Super persoonlijk cadeau; geef een ster!

Ik had er nog niet eerder van gehoord maar inmiddels heb ik me erin verdiept. Sterker nog, ik heb Frank een ster cadeau gegeven ♥. Hij wist niet wat hij zag op het moment dat de rode envelop bij ons in de brievenbus verscheen, haha. Ik geloof niet dat ik hem ooit eerder zo verrast heb. Eigenlijk geven wij elkaar niets voor de verjaardag, voor moederdag, vaderdag of voor onze trouwdag. Noem het saai, maar het is een soort afspraak die we samen gemaakt hebben omdat we elkaar liever zomaar verrassen. Daarnaast vind ik een spontaan cadeautje zeker zo leuk, in plaats van dat er voor een speciale gelegenheid nagedacht moet worden wat we nu weer aan elkaar zouden geven. Vandaar dus een ster als super persoonlijk cadeautje voor hem, en ook een beetje voor mij want ik heb de ster op ons beiden naam laten registreren voor onze trouwdag.

Met rode wangen maakte Frank de envelop open en hij was totaal verbijsterd door de inhoud. Een ster? Voor mij? Ik moest hem snel vertellen dat het een cadeautje voor ons beiden is, niet dat hij er alleen met onze ster vandoor gaat. Ik vertel je er wat meer over in onderstaande blog.

origineel cadeau geven? Geef een ster!
Ahhhh, hij is er blij mee ♥

Persoonlijk, uniek en lief: een ster cadeau geven aan iemand die je liefhebt

Eerlijk is eerlijk, ik kwam op dit unieke idee door een persbericht wat ik ontving van OSR -Online Star Register- de plek waar je je eigen ster kan laten registreren. Of een ster voor iemand anders natuurlijk. En dat bracht me meteen op het idee om er een uniek en persoonlijk cadeautje voor Frank van te maken. In het kader van onze trouwdag. Niet dat we deze trouwdag op korte termijn vieren overigens, want onze trouwdatum ligt op 18 augustus. Maar hé, ik kan er maar beter bijtijds bijzijn in plaats van de trouwdag te vergeten, of niet soms? Dat laatste is ons beiden overigens ook al eens overkomen trouwens.

een ster cadeau geven

Afijn, een ster registreren blijkt helemaal niet zo moeilijk via het Online Star Register. Maar het mag dan eenvoudig geregeld zijn, het is en blijft een heel uniek cadeau. Niet alleen omdat het bijzonder is, maar je maakt het juist heel persoonlijk door er je eigen verhaal aan te koppelen. Je geeft de ster om een bepaalde reden en met een datum die belangrijk is. Voor jou of voor diegene aan wie je de ster cadeau geeft.

Zo heb ik er dus voor gekozen om onze ster naar ons samen te vernoemen. Verder heb ik ook het sterrenbeeld en de datum uitgekozen die voor ons een speciale betekenis hebben, namelijk die van onze trouwdag. Hoe mooi is het om op deze manier mijn liefde voor Frank vast te kunnen leggen in de sterren! We hebben onze eigen ster, naar ons vernoemd, op een datum die voor ons van belang is en we kunnen hem nog bekijken ook!

Zo kan je je eigen ster zien

Via One Million Stars kan je onder andere de ster bekijken die je cadeau hebt gegeven met alle bijbehorende informatie. Zo zie je de specifieke coördinaten van je ster (die dus écht bestaat), het bijbehorende sterrenbeeld en nog veel meer. Zo kan je je ster bijvoorbeeld in detail bekijken, maar ook de stellaire omgeving en zelfs de melkweg waarin je ster zich bevindt. Vergeet niet je geluid aan te zetten want het bijbehorende achtergrondgeluid maakt dat je het gevoel hebt dat je er vlakbij bent!

Nog leuker is het om je ster te bekijken via de bijbehorende OSR Star Finder app. Deze app is gratis te downloaden (Play Store en App Store) en laat alle sterren zien in het universum. Door de registratiecode in te voeren wordt duidelijk waar jouw ster zich bevindt. Daarnaast kan je ook navigeren tussen andere sterren. Hierboven vind je onze ster en het sterrenbeeld waarin onze ster zich bevindt, de leeuw. Gaaf toch?! Je eigen ster ‘kwijt raken’ tijdens het navigeren is niet erg, want dankzij de pijl heb je hem zo weer gevonden. Het is even ontdekken hoe de app werkt, maar ik vind de app een fantstische toevoeging omdat je zo de ster die je cadeau geeft altijd kan bekijken. Je hebt je telefoon immers altijd bij je.

Wat zijn leuke momenten om een ster cadeau te geven?

Ik heb er even over na zitten denken. Je hebt natuurlijk de ‘standaard’ momenten waarop je een cadeau geeft die in aanmerking komen voor dit unieke cadeau. Zoals een verjaardag, moederdag, vaderdag of zelfs bijvoorbeeld met de kerst is het leuk. Maar ik vind het ook echt een leuk cadeau idee om te geven aan iemand die eigenlijk geen wensen meer heeft, wedden dat hij of zij verrast is?

Wat ik zelf ook een super leuk idee vind is om een ster als kraamcadeau te geven! Bij alle geboortes van kinderen van onze vrienden heb ik diep na moeten denken om een leuk en origineel cadeau te bedenken. Een ster was natuurlijk heel erg origineel geweest. Want wie geeft er nu een ster cadeau? Maar een ster als cadeau voor de kleine bij de geboorte, met uiteraard de geboortedatum en het sterrenbeeld als leidraad vind ik heel bijzonder. Nu onze kinderen de ster gezien hebben met onze namen willen ze zelf eigenlijk ook graag een eigen ster!

Ook leuk: op het moment dat je een ster registreert wordt er ook een specifieke pagina aangemaakt behorende bij die ster. Je kan er persoonlijke boodschappen, foto’s en zelfs video’s op plaatsen. Zo kan je er bijvoorbeeld ook een mooi huwelijkscadeau van maken waarbij je met een vriendengroep of familie de hele pagina al ‘vult’ voordat je de ster cadeau geeft. Origineel toch?

Je kan de ster overigens op verschillende manieren cadeau geven. Middels een digitaal pakket of een pakket wat ook echt door de brievenbus komt. De laatste vind ik toch wel een tikkie specialer, omdat je dan ook echt de certificaten enzo kan overhandigen. Het cadeau kan door de brievenbus én zit in een rode of gouden enveloppe.

Ook een ster cadeau geven? Check voor het registreren van een ster het Online Star Register!

1 gedachte over “Super persoonlijk cadeau; geef een ster!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven