SteamOne; nooit meer strijken maar je kleding stomen

‘Hé, dat is tof’ roept Frank als hij de SteamOne ziet terwijl ik hem uitpak. ‘Kan je dan voortaan mijn blouses daarmee strijken?’ WHAT? Dat is natuurlijk niet de bedoeling van mijn review over de SteamOne kledingstomer die je thuis kan gebruiken. Mijn bedoeling is juist dat hij denkt ‘hé dat is fijn, nu kan ik zelf mijn blouses kreukelvrij maken’. Maar hier heb ik dan dus de plank een beetje misgeslagen. Tijd voor opvoeding.

Liever kleding stomen dan strijken? De SteamOne kledingstomer is een uitkomst

Tussen jou en mij gezegd – ik strijk nooit. Niks, nada, noppes. Ik strijk geen blouses, geen jurken, geen broeken, geen shirts en al helemaal geen beddengoed en/of handdoeken. Ik vind het knap dat er vrouwen zijn die daar de tijd nog voor weten te vinden trouwens, voor het strijken van de handdoeken. Maar hier in huis wordt dus niets gestreken. Niet dat het niet nodig is, maar ik heb er gewoon geen tijd voor en geen zin in. Dat betekent dan ook dat ik gewoon echt keuzes maak bij het kopen van de kleding. Ik zal zelf niet snel een blouse kopen omdat ik weet dat ik die dan moet strijken voordat ik hem aantrek.

Tot nu natuurlijk, want nu kan ik een blouse even snel stomen met de SteamOne. En Frank die kan dat dan ook lekker zelf 😉 . Het is natuurlijk ook een kwestie van prioriteiten stellen. Als je strijken belangrijk vindt (wat ik best kan begrijpen), dan maak je er gewoon tijd voor vrij. Ik vind verbouwen, klussen en creatief bezig zijn belangrijk en besteed daar dan liever mijn tijd aan. Maar met deze kledingstomer ben ik wel erg blij.

Ik zal nog steeds geen uren besteden aan het kreukvrij maken van mijn kleding. En mijn spijkerbroeken zal ik altijd blijven opvouwen zonder te strijken. Maar het grote voordeel van de SteamOne kledingstomer is natuurlijk wel dat je die er even snel bijpakt. Heb je dus een blouse of t-shirt in de kast hangen (of liggen) waar kreukels in zitten? Of die niet lekker ruikt? Dan heb je in no-time met de SteamOne een mooi glad ‘gestoomd’ kledingstuk dat je aan kan trekken.

SteamOne review kledingstomer

Kies je ervoor om je kleding te stomen in plaats van te strijken dan heb je meerdere mogelijkheden bij SteamOne. Er zijn namelijk drie modellen verkrijgbaar. Voor de professionele thuisstomer (ik zie een gat in de markt voor een nieuwe beroepsgroep!) tot aan de persoon die liever met heel weinig moeite zo nu en dan een kreukeltje verwijdert.

Onderstaande modellen zijn echt kledingstomers voor de persoon die graag alles strijkt en mooi kreukvrij maakt. De SteamOne Dualys Plus kledingstomer is daarbij het grootste model met de kleinste opwarmtijd. Deze kan ongeveer 60 kledingstukken achter elkaar stomen met één tank! De Stylis variant van SteamOne is een iets kleiner model wat toch nog 50 kledingstukken kan doen en de Minilys stoomt zo’n 40 kledingstukken op een volle tank. Dat vind ik persoonlijk best wel ontzagwekkend! En stiekem heb ik er na het lezen van al deze reviews een beetje spijt van dat ik de SteamOne S-Nomad Plus heb aangevraagd om te testen 😉 .

De reviews van bovenstaande modellen liegen er overigens niet om. Allemaal onafhankelijke reviews op bijvoorbeeld Coolblue en hele positieve reviews op Bol.com.

SteamOne kledingstomer S-Nomad Plus review
Heel handig dat de SteamOne S-Nomad zo blijft staan

SteamOne S-Nomad Plus review

De reden dat ik voor de SteamOne S-Nomad Plus heb gekozen om te reviewen is drieledig:

  • De SteamOne S-NomPlus neemt maar heel weinig plek in beslag en kan zo in een lade liggen
  • Aangezien ik nooit strijk is de S-Nomad Plus al een hele stap vooruit
  • Ik gebruik de S-Nomad Plus van SteamOne niet alleen als kledingstomer, maar ook iedere ochtend om mijn haar te refreshen. Meer daarover in een ander blog 😉
SteamOne S-Nomad bijvullen

De S-Nomad Plus is in 40 seconden klaar voor gebruik, dat is al heel verleidelijk, niet? Verder is hij ook heel eenvoudig in gebruik. Je vult het reservoir met water, zet de SteamOne aan en als hij opgewarmd is kan je hem gaan gebruiken. Natuurlijk moet je het apparaat niet op zijn kop houden tijdens het stomen en moet je er ook niet met je hand vlak voor komen of de metalen delen aanraken. Dat snap je ongetwijfeld.

Tip: Wil je naast het stomen van je kleding ook een handig hulpmiddel voor het vouwen van je kleding? Check dan deze vouwplankjes!

Wat is zo fijn aan deze handstomer?

Wat me opvalt en wat ik in ieder geval positief vind aan deze kledingstomer is dat je hem met gewoon water kan gebruiken. Mocht je hem regelmatig gebruiken dan is het zaak dat je hem ook regelmatig even ontkalkt. Dat doe je door het waterreservoir voor 2/3 met water te vullen en voor 1/3 met witte azijn. Daarna stoom je de SteamOne S-Nomad Plus kledingstomer leeg en is hij weer klaar voor de volgende keer. Zo simpel is het. Kan Frank ook, denk ik dan 😉 .

Er zitten overigens twee standen op de handstomer, een gewone stand en een ecostand voor als je dunne stoffen wilt stomen. Hij is verrassend krachtig en als je wilt kan je met de bijgeleverde bottle connector een grotere fles water koppelen aan de kledingstomer, zodat je meer water ter beschikking hebt om te stomen.

Het reservoir zelf klik je naar links om van de stomer af te halen, dan vul je hem vanaf de onderzijde en koppel je hem makkelijk weer aan de kledingstomer. De handstomer staat super stabiel met het reservoir eraan en het lange snoer geeft je voldoende bewegingsruimte.

SteamOne opbergtas
Nette opbergtas bij de SteamOne S-Nomad Plus

In de doos zit overigens ook nog een zuignap met haakje. Handig om je kledingstuk aan te hangen voordat je hem gaat stomen. Daarnaast zit er nog een borstel bij die je kan gebruiken om bijvoorbeeld bij een trui de pluisjes weg te halen. Sowieso is een handstomer ideaal voor truien. Ik gooi een trui niet zomaar in de was nadat ik hem een keer gedragen heb. Vaak hang ik hem even buiten, maar dan nog is het wel fijn om hem toch even extra op te frissen. Ideaal om er dan de kledingstomer SteamOne S-Nomad Plus bij te pakken!

Je kleding stomen in plaats van strijken

Het stomen van je kleding is niet alleen een stuk praktischer in het gebruik (zeker met een van de drie bovenstaande kledingstomers voor in huis), maar het doodt ook nog eens bijna alle bacteriën. Een beetje à la Ourganixx. Twee vliegen in één klap dus. Daarnaast verwijder je in een handomdraai vervelende luchtjes. Heel handig als je bijvoorbeeld een bepaald colbertje al lang in de kast hebt hangen. Dat gaat dan toch een beetje muffig ruiken. Met het stomen van je kleding verdwijnt ook die geur weer.

Daarnaast zorgt het gebruik van stoom voor een langere levensduur van je favoriete items. In tegenstelling tot het strijkijzer behoudt het stoomapparaat de conditie van elke stof, van katoen tot wol en zijde.

Eindconclusie review kledingstomer SteamOne

Al met al ben ik zelf heel blij met deze handstomer. Als je een fervente kledingstrijker bent, dan is het wellicht fijner om een van de andere modellen van SteamOne in huis te hebben, maar de SteamOne S-Nomad Plus doet precies waar hij voor bedoeld is. Met een simpele beweging fris je je kleding op en haal je de kreukels eruit. Een kind kan de was doen. Of de strijk 😉 . Dat ik de SteamOne ook nog voor andere doeleinden gebruik, daar ga ik later nog op in.

De SteamOne S-Nomad Plus heeft een adviesprijs van €90,00 maar ik heb al gezien dat je hem in de winkels hieronder voor minder kan kopen.

Je koopt de SteamOne kledingstomers bij deze winkels: CoolblueBol.comMediamarkt

4 gedachten over “SteamOne; nooit meer strijken maar je kleding stomen”

  1. Wat een fijne review! Dit is lijkt wel het fijnste apparaat te zijn voor degene die hebben een hekel aan het strijken! Dus ik! Je hebt me overtuigt. Dank

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven