Stakende leraren kosten ouders geld

Staking onderwijs strop ouders

Vanwege een landelijke stakingsdag op dinsdag 6 maart worden honderduizenden werkende ouders gedwongen om volgende week dinsdag een verplichte vrije dag op te nemen. De onderwijsbonden roepen op om te gaan staken in primair, voortgezet, speciaal onderwijs en mbo op die dag.

Maar hoe zit dat dan met de werkende ouders?

De staking is bedoelt tegen het voornemen van minister Van Bijsterveldt om 300 miljoen euro te bezuinigen op het passend onderwijs. Met deze staking doen de vakbonden een ultiem beroep op de Tweede Kamer om af te zien van de maatregelen ten aanzien van passend onderwijs. Op zich begrijpelijk natuurlijk, maar de werkende ouders worden hierdoor gedupeerd!

Zij worden voor het blok gezet omdat hun kinderen niet naar school kunnen vanwege deze landelijke stakingsdag in het speciaal onderwijs. Een aantal scholen zorgt voor alternatieve opvang, maar het merendeel van de kinderen komt ‘op straat te staan’. Het gaat hierbij om ouders van ruim anderhalf miljoen kinderen van basisscholen die geen opvang hebben kunnen regelen bij opa’s en oma’s, familieleden of vrienden. Zij zullen in overleg moeten met hun werkgever om alsnog vrij te kunnen krijgen.

Wat vind jij hiervan?

7 gedachten over “Stakende leraren kosten ouders geld”

 1. Wees blij dat jullie kinderen op een school zitten waar de leraren zich hard maken voor de kinderen. Niet alleen jullie maken kosten, ook de docenten worden een dag gekort op hun salaris, dus ze doen het echt niet om een dagje lekker te luieren. Ze maken duidelijk dat de voorgenomen onderwijsbezuinigingen niemand ten goede komen en zeker onze kinderen niet. Mijn dochter kan die dat wel naar school, maar ik overweeg nog om haar thuis te houden.

 2. 6 maart…..Ik moet voor deze dag extra opvang regelen of een dag vrij nemen en inkomsten missen. Het gaat mij dus altijd geld kosten. Weten jullie of je de school aansprakelijk kan stellen voor de kosten?

  1. Hoi Naomie,

   In een van de reaties hieronder (thuisinonderwijs) kan je lezen dat de school feitelijk gezien verplicht zou zijn om opvang te regelen. Check hun blog even, wellicht staat daar nog meer informatie in. Succes!

 3. Zullen we even niet vergetendat deze docenten dit doen in het belang van ónze kinderen? Ik sta er volledig achteren vind wel een oppas of ik maak er een verwendagje van voor m’n kinderen. Wees blij dat ze zich hard maken.voor de kwaliteit van het onderwijs.

 4. Ik vind staken in het onderwijs een achterhaald middel.
  Maar het is een grondrecht. Daarom als men wil gaan staken, moet men opvang voor schoolgaande kinderen regelen…!

 5. Ik ben zelf ook een van die werkende ouders! Onze school zorgt gelukkig wel voor alternatieve opvang, maar dat is alleen verblijf, geen onderwijs! Worden die uren nog ingehaald?
  Waarom kan er niet gestaakt worden in school vakanties? Vaak nemen ouders dan vrij, want de opvang wordt ook steeds duurder! En nu moeten alle werkgevers maar een vrije dag geven…
  Oke we hebben allemaal voor kinderen gekozen en moeten de consequenties daarvan accepteren, daar ben ik me zeker van bewust!
  Maar staken?! De economie gaat slechter en we zullen allemaal ons steentje moeten bijdragen. Ik werk zelf in de gehandicapte zorg, ik kan die mensen ook niet zonder zorg laten staan.
  Kortom ik vind het jammer dat er zoveel mensen de dupe worden van deze atakingsdag!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven