Je slowcooker kan je voor bijna alles gebruiken op culinair gebied, van friet bakken tot gehaktbrood maken. Maar dit keer wordt het Stifado!
Dit recept heb ik gekregen van Moniek Gjaltema. Zij maakt dit Stifado recept in de slowcooker en aangezien het er zo lekker uitziet en ik het heerlijk vind om met de slowcooker te koken wil ik hem ook graag met jullie delen.
Wat is Stifado eigenlijk?
Stifado is een Griekse stoofschotel met rundvlees. Aangezien het van nature al een eenpansgerecht is, is Stifado uitermate geschikt om in de slowcooker te maken. De basis bestaat uit rundvlees, uien, tomaat en kruiden. Maar er gaat nog meer doorheen om hem echt lekker op smaak te maken. Hieronder vind je dan ook het volledige recept. Als je dit slowcooker recept gemaakt hebt, dan ben ik natuurlijk erg nieuwsgierig wat je ervan vindt. Laat je het me weten?
Ingrediënten voor Stifado in de slowcooker
Ik ben inmiddels door Eetspiratie op de hoogte gesteld dat Moniek haar recept gebruikt heeft om te maken. Geen punt natuurlijk, maar wel een beetje vervelend dat ik dat niet wist en ik dacht dat het recept van haar zelf was. De ingrediënten van dit recept komen dus van Eetspiratie af. Wil je het recept maken dan kan je ook op haar site lezen hoe ze de Stifado gemaakt heeft. Op korte termijn zal ik zelf de Stifado maken en er mijn eigen draai aan geven. Ook die bereidingswijze lees je dan hier terug.
Zin om jouw kookkunsten te perfectioneren? Duik in de kookcursus van de Kookuniversiteit en vind alle informatie die je nodig hebt!
- 1500 gram sucadelappen (ongeveer)
- zout en peper naar smaak
- 2 flinke eetlepels bloem
- 2 tot 3 eetlepels olijfolie
- 500 gram sjalotten
- flinke theelepel gemalen komijn
- eetlepel korianderzaadjes (heel)
- 3 laurierblaadjes
- 2 flinke tenen knoflook
- kaneelstokje
- mespunt kaneel
- eetlepel tomatenpuree
- 100 milliliter rode wijn
- 3 eetlepels balsamico azijn
- 2 eetlepels honing
- 1 blikje (400 gram) tomatenblokjes
- 2 eetlepels groentebouillonpoeder (of een half verkruimeld kippenbouillonblokje)
- 500 ml water
- 2 takjes rozemarijn
Hoe maak je dit Stifado recept in de slowcooker?
Koken met de slowcooker is helemaal niet zo moeilijk, ook deze Stifado niet. In sommige gevallen moet je een bepaalde volgorde hanteren, maar meestal kan je gewoon alle ingrediënten bij elkaar in de slowcooker doen en gebeurt de rest vanzelf. Zo ook met deze stifado.
Je kan de sjalotten in zijn geheel in de slowcooker doen of eventueel eventjes snijden. Voor de rest hoef je niets voor te bereiden, de slowcooker doet zijn werk. Zet hem eerst 2 uur op high en daarna 3,5 uur op low. Vervolgens kan je smullen van dit heerlijke Stifado recept uit de slowcooker.
Maak je liever een lekkere hachee? Probeer dan dit overheerlijke hachee recept.
Zoek je andere inspiratie voor lekkere recepten? Check dan mijn slowcooker e-book volop lekkere recepten die je simpel maakt met eenvoudige ingrediënten.
Wat kan je serveren bij Stifado?
Heb je de Stifado in de slowcooker gemaakt, dan kan je dat lekker serveren met bijvoorbeeld aardappelpuree of rijst. Maar ook gebakken aardappeltjes of een salade erbij schijnt heel lekker te zijn.
Ik ben benieuwd of jij wel eens Stifado hebt gemaakt uit de slowcooker en zo ja hoe het bevallen is. Heb je dit recept gebruikt dan hoor ik dat ook graag!
Past dat in een slowcooker van 3,5 liter?
Ha ! Doe je het vlees rauw in de pan of bak je het eerst aan ?
Het kan vaak allebei Maaike. Door het eerst even te bakken zorg je voor een mooier kleurtje en dat het vlees beter bij elkaar blijft en niet helemaal uit elkaar valt. Maar voor het gaar worden is het niet nodig om vooraf te bakken.