Meisjes, haar en een stijlborstel, history repeats.

Een stijlborstel in plaats van een stijltang. Ik wist van het bestaan nog niet af, totdat ik de I Love Beauty Beurs bezocht het afgelopen jaar. Maar ik was niet alleen op die beurs, mini-me was er ook bij en ik zag haar ogen glinsteren toen ze de stijlborstel bekeek. Verliefd was ze. Op een stijlborstel. En ik ging door mijn knieën voor dit exemplaar 😉 .

stijlborstel

Ik weet niet of het je bekend in de oren klinkt, maar meisjes en haren… het is een ding. In ieder geval bij ons, en zéér waarschijnlijk ook bij jou thuis 😉 . Ik kan me vanuit mijn eigen jeugd nog goed herinneren hoe belangrijk ik het vond dat mijn haar goed zat. Mijn moeder had dat overigens ook. Mijn moeder was geen overdreven make-up gebruikster, maar voor haar was haar haar wel heel belangrijk. Ze zeggen het niet voor niets… ‘als je haar maar goed zit’ of nog zo’n uitspraak … ‘Pam, je haar danst’, haha!

Stijlborstel in gebruik

Even terug naar de stijlborstel en Lotte. Lotte heeft net als ik krulllend haar. Haar wat altijd krult zoals het zelf bedenkt hoe te krullen, wat lekker pluist als je er niets aan doet, en wat enorm klit. En daar baalt ze van (deed ik ook vroeger). Ze wil veel liever stijl haar. Ik ook vroeger. Tssss… de geschiedenis herhaalt zich… alleen ik was er wat minder vroeg bij. Op mijn 6e jaar maakte ik me daar nog niet druk om, maar een paar jaar later wèl!

Lotte heeft er dus wel last van. Niet altijd, maar als het aan haar ligt dan zou ze het liefst iedere dag stijl haar hebben. Nu had ik al een stijlstang (ja, inderdaad… ook nu vind ik het nog leuk om dit zo nu en dan nog te doen), maar die stijlt eigenlijk niet mooi. Niet natuurlijk, zeg maar. En daar komt bij dat die heel slecht is voor je haar, want het is gewoon een warme plaat waar je je haar tussen legt 😉 . Kan nooit goed zijn hè. De stijlborstel daarentegen is gewoon een borstel die je door je haar haalt en die tegelijk je krul eruit haalt. Hartstikke leuk voor een tijdelijke wijziging in haardracht!

stijlborstel

Ieder weekend staat Lotte bij mijn bed met de vraag of ze haar haar stijl mag, want ze weet dat ze het alleen maar in het weekend hoeft te vragen. Door de weeks begin ik er niet aan. En ook niet ieder weekend geef ik eraan toe omdat ik toch bang ben dat het niet goed is voor het haar. Maar leuk is het wel 😉 .

stijlborstel

Lotte is er helemaal klaar voor 😉 . De stijlborstel zetten we aan en die is binnen no-time op temperatuur. Eerst borstelen we haar haar met een gewone borstel, om de klitten na het slapen eruit te halen (zelfs al heb ik het gisteren gevlochten voor het slapengaan), dan sprayen we het in met een heat protector. En daarna mag ze zelf borstelen. Ook dat kan hiermee makkelijk, want je kan niet zomaar met een warm deel je huid aanraken zoals dat bij een stijltang wel kan. Pfoe, ik moet niet denken aan de blaren die je daarvan kan krijgen. De stijlborstel is wat dat betreft duidelijk kindvriendelijker, ook al mag ze hem niet gebruiken als ik er niet bij ben. Na een paar minuutjes borstelen is dit het resultaat! Wat arganolie zorgt weer voor een beetje voeding van haar haar, en werkt direct antipluis.

stijlborstel

TADA! Mijn prinses kan weer een uurtje met volledig stijl haar door het huis, en dan zie ik de slag er weer langzaam in komen. Maar eerlijk is eerlijk… de hele dag heeft ze een wat gestijlder kapsel dan anders, en daar is het haar blijkbaar om te doen.

 

4 gedachten over “Meisjes, haar en een stijlborstel, history repeats.”

    1. Joyce van de Pas
      Joyce van de Pas

      Haha, ja dat is het verschil tussen kinderen en volwassenen… inmiddels ben ik ook gewoon tevreden met mijn haar ;). Neemt niet weg dat het toch leuk is om het zo nu en dan stijl te maken.

  1. Leuk om te lezen! Hier namelijk ook veel krullen en pluishaar in huis. Op de I Love Beauty beurs heb ik ook naar de stijlborstel staan kijken, Omdat ik zelf creme en wat gelwax in mijn haar had, wilde de dames mijn haar niet stijlen en had ik dus geen idee of het echt zou werken. Was dus erg benieuwd naar jouw resultaat. Mijn dochter (7jr) zou het denk ik ook geweldig vinden! Ga er nu toch nog eens over nadenken ;D Mss leuk cadeau voor haar verjaardag

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven