Stedentrip Parijs met kinderen: une bonne idée met deze tips

Parijs is een van die steden waar je maar geen genoeg van kan krijgen. Iedere keer ontdek je weer wat nieuws. Stiekem zou je hier misschien het liefst zonder de kinderen naartoe gaan, maar ach, het is toch ook leuk om ze de geheimen van deze wereldstad te laten ontdekken? Pas je programma gewoon een beetje aan en plan een paar kinderactiviteiten in. Stedentrip Parijs met kinderen op de planning? Dan lees je in dit artikel een paar goeie tips – voor de hele familie.

Stedentrip Parijs met kinderen

Parijs, da’s de stad van de liefde. Vandaar dat je er misschien eerder alléén met je lief naartoe zou gaan. Toch is een stedentrip Parijs met kinderen ook een goed idee. En voor jou misschien interessanter dan weer een tripje Disneyland 😉 . Hieronder lees je tips om er zowel voor de kids als voor jullie een heerlijk stedentripje van te maken.

Parijs: een stad voor jong en oud

Hoewel het misschien niet als eerste in je opkomt als je aan een familie-uitje denkt, is een stedentrip Parijs met kinderen une bonne idée 😉 . Er zijn genoeg dingen te doen en te zien, zowel voor volwassenen als voor kids. Met het fantastische metronet kan je ook met kinderen eenvoudig de stad doorkruisen. Uiteraard moeten de kinderen het Louvre, het Musée Rodin en het Musée d’Orsay een keer hebben gezien. Maar niet allemaal op een rij. En beperk het museumbezoek tot maximaal drie kwartier, dat is voor kinderen ruim voldoende (en voor volwassenen trouwens ook). Voor een leuk hotel in het centrum, kijk je even bij Accor Hotels in Parijs.

Parken en een rondvaart

Begin de dag in een van de vele mooie parken die Parijs rijk is. Het bekendste park van Parijs is het grote Jardin du Luxembourg, aan de rand van het Cartier Latin. Bij de grote vijver kan je op afstand bestuurbare bootjes huren. Hier zie je dan ook veel ouders met kinderen. Zeker iets wat jouw kind zich later nog zal herinneren.

Een rondvaart over de Seine is een leuke manier om Parijs te zien, zeker ‘s avonds, als alle monumenten verlicht zijn.  Deze Bateaux Mouches varen ongeveer een uur lang en onderweg uitstappen is niet mogelijk. Voor kortere vaartochten kan je de Batobus nemen, een soort bus op de Seine. En heel spannend is een attractie in het Parc André Citroën. Hier kan je in een luchtballon stappen die met een kabel vastzit aan de grond en maar liefst 150 meter de lucht ingaat! Wie zegt er nu nog dat Parijs niets is voor kinderen…. 

Wandelend Parijs door

Parijs is echt een stad die je moet leren kennen door er rond te wandelen. Je moet absoluut over de mooiste brug over de Seine hebben gelopen: de Pont Neuf, maar vergeet vooral ook niet op je gemak te wandelen door de romantische nauwe straatjes van de wijk Montmartre langs de voormalige ateliers van Van Gogh en Toulouse-Lautrec naar de Moulin de la Galette. Oké… we geven toe, dat is misschien iets om te doen zonder je kids, maar mooi is het zeker!

Toch nog wat liefde in de stad van de liefde…?

Heb je toch de behoefte aan een romantische avond voor twee, nu je immers toch in de stad van de liefde bent? Ga dan met een ander gezin op pad. Zo kan je afspraken maken over oppassen zodat je ook nog kunt genieten van het nachtleven. Wordt het toch nog een stedentrip Parijs met kinderen én romantiek 😉 .

Liever de natuur in? Bezoek dan NOORD-OOST FRANKRIJK

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven