Klappen met Flappen; steun de zorg en de horeca tegelijkertijd!

Vandaag ontvind ik dit persbericht. Normaal gesproken doen we niet veel met persberichten, maar voor de stichting Klappen met Flappen maak ik graag een uitzondering. Het zit namelijk zo… iedereen vindt dat de zorg meer gewaardeerd kan (of moet) worden en ook iedereen vindt dat de horeca gesteund moet worden. En daarin wijzen we maar al te graag naar de overheid. Maar zélf kunnen we ook wat doen en dat bewijst piloot Joost Bax met de door hem opgerichte stichting Klappen met Flappen.

Klappen met Flappen; een initiatief voor zorg en horeca

Vorig jaar klapten we massaal voor de mensen in de zorg waar de druk zo ontzettend toenam bij de start van Corona. Ik weet nog goed hoe de rillingen over mijn lijf liepen toen ik al die beelden van klappende mensen zag. Eerst in Italië en daarna ook hier in Nederland. Prachtig was het. Ik herinner me ook nog heel goed het gevoel van saamhorigheid. Samen gaan we Corona te lijf en komen we er bovenop. Het bezorgde me kippenvel en een warm gevoel van binnen tegelijkertijd.

Wat doet Corona met de mens?

En nu kunnen we via de stichting Klappen met Flappen ook écht wat bijdragen.

Ik heb niet veel over Corona geschreven het afgelopen jaar. Je wordt ermee overspoelt, met alle informatie en iedereen vindt er wat van. Maar ik wil er nu toch maar even kort op inhaken. Vandaag op de kop af zijn we een jaar verder. Dat weet ik, want vandaag ben ik jarig. En vorig jaar was mijn verjaardag de eerste dag dat de kinderen van school thuisbleven. Het was een soort van gezellig en onwerkelijk tegelijk. En dat is het nog steeds. We roeien met de riemen die we hebben. De kinderen doen het oké, op een enkele uitspatting na van puberzoon die eigenlijk niets kan en daar soms enorm van baalt. Maar verder hebben we niets te klagen.

Maar wat is er verder in een jaar veel veranderd tussen mensen onderling. Dat algemene gevoel van saamhorigheid heeft plaatsgemaakt voor een scheiding tussen vóór en tegen. Of zoiets. Want wie is er nu voor Corona, niemand natuurlijk. Maar duidelijk is wel dat een deel van de bevolking zijn best doet om de maatregelen te volgen. Niet omdat ze het fijn vinden, maar omdat ze de regering volgen in hun advies.

Een ander deel van onze bevolking heeft absoluut geen geloof meer in onze overheid. Gelooft soms zelfs niet in Corona, en wil niets liever dan een tegengeluid geven en actie ondernemen. Er is zelfs een deel van onze bevolking die zo ver gaat in hun ‘anti’ dat ze dingen beweren over onze overheid waar ik de kriebels van krijg. Wie er gelijk heeft? Daar gaat het mij niet om. Waar het mij wel om gaat is dat IEDEREEN – en dan bedoel ik ook iedereen- de moeite kan nemen om zelf wat te doen voor de zorg en de horeca.

Door de stichting Klappen met Flappen.

Lees ook: een sponsorkind voor MamsatWork

Stichting Klappen met Flappen

De stichting Klappen met Flappen is opgericht door Joost Bax. Piloot van beroep en sinds januari met onbetaald verlof. Dat laatste vanwege het feit dat de KLM in zwaar weer zit en hij toch graag ook eens de tijd wil nemen om andere plannen uit te voeren.

Het doel van Klappen met Flappen is heel simpel. Met deze stichting worden zorgmedewerkers en de horeca gesteund. En dat kunnen we samen doen. Je kan het zelf natuurlijk ook doen, door iemand in je omgeving die in de zorg werkt bijvoorbeeld eens iets extra’s te geven. Of door bij de restaurants online te bestellen zodat je thuis ‘uit eten’ kan. Maar met deze stichting kan je nog net dat beetje extra doen.

Hoe werkt Klappen met Flappen?

In maart, april en mei kan iedereen in Nederland een bedrag doneren via de website van de stichting. Klein of groot; dat maakt niet uit. Stichting Klappen met Flappen verzamelt alle donaties en verdeelt deze eerlijk onder de zorgmedewerkers die zich hebben aangemeld. Zij krijgen 1 juni een waardebon. Deze bon kunnen zij verzilveren bij de horecazaken die zich bij Stichting Klappen met Flappen hebben aangemeld of direct schenken. Win-win: een zeer verdiend cadeautje voor de zorg en een waardevol steuntje in de rug voor onze mooie Nederlandse horeca.

Zo simpel kan het dus zijn.

Waarom je mee ‘moet’ doen aan dit initiatief

Niets moet natuurlijk, laten we dat voorop stellen. Maar als je iets kan missen – hoe klein ook- is het wel een mooie manier om via stichting Klappen met Flappen de zorg en de horeca te steunen. Zeker als je van dichtbij meemaakt hoe moeilijk de horeca ondernemers het hebben en hoe pittig het in de zorg is op het moment. En dat allemaal zonder dat we met een vinger naar een ander hoeven te wijzen. Samen betekent namelijk écht samen.

Doe je mee? Ik heb zojuist mijn verjaardagscadeautje gegeven 😉 .

Doneer hier via de website, je hebt tot 1 juni 2021 de tijd!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven