Steeds leuker leven: Jelle Hermus van platform SoChicken weet raad

Volwassen worden kan je steeds leuker maken; als je zo lang mogelijk plezier wil hebben probeer je het volwassen worden namelijk zo lang mogelijk uit te stellen. Want voor je het weet moet je je eigen belastingaangifte doen. Een zorgverzekering uitzoeken. En je eigen tandartsafspraken inplannen. Grote mensen hebben grote verantwoordelijkheden. Ervaar jij ook een soort chronische druk om continu maar van alles te moeten? Niet doen! Een leuk leven zit namelijk in een klein hoekje… en je hoeft er geen loterij voor te winnen of weer kind te worden. Hier lees je de review van het boek Steeds Leuker van Jelle Hermus, de oprichter van online platform SoChicken.

 

steeds leuker

Steeds leuker

Als kind lach je tussen de 300 en 400 keer per dag. Volwassenen? Schrik niet: gemiddeld komen grote mensen niet verder dan 15 tot 20 keer per dag. Onze jeugdige vrolijkheid raken we dus samen met onze wilde haren kwijt. Op zich is daar wat voor te zeggen, want we hebben het met z’n allen razend druk en de lat ligt hoog. Aan de andere kant: je leeft maar een keer. Voor zover ik weet. Dus waarom doen we dan niet onze stinkende best om het steeds leuker te maken?

Volgens Jelle Hermus kan iedereen gaan zitten broeden op een leuker leven. Met een aantal kleine stappen kan je je leven in een opwaartse spiraal veranderen. Dat klinkt een beetje zweverig, totdat je de inleiding leest. Daarin zegt Jelle: “Het leven is geen sprookje. Want die zitten vol enge heksen. Ik zie mijn leven liever als een vaatwasser. Daar zitten tenminste écht alleen maar voordelen aan.” Conclusie: Jelle Hermus is geen zweverig type. Hij is wel positief ingesteld en heeft een goede dosis humor. Geen verkeerde ingrediënten voor een positiviteitsboek. Met “Steeds Leuker’ haal je een handboek naar een leven vol blijheid in huis.

Lees ook: Hoe word ik zen? 5 Tips

Minder meuk, meer leuk

We willen veel, te veel. Maar wat willen we nou écht? Volgens Jelle Hermus zijn we bijna allemaal te weinig bezig met entertainment. Dat is geen levensdoel op zich. Maar je wordt er wel blij van! We besteden veel te veel aandacht aan de ballast en gekkigheid in ons leven. Terwijl je van bankhangen met een kop thee en een leeg hoofd ook heel blij kan worden. Met andere woorden: je leven steeds leuker maken is ook vooral een kwestie van jezelf wat rust gunnen. En entertainment. O, en dit boek lezen natuurlijk, dat helpt ook.

Het boek bestaat uit verschillende delen (wel in één kaft) en gaat te werk volgens de broeinestmethode. Of liever gezegd: dat ga jij doen. Je gaat namelijk broeden op een steeds leuker leven. Hoe werkt dat? Ten eerste moet je op het juiste broeinest gaan zitten. Wat wil je bereiken? Vervolgens kies je alleen de béste eieren uit om uit te broeden. Door slim te broeden (en niet per sé hard) bereik je het optimale resultaat. Jelle Hermus kan dat gelukkig een stuk beter uitleggen dan wij. En als je aan dit blije boek alleen nog niet genoeg hebt, kan je ook nog op SoChicken kijken.

<3 Het boek Steeds Leuker van Jelle is wat ons betreft een echte aanrader. Je koopt het boek online bij Bol.com.

SoChicken van Jelle Hermus

Jelle is niet alleen schrijver, hij is ook oprichter van het online platform SoChicken. Als je Steeds Leuker uit hebt, neem dan ook zeker een kijkje op deze website. Het is namelijk een broeinest voor iedereen die best wat meer plezier wil hebben. Zit jij ook te broeden op een plannetje om je leven steeds leuker te maken? Dan vind je op SoChicken alle inspiratie die je nodig hebt.

Je vindt er praktische tips, handige workshops en héél veel flauwe grappen. Ook fijn als je de boel tijdens werktijd steeds leuker wil maken dus. Toe aan rust in je hoofd? Doe dan de balanstest!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven