Stayokay Dordrecht: Prachtig overnachten midden in de Biesbosch

Zoek je voor deze zomer nog een plek voor een weekend weg? Ga dan eens overnachten in Stayokay Dordrecht. Dit mooie hostel ligt midden in de Biesbosch en overnachten in de Biesbosch is een feestje op zich heeft Rosa gemerkt!

Stayokay Dordrecht

Zoals jullie konden lezen in mijn vorige blog over Texel, hebben mijn man en ik sinds dit jaar de Stayokay hostels ontdekt. Onze vorige trip naar Stayokay Texel beviel zo goed, dat we nu Stayokay Dordrecht uitgeprobeerd hebben. Een weekendje overnachten met onze dochter in dit prachtige hostel midden in de Biesbosch en vlakbij Dordrecht, een klein feestje dus. Ook hier was de ontvangst fijn, vriendelijke medewerkers en een fijne grote ontvangstbalie met een ruime zithoek.

uitzicht stayokay dordrecht

Het hostel heeft een mooi uitzicht over het water, waar allerlei bootjes langs varen een waar je heerlijk op het terras kunt genieten van een drankje en hapje. Voor kinderen is het daar ook direct goed toeven, want zij kunnen zich goed amuseren in de speeltuin van Stayokay Dordrecht.

Stayokay dordrecht speeltuin

De kamers in Stayokay Dordrecht

Het hostel is onlangs grondig gerenoveerd. De kamers zijn heel mooi geworden en zijn vergelijkbaar met een hotel. Wij hadden een familiekamer met een fijn tweepersoonsbed, een stapelbed voor onze dochter en een aparte douche en apart toilet. Een ideale kamer om te overnachten voor een familie met voldoende ruimte voor je bagage.

stayokay dordrecht, kamer

Wat wij ook erg prettig vonden, is dat er een hoge kast staat tussen het stapelbed en het tweepersoonsbed als een soort van afscheiding. Door deze scheiding kan je kind lekker gaan slapen terwijl je zelf nog wakker bent. Heb je een baby of een peuter die nog slaapt in een campingbedje? Dan er is er genoeg plaats op de familiekamers om een bedje erbij te plaatsen.

Wat is er te doen bij het overnachten Biesbosch en in Dordrecht?

Als je blijft overnachten in de Biesbosch in Stayokay Dordrecht zijn er voldoende leuke activiteiten te doen met kinderen, zoals varen, wandelen en spelen op leuke speelplekken. Dit zijn enkele van de activiteiten die wij hebben gedaan:

Weizigtpark Dordrecht

Het Weizigtpark in Dordrecht ligt in het centrum vlak bij het station en is een mooi park met speeltuin en kinderboerderij. Ook is er een duurzaamheidscentrum te vinden waar je informatie kunt vinden over duurzaam leven en duurzaamheid in de regio en zijn er spelletjes voor kinderen.

speeltuin Weizigtpark

In het park kun je een mooie wandeling maken en kom je terecht in een grote speeltuin waar Laura zich erg goed heeft vermaakt.

kinderboerderij weizigtpark

Naast de speeltuin ligt een kinderboerderij. Bij mooi weer een ideale plek om lekker te picknicken in het park! Voor meer informatie en openingstijden kijk je hier.

overnachten biesbosch

Wandelen en varen met de fluisterboot in de Biesbosch

Vanuit Stayokay Dordrecht zit je in een mum van tijd midden in de Biesbosch. Als je naar het bezoekerscentrum gaat kun je wandelingen uitzoeken en informatie krijgen. In het Beverbos kun je samen met je kind op een speelse manier de woonomgeving van bevers leren kennen.

Lees ook meer over Biesbosch ervaringen bij mijn collega blogger Eliane.

fluisterboot Biesbosch overnachten

Wij hadden van te voren tickets geboekt voor een rondvaart met fluisterboot. Dit is echt een aanrader, want de fluisterboot zit bijna altijd vol geboekt. Het is een rondvaart door de Biesbosch in een open boot en de schipper vertelt je allerlei informatie over de Biesbosch. Voor Laura was dit een feest want ze mocht net als de andere kinderen op de boot even achter het stuur zitten van de schipper. Een leuke ervaring en voor ons was het heerlijk om even lekker door de Biesbosch te varen.

Spelen op het strandje bij restaurant de Merwelanden

Vanuit de parkeerplaats bij het bezoekerscentrum de Biesbosch kun je een stukje wandelen richting restaurant de Merwelanden. Dit restaurant met terras kijkt uit op een mooie zwemvijver en een strandje. Je kan hier bij mooi weer lekker zwemmen. Daarnaast ligt er een leuke natuurspeeltuin bij. Vooral de kabelbaan die over een vijver heen gaat is favoriet bij kinderen. Genoeg te doen voor je kind als je zelf even zit te genieten van een lekker wijntje op het terras!

dordrecht poffertjes eten

Poffertjes eten in hartje centrum

Als laatste geef ik jullie nog een restaurant tip. In het centrum van Dordrecht vind je poffertjesrestaurant Visser’s. In dit mooie oude herenhuis kan je de heerlijkste poffertjes eten. Voordat ze op je bord liggen zie je hoe de poffertjes bereid worden. Voor de kinderen liggen er tijdens het wachten kleurplaten en kleurtjes klaar om ze even bezig te houden. Maar geduld wordt beloond en dan is het lekker smullen!

Verblijf bij Stayokay Dordrecht

Ben je enthousiast geworden over een verblijf in Stayokay Dordrecht? Kijk dan een voor meer informatie op hun website.

Het is goed om te weten dat de prijzen inclusief een lekker en uitgebreid ontbijtbuffet zijn. Daarnaast kun je in de avond mee eten van het buffet (kinderen voor de helft van de prijs) of je gaat gewoon lekker op het terras zitten met uitkijk op het water en kiest iets lekkers van de kaart. Wij hebben genoten van ons verblijf en raden dit hostel zeker aan voor gezinnen met kinderen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven