe (maar wat oudere) huis, besluiten we alles grondig te willen aanpakken. En dan bedoel ik ook alles. Niet alleen de muur en de vloer, maar ook de binnendeuren dus. Eigenlijk zijn die behoorlijk bepalend voor de uitstraling van je huis. En bovendien kan je door bepaalde deuren te kiezen bijvoorbeeld meer licht creëren, of een idee van ruimte.

De juiste binnendeur: meer licht én ruimte

Hebben jullie de binnendeuren wel eens vervangen? Als je er niet te hard mee slaat gaan die dingen natuurlijk zo een leven lang mee. Toch vind ik het geen overbodige luxe om er hier eens kritisch naar te kijken. Door bepaalde deuren te kiezen (met veel glas) krijg je automatisch meer licht in huis. Bovendien creëer je er een ruimtelijk gevoel mee, wat toch heel anders is dan bij geheel dichte deuren. En ik hou van ruimte en licht 😉 . Mijn eerste favoriet? Staal look deuren die lekker veel licht doorlaten.

stalen deuren

Waarom staal look deuren in plaats van stalen deuren

Van staal krijg ik dus niet snel genoeg. Van de keuken tot de badkamer: staal staat overal mooi. Staal look deuren, die lijken van staal, maar zijn bijvoorbeeld van hout gemaakt. Daardoor zijn ze een stuk minder zwaar, maar vooral ook een stuk minder duur. En dat is natuurlijk altijd mooi meegenomen, want echte stalen deuren kosten me een partij geld! Daar komt bij dat stalen deuren vaak in een speciaal kozijn gehangen moeten worden. Dus als je je houten binnendeuren door stalen varianten zou vervangen, moeten je kozijnen er waarschijnlijk ook aan geloven. De oplossing: staal look deuren. Zo krijg je toch die mooie industrial look zonder ingrijpende verbouwing.

staal look deuren combineren met hout

Stalen deuren, of staal look deuren die vind je tegenwoordig in allerlei soorten en maten en bij diverse leveranciers. Het merendeel ervan is van hout gemaakt en past zelfs binnen je standaard kozijnen. Vaak is het wel zo dat de houten staal look deuren rondom een wat bredere stijl hebben dan de stijl die de glaspanelen van elkaar scheidt. Deze deuren zijn een stuk goedkoper en vind je in opdek en stompe variant. Dit soort binnendeuren vind je bijvoorbeeld al bij de betere bouwmarkt. Bij de Karwei in Schijndel zag ik bijvoorbeeld de Lundia deuren en staal look deuren van Arne & Bodil, super mooi.

Staal look deuren van hout heb je al vanaf ongeveer € 500,00 in tegenstelling tot de stalen deuren die zeker het dubbele kosten of meer.

staal look deuren van aluminium

Er zijn bijvoorbeeld ook staal look deuren die van aluminium gemaakt zijn, zoals deze hierboven. Met de aluminium variant heb je over het algemeen nog wat meer mogelijkheden dan met de houten variant. Deze kan bijvoorbeeld in een taatsdeur uitvoering beide kanten opdraaien en scharnieren in het kozijn of in de vloer en het plafond.

Staal en hout: een gouden combinatie

Ook fijn aan staal: het combineert fantastisch met hout. En hout geeft dan weer warmte en nog meer stoer effect aan je industriële interieur. Er zijn overigens ook staal look deuren waarbij het hout in de deur zelf terugkomt. Het staal geeft je interieur meteen een stoere touch, terwijl het hout juist weer zorgt voor warmte. Wanneer je de materialen combineert kan dat voor een heel mooi effect zorgen!

Barndeur

Houten binnendeuren: de Barn deur

Helemaal hip en super stoer, maar toch ook romantisch en authentiek. Barn deuren zijn helemaal trendy, en ik ben er ook echt verliefd op. Een barn deur is een soort staldeur, die je via een rail open of dicht kan schuiven. Ook een echte aanwinst voor het stoere interieur!

Je kan een barndeur in allerlei verschillende houtsoorten aanschaffen, maar heb je er ook al eens over nagedacht om zo’n industriële schuifdeur gewoon zelf te maken? In de eerste week van onze verhuizing heb ik zo’n soort deur gratis op de kop getikt via marktplaats. Deze staat nu in de loods te ‘wachten’ totdat we de verbouwing in de woonkamer gaan aanpakken. Dan ga ik hem nog mooi opschuren en schilderen en heb ik naast mijn staal look deuren óók een zelfgemaakte barndeur!

voorbeelden van staal look deuren

 

5 gedachten over “Voordelen van staal look deuren ten opzichte van stalen deuren”

 1. wij willen heel graag een stalen wand met stalen schuifdeur met alles glas ! dit zou rond mei moeten kunnen indien jullie ons iets te bieden hebt ?

 2. Avatar foto
  Carolien de Zwart

  Goede dag,

  Ik zou graag in contact komen met u voor twee stalen deuren voor twee slaapkamers
  Zou u contact op willen nemen ?

  Bvd Carolien de Zwart

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven