Stefanie Hoogland, working mam van week 24

‘Je leven verandert dan wel volledig als je moeder wordt, het is nog steeds jouw leven’ Dat is mijn motto! Mijn naam is Stefanie Hoogland, getrouwd met Dennis en moeder van 3 kinderen (8, 5 en 2).

Zoals bij iedere moeder gebeurt, veranderde met de geboorte van mijn eerste kind mijn leven volledig. Naast mijn ambities in mijn werk als manager, kreeg ik er de ambitie bij om mijn kind een fijn leven te bieden. Ook werd ik me steeds meer bewust van de wereld waarin zij opgroeit. Sterker nog: ik wilde mijn steentje bijdragen aan een betere leefomgeving. Met meer ambities (noem het maar meervoudig ambitieus) dan ooit en minder tijd leerde ik mijn eigen grenzen kennen. En al mijn ervaring als trainer time-management ten spijt, mijn nieuwe leven vroeg om keuzes maken en verantwoordelijkheden nemen. Ook had ik daarnaast nog steeds behoefte aan tijd voor mezelf. Met de geboorte van ieder kind (ik heb er inmiddels drie) ben ik daarom beter voor mezelf gaan zorgen en toch meer tijd voor mezelf gaan maken. Dat klinkt tegenstrijdig, maar omdat mijn moederrol steeds groter en belangrijker werd, merkte ik dat ik het nodig had om goed voor mezelf te zorgen. Door al mijn ambities goed op elkaar af te stemmen en mijn energie op peil te houden lukt het mij om naast mijn gezin en werk ook nog vrijwilligerswerk te doen als coach voor Bureau Jeugdzorg.

Daarnaast geniet ik vol van het leven, ik sport en doe leuke dingen. Als ik écht tijd voor mezelf maak dan ben ik het liefst alleen en kijk ik waar ik op dat moment zin in heb. Ik heb het dan ook nooit over balans, maar over mijn energieniveau. Als dat ok is kan ik heel veel aan en geniet ik er ook nog van. Om keuzes te maken zijn er ook dingen die ik niet kan doen, in mijn geval: TV kijken en het huishouden zijn de sluitpost. Voor het laatste geldt: zoveel mogelijk uitbesteden onder het motto: Als je 80 bent denk je echt niet: had ik mijn huis maar vaker schoongemaakt 😉

Ik gun het iedere vrouw om te leven en te werken op haar manier, met tijd, aandacht en energie voor wat zij belangrijk vindt. Met al haar ambities goed georganiseerd én met tijd voor zichzelf.

Sinds 2010 ben ik daarom zelfstandig ondernemer en ik wil vrouwen inspireren om op een creatieve manier hun leven en werk te organiseren, zodat het bijdraagt aan hun eigen geluk en dat van hun omgeving.

Ook een keer working mam van de week worden? Geef je op!

1 reactie op “Stefanie Hoogland, working mam van week 24”

  1. Cynthia Haaswijk

    Is weer een heel herkenbaar verhaal.
    Fijn om te lezen dat andere moeders dezelfde ervaringen en gevoelens hebben.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top