Stadswandeling Den Bosch met school en je pre puber

Jullie lazen het vanochtend al op mijn facebook pagina. Ik goot nog even snel een bak koffie naar binnen voordat ik mezelf voor de leeuwen zou gooien. ‘Ergens’ heb ik op een ouderavond weer te snel ‘ja’ gezegd 😉 en voor ik het wist stond er een stadswandeling Den Bosch met mijn pre puber en zijn klas in mijn agenda.

Wat heb ik gedaan? 😛

Ook al heb ik het razend druk, ik ben in de gelukkige omstandigheid dat ik mijn eigen tijd kan indelen (als er überhaupt wat in te delen valt, want soms lijkt het of dat ik geleefd wordt, maar vooruit). En dat betekent dus dat ik ook zo nu en dan mee help op school. Liefst alleen in de gevallen dat er niemand anders zich aandient. Zo vul ik de gaten op in de schoolplanning en probeer ik toch ook mijn eigen agenda niet te vergeten. Vandaag had ik dus het geluk dat er verder bijna geen aanmeldingen waren voor de stadswandeling Den Bosch en ik mee mocht.

Stadswandeling den Bosch voo pubers

Vandaag stond er dus een stadswandeling Den Bosch op het programma met groep 8. Een groep vol pubers en pre pubers. En wat heb ik mijn ogen uitgekeken. Genoten heb ik van al die jonge lui, de manier waarop ze met elkaar omgaan en het respect wat ze voor elkaar tonen. Ook het plagen en roddelen is hen niet onbekend, maar toch gaat dat (in ieder geval in deze groep) op een ‘lieve’ manier.

stadswandeling den bosch binnendieze

Eerlijk is eerlijk, ik zag al een tijdje tegen dit uitje op. Waarom? Nou eigenlijk simpelweg omdat ik vind dat ik de tijd niet kan missen. Maar nu kijk ik daar toch weer anders tegenaan. Ik vond het gezellig. De meiden kletsen de oren van je kop en mijn eigen puberzoon liet duidelijk merken dat hij het leuk vond dat zijn moeder erbij was. Samen op schooluitje en een stadswandeling Den Bosch met mooi weer in plaats van ruziën over de ipad en de Playstation. Wat wil je nog meer?

Even godsdienst snuiven in de Sint Jan, cultuur snuiven in de oude straatjes, genieten van een tochtje over de Binnendieze onder de stad door en dan hop hop hop met die koters een euroknaller halen bij de Mac en naar het liefste snoepwinkeltje van den Bosch. Tum Tum. De eigenaresse daar kan vanavond niet zeggen dat ze het niet druk heeft gehad in de winkel 😉 . Drie klassen (dus drie maal een volledige groep 8) heeft vandaag haar winkel van onder tot boven besnuffeld en minutenlang met een bordje door de winkel geschuiveld om voor een euro aan kleine losse snoepjes uit te kiezen. Drie snoepjes hier, even wegen. Twee snoepjes daarvan, even wegen. Een grotere toffee, en weer even wegen. Hahaha, in zo’n winkeltje veranderd iedere pre puber of puber toch weer even in een heel klein kindje.

stadswandeling den bosch tum tum

Alles deelden ze met elkaar en op het einde van de dag ging er een blije groep 8 naar huis waarvan één pre puber met een hele blije moeder. Ik kan me niet voorstellen dat dat volgend jaar allemaal voorbij is en hij tijdens de pauze met zijn vrienden de supermarkt binnen loopt om wat lekkers te halen. Dan is moeders vast niet meer welkom, want dan is het ineens allemaal niet meer cool …

Vertel eens, help jij wel eens mee op school? En wat zijn dan je favoriete mee-help-momenten geweest?

Lekker eten in Den Bosch? Dat kan bij RESTAURANT AARDE!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven