Sterren kijken voor beginners: zo wordt je kind een ster in ruimtevaart

Veel kinderen, en vooral de kleine mannen, gaan door een fase dat ze opeens ontzettend geïnteresseerd zijn in het heelal. Willen ze opeens geen piloot, maar toch liever astronaut worden. Tot je ze uitlegt hoe lang ze daarvoor naar school moeten… dan blijkt met de juf trouwen toch iets makkelijker haalbaar 😉 . Toch blijft het heerlijk om over dat mysterieuze heelal te fantaseren, en niet alleen voor grote mensen. Heb jij ook een kleine ruimtevaarder in huis die niets liever doet dan de hemel bestuderen? Dan is het boek Sterren kijken voor beginners vast iets voor jouw kleine André Kuipers junior.

Op zoek naar een héél speciaal cadeau? Dan kan je zelfs iemand een ster cadeau doen.

sterren kijken voor beginners

Sterren kijken voor beginners

Wat doet de maan eigenlijk? En wat is een ster nou precies? Vragen die ik niet eens kan beantwoorden, laat staan dat ik er iets over aan kids zou kunnen uitleggen. Gelukkig hoef je dat als ouder niet meer zelf te doen: met Sterren kijken voor beginners weten je spruiten vast binnen no time meer over het heelal dan jij.

Lees ook: Uitstapje Continium Kerkrade: hét dagje uit voor het onderzoekende kind

Bewonderenswaardig: het is de schrijvers gelukt om iets wat zo ingewikkeld is als het universum in begrijpelijke kindertaal te beschrijven. Komt er toch een moeilijk woord langs, dan wordt de betekenis ervan in een apart blokje gegeven. Wordt je kind niet alleen een ruimte-expert, maar de woordenschat groeit ook nog eens. Voor kinderen die niet zó van lezen houden is het boek niet echt een aanrader. Al staan er prachtige pagina-grote illustraties in, het is wel echt een leesboek.

Stickeren en sterren zoeken

Even niet zo’n zin om te lezen? Dan zit er nog wat leuks bij Sterren kijken voor beginners. Zo vind je in het boek stickervellen vol planeten, kometen en sterren. Glow in the dark, dus je kan er een mooie sterrenhemel mee creëren in de kinderkamer. Maar je kan ook al je nieuwe kennis direct in de praktijk brengen en écht sterren gaan kijken. Gelukkig is het nog steeds lekker vroeg donker… nog vóór het kinderbedtijd is. Komt dat even goed uit: laat die sterren maar komen! Met de speciale bijgeleverde sterrenkijker, die je als een soort kompas kan gebruiken, weet je precies hoe welke ster heet. Zelf een ster in ruimtevaart worden? Of is je mini-me er helemaal weg van? Lees dan nog even door, want wij mogen het boek Sterren kijken voor beginners weggeven!

Lees ook: Project Prep: Techniek en IT voor meisjes

Winnen?

Wil jij een exemplaar van Sterren kijken voor beginners winnen? Laat dan hieronder in een reactie weten waarom juist jouw kleine onderzoeker dit boek goed kan gebruiken. En wie weet turen jullie binnenkort samen naar de sterren… tussen het lezen door dan. De winactie loopt tot 5 februari 2017. Niet afwachten ? Dan koop je hem bij Bol.com zo online.

Let op: deze winactie is afgelopen. De winnaar heeft bericht gehad.

57 gedachten over “Sterren kijken voor beginners: zo wordt je kind een ster in ruimtevaart”

 1. Mooi en interessant boek voor mijn kleine sterrenkijker ( kleinzoon)
  Graag doe ik mee, hoop nog niet te laat te zijn.

 2. Avatar foto
  Mirjam Hellingman

  Mijn dochter Sterre, heet niet zo maar Sterre. Ik vond haar naam op het boek: “Met Sterre Op Reis Door Ruimte En Tijd’ Dit boek heb ik ook voor haar gekocht en daarmee is haar interesse in de sterren en de ruimte geboren. Dit boek zou ook prachtig voor haar zijn.

 3. Mijn dochtertje is 4 jaar en helemaal vol van de maan en de sterren. Als het donker is wil ze altijd naar buiten kijken om ze te zien. En als we buiten zijn kijkt ze altijd naar boven. Ik denk dat ze dit boek heel leuk zal vinden. Ik leg haar soms al uit hoe ze bijvoorbeeld de grote en kleine beer (steelpannetjes) kan herkennen.

 4. Avatar foto
  Josien Hillebrands

  mijn kleine vrouwtje is 18 maanden en helemaal gek van de maan en de sterren! Het is zo byzonder hoe zij nu al hier op reageert! Wij genieten ervan! Misschien nog een beetje te klein voor dit mooie boek,maar een plaatje van de maan of sterren maakt haar al zo blij! Duimen dus! ♥

 5. Avatar foto
  Nancy van Heck

  Mijn zoontje wil altijd graag wat weten en ontdekken dit zou echt wat voor hem zijn zodat hij een keer wat over de sterren leert.

 6. Ik doe mee voor mijn dochter omdat lezen en sterren kijken haar hobby’s zijn, ik probeer met haar wel wat sterren en sterrenbeelden te zoeken, maar met zo een mooi boek moet dat toch wel beter lukken.

 7. Mijn dochter is gefascineerd door de sterren en de maan, middels dit doeboek kan ze wat meer van het ruimtestelsel opsteken. Ik doe daarom dan ook graag mee.

 8. Mijn dochter vind de sterren geweldig, 1 van de sterren is oma, die er zo altijd is als het donker is om te beschermen, zelfs op vakantie :).

 9. Mooi boek voor de schoolbieb. We hebben net drie delen van de kinderserie van Stephen en Lucy Hawking in de kast staan. Dit boek is een hele mooie aanvulling.

 10. Onze zoon viert in maart zijn 6e verjaardag en dit zou een geweldig cadeau voor hem zijn. Leuk dat ik dit lees, want ik ga dit boek zeker onthouden als cadeautip. Hij wil al jaren astronaut worden, en ook na uitleg wat dat inhoudt, houdt hij voet bij stuk. Laatst vroeg hij bloedserieus of ik het dan niet erg vond dat hij soms maanden weg was, hahaha. Het is een heerlijk mannetje die overal diep over nadenkt en echt interesse heeft in het heelal. Ik zou hem hiermee een groot plezier doen!

 11. Mijn zoontje is bijna 7 en vind de melkweg de maan en zon interessant en ja hij wil astronaut worden sinds hij 4 is of archeoloog.

 12. Mijn neef is helemaal gefascineerd door de nachthemel met de maan, sterren en planeten dus het zou een super interessant boek voor hem zijn!

 13. Avatar foto
  Sonja Hubregtse

  Wie wil er nu naar de maan?
  Wel zie je Bas daar staan
  Met een mooie rode raket
  Bas heeft z’n broer er al ingezet.
  Hij telt af van 10 naar 0
  en de raket geeft een flinke brul.
  Geland op de maan
  hun missie wordt gedaan
  Ze zetten onze vlag,
  en vliegen terug in een dag.
  Jammer het avontuur is voorbij
  nu weer landen in de vallei.
  Daarom hoop ik voor Bas dit boek te winnen,
  dan kan zijn ruimte avontuur elke dag opnieuw beginnen…

 14. Superleuk, nu we verhuisd zijn uit Rotterdam, kunnen we eindelijk weer ’s avonds de sterren zien. Dus dit boek komt heel goed van pas.

 15. Avatar foto
  Anneliese de Waal

  Dat zou mijn zoontje Nicky prachtig vinden, hij vind de hemel en de sterren erg leuk om naar te kijken !!.
  Ik doe graag voor hem mee !!.

  Groetjes van,
  Anneliese de Waal

 16. Dochterlief is altijd op zoek naar “proefjes” om met papa te doen (denk aan: prutsen met kaarsvet, morsetekens ontdekken, etc.) dit lijkt me super voor hen samen!!!

 17. Avatar foto
  Anouk Nijmeijer

  Mijn mannetje is steeds meer geïnteresseerd in de sterren en alles wat daar bij hoort. Hij ziet regelmatig overdag de maan en is gelukkig zo vriendelijk om mama daar ook zo van te laten genieten!

 18. Avatar foto
  bas Swanenberg

  Onze kinderen van 4,5 en 7 zijn zeer nieuwsgierig de atlas en alle vlagen van de wereld zijn al nagetekend dus nu is het tijd om de ruimte te verkennen . Het is nu nog vroeg donker kunnen we nog even zoeken voor het slapen gaan.

 19. Voor mijn zoontje Mauro (van 7) die helemaal weg is van….
  – Astronauten (André Kuipers is zijn favoriete astronaut);
  – Raketten (de Space X is het coolst)
  – Sterren (die van oma “Resi” is zijn lievelingsster)
  – Planeten (maar de maan is en blijft de topper)
  – Wetenschap en musea (ja, het continuüm en Nemo zijn zeker al bezocht)
  Een echte sterrenkijker in “de dop” 🙂 Dit boek zou suppppppppppppppppper gaaf zijn… met veel uurtjes kijk, zoek en leesplezier.

 20. Ik doe graag mee voor mijn kleinzoon. Hij is super geïnteresseerd in het heelal en de ruimte! Het is leuk om dat samen te bestuderen!

 21. Dat is een leuk boek! Ik heb een meisje die zelfs vraagt of ik ze wakker wil maken als er op tv gezegd wordt dat er vallende sterren zijn. Wat zal die dit boek leuk vinden!

 22. Ik zou hem heel graag voor mijn zoon willen winnen. Wij kijken vaak samen naar boven en hebben dan hele gesprekken over wat daar allemaal is. Lijkt me gaaf om dit boek er bij te kunnen pakken.

 23. Leuk! Een extra uitdaging voor mij en mijn zoon van 6 jaar. Hij wil altijd alles weten, vraagt de hele dag waarom waarom waarom waarom? En omdat ik (helaas) ook niet overal het antwoord op weet, hoop ik dat dit boek mij daarbij ook helpt!

 24. Wat een leuke winactie. Mijn dochter wil graag meer weten over wat er allemaal boven ons gebeurt. Ik denk dat ik haar met dit boek wel blij kan maken.

 25. Avatar foto
  John van den Booren

  Pssst … *fluistertoon* hier wil ik dolgraag m’n dochtertje mee verrassen want ze verandert nog eens in een raket haha, maar mondje dicht hè als ik gewonnen heb ?

 26. Avatar foto
  Linda Raaijmakers

  Onze tweeling Lucas & Eva zijn sinds enkele weken ineens geïnteresseerd in de Poolster. Dus dit lijkt me een erg leuk boek voor ze 😀

 27. Avatar foto
  Heidie van der Steeg

  Dat zou echt iets voor mijn zoon zei, die vroeg gisteren nog of er mensen op de sterren wonen.
  Ik heb hem gezegd als hij wat ouder is, dat we samen naar een sterrenwacht hier in de provincie gaan. Dat lijkt me zelf ook heel erg interssant.
  Tot die tijd kunnen we misschien al veel leren van dit boek.

 28. Onze zoon van 8 is al zo lang wij ons kunnen heugen gek van sterren en planeten. Met zijn sterrenkijker heeft hij heel wat uren naar de sterren gekeken. En hij komt met vragen waar wij voor moeten googelen om hem het goede antwoord te kunnen geven. Hij zou met het boekje heel blij zijn!

 29. Avatar foto
  Tamara v Bodegom

  “Die ene grote ster he mama… waarom staat die daar? ” die vraag krijg ik momenteel bijna elke avond. Ons ventje vindt het prachtig om naar de lucht te kijken.
  ’s zomers als we op vakantie zijn wil hij altijd graag een beetje opblijven zodat hij naar al die sterren kan kijken. Alle lampjes worden dan uitgedaan “dan kan ik het beter zien mama” en gelijk heeft hij.
  Ik weet zeker dat hij dat boek uren zou bestuderen op zijn slaapkamer. En zijn “glow-in-the-dark”-sterren moeten dan vast weer op een andere manier aan het plafond om iets uit te beelden…

  Ik ga duimen!

 30. Ja mijn kinderen vinden dit beide leuk! T vraagt waar de maand gebleven is bij een halve maan en Anis echt de sterrrenbeelden aan het ontdekken aan de hemel!

 31. Avatar foto
  Hanneke Koper

  Ik weet een jongetje dat heel erg geintereseerd is in de ruimte. Nu al, met zijn drie jaar, wil weten waar de rest van de maan toch is gebleven. Dus ik doe graag mee voor mijn neefje.

 32. Avatar foto
  danielle steketee Broekhuizen

  Omdat mijn opa alles over de sterren wist en ritueel met mijn zoontje van 3 sterren kijken en tellen is, voor t slapen gaan, mits we ze kunnen zien. Hij kent de Grote beer al

 33. Oh wat leuk zeg! Timo is helemaal gek van sterren en hij heeft nu ook een school rugtas met sterren, die knipperen ook als je beweegt! zo cool! Hij probeert ook de sterren van zijn tas te vinden aan de hemel, maar verder dan de grote beer zijn we nog niet echt gekomen. Dit boek zal hem zeker verder helpen daarmee 😀 https://www.bol.com/nl/p/mojo-rugzak-star-chart-met-led-sterrenlicht/9200000058963701/?Referrer=ADVNLGOO002036-G-39498610209-S-270014670410-9200000058963701

 34. Mijn zoontje (6 jaar) wil ook astronaut worden en ik heb op zijn verzoek z’n hele studiecarriere voor hem uitgestippeld. Te beginnen met wat hij nu al kan doen om later deze droom later te verwezenlijken. Hij doet nu extra zijn best bij rekenen en techniek 🙂 Laatst samen naar de Sterrenwacht in Utrecht geweest, dat was echt prachtig voor hem. Ik zou hem heel blij maken met dit boek.

 35. Zou superleuk zijn! De heelal fase is hier van start gegaan en omdat ik vaak de antwoorden niet weet zou t boek een uitkomst zijn!

 36. Zou super leuk zijn, wij gaan altijd kamperen en s’avonds de sterren hemel bewonderen. Wij gaan naar rustig gelegen campings waardoor de sterrenhemel zo fantastisch is. Mijn Jongens zijn 8 en 10 jaar en grote beer en de steelpan die weten we wel te vinden. Maar met dit boek zullen de avonden nog leuker worden, en hopelijk vinden we dan nog meer sterren patronen.

 37. Wow, dit zou heel gaaf zijn! Mijn zoon van 8 (en ik) zijn dol op ruimteboeken. we gaan er vaak op uit met een app die het steerrenstelsel laat zien. Het boek zou ons helpen!

 38. Avatar foto
  Jill Marechal

  Oh dat is een mooi boek en zou hier super welkom zijn voor dochterlief! Ze heeft van opa en oma een sterrenkijker gekregen en staart nu zo vaak naar de hemel maar weet niet goed wat ze allemaal ziet. Eind februari is ze jarig, dan zou dit toch een super mooi kado zijn!

 39. Avatar foto
  Annemarie Buddingh

  onze DROMER bevindt zich al heel vaak tussen de sterren ?… met dit mooie boek worden zijn fantasieën vast nog echter…..

 40. Avatar foto
  Debbie de groot

  Wow, dit zou ons 5 jarige zoontje mika gewoon echt fantastisch vinden……en deze astronautenmama ook, omdat ik van al die nieuwsgierige vragen over de planeten en sterren ook erg nieuwsgierig wordt naar de antwoorden!
  Onze kleine man weet er meer van als ik…..maar hij wil nog veel meer weten voordat hij in een raket naar de maan durft?.

 41. Ik weet zeker dat mijn dochter hier megamonsters gelukkig van wordt!! Ze is gek op lezen en gek op het heelal….ze vraagt veel over de sterren. (Hoe komt het dat ze licht geven, hoe kunnen we ze zien terwijl ze zo ver weg zijn, waar zijn sterren van gemaakt, is dat de grote – of toch de kleine beer, is dat de Poolster? Enz enz enz)….met dit boek kan ze mooi zelf de antwoorden opzoeken en nieuwe dingen leren en ontdekken.

 42. Dit boek kunnen wij heel goed begrijpen. Mijn zoontje is heel geïnteresseerd in de sterren maar ik weet er helemaal niets van af. Kan hem niet eens vertellen waar de grote beer staat. Dit boek zou ons beide een hoop kunnen leren over de steren

 43. Avatar foto
  elisabeth maria martina

  mijn kleindochter is lid van ivn omdat ze een echt buitenkind is met interesse voor alles wat de natuur te bieden heeft
  ik weet zeker dat ze hier heel veel plezier aan beleeft

 44. Mijn kleine astronaut wil echt al jaren astronaut worden.
  Met sint zijn tweede astronautenpak gekregen, de oude was te klein, een helm, dekbedden, zijn kamer, boeken, een kinder sterrenkijker, Door de jaren heen heeft hij al wat verzameld maar dit boek zou hij heel gaaf vinden!

 45. Nou ik heb dus echt een mini André Kuipers… Hij houdt dat nu al 4 jaar vol, is nu bijna 8, en weet verdraaid goed hoe lang je daarvoor naar school moet. De boeken over ruimte en ruimtevaart zijn hier niet aan te slepen en André Kuipers is zijn allerallergrootste held. Dus….Ik zou dit boek heel graag winnen voor mijn kleine stoere astronaut in de dop!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven